Zo bewerk ik mijn foto’s op Instagram!

Op Instagram krijg ik vaak de vraag hoe ik mijn foto’s bewerk. Daarom vandaag een korte uitleg over hoe ik dat doe! Ik gebruik voor het bewerken van mijn foto’s de app Afterlight. Deze is voor 99 cent in de Apple store te koop en voor Android gebruikers kost ‘ie zelfs maar 79 cent. Het is die paar cent echt waard want je kunt ontzettend veel met de app. Er staan veel mooie filters op die heel anders zijn dan de standaard filters van Instagram. Verder kun je mooi de helderheid en de kleuren aanpassen. Je kunt er nog veel meer mee, maar dat moet ik zelf ook nog allemaal uitzoeken. Ik gebruik meestal een paar standaard stappen voordat ik mijn foto op Instagram plaats en die laat ik in deze post zien.

Instagram foto bewerken 2
Links zie je de originele foto. Ik maak mijn foto’s altijd zo dicht mogelijk bij een raam zodat de foto een goede lichtinval heeft. Als een foto erg donker is, is het lastig om hem nog op een mooie manier licht te krijgen. De foto is al bij zoveel mogelijk lichtinval gemaakt, maar ik maak hem alsnog wat lichter met de Afterlight app. Dat doe ik met de brightness optie.

Instagram foto bewerken 3
Vervolgens geef ik veel contrast aan de foto. Daarna zorg ik dat de kleuren wat mooier uitkomen door de saturation een klein beetje aan te passen. De foto is nu al een stuk lichter en hij ziet er wat scherper uit. Tijd om er een filter overheen te gooien!

Instagram foto bewerken 4
Mijn favoriete filter is op dit moment ‘russ’. Die gebruik ik eigenlijk uit gemak en luiheid omdat ‘ie bij iedere foto mooi is, maar er zijn nog zoveel mooie andere opties. Je kunt alle filters in sterkte aanpassen. Ik zet hem meestal op 3/4e. Als laatste doe ik er vaak nog een ‘light leak’ overheen. Dit zorgt voor een leuk extra effect. Ik gebruik daarbij eigenlijk altijd nummer 01, maar ook hier geldt dat er heel veel mooie andere opties zijn.

Instagram foto bewerken 1
En dan is de foto klaar om op Instagram gepost te worden! Simpel, snel en stukken mooier dan de standaard Instagram filters. Mocht je nu geen geld aan apps willen uitgeven dan kan ik je de app VSCOcam aanraden. Die gebruikte ik altijd voordat ik Afterlight ontdekte.

Welke apps gebruik jij het liefst om je foto’s te bewerken?

42 thoughts on “Zo bewerk ik mijn foto’s op Instagram!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.