Zelf thuis chai latte maken

Chai latte. De smaak van herfst zeg ik altijd. Voor sommigen is dat de pumpkin spice latte maar voor mij wint de chai toch echt. Toen ik twee weken terug aan mijn eerste chai latte van deze herfst zat bedacht ik me dat dit steeds bestellen me de komende weken veel geld zou gaan kosten. Het werd tijd om op onderzoek uit te gaan om het zelf thuis te leren maken. En wat blijkt? Het is súper simpel. Ik vertel je hoe je het maakt!

Voor de chai latte heb je een melkopschuimer nodig. Ik gebruik zelf deze en ben daar heel tevreden over. Ik maak er ook mijn havermoutontbijtjes mee. Verder heb je nodig:

♡ Een theezakje chai
♡ Havermelk (ik gebruik Oatly barista, dat is het grijze pak)
♡ Kokend water
♡ Een theelepel maple syrup of agavesiroop
♡ Eventueel kaneel of speculaaskruiden ter garnering

Eerst vul je de helft van je glas of mok met sterke thee. Ik laat zelf het theezakje ongeveer 4 minuten in het water zitten. Ondertussen zet je de melkopschuimer aan. Als de thee klaar is, haal je het zakje eruit en doe je er een theelepel maple syrup of agavesiroop in. Even roeren en dan is het tijd om de opgeschuimde havermelk eraan toe te voegen. Nog wat kaneel of speculaaskruiden eroverheen en het is klaar!

Ik koop mijn chai bij een theewinkel in Rotterdam. Als je er woont of een dagje gaat shoppen is Theemaas echt een bezoekje waard. Veel bekende theemerken zoals Yogitea, Zonnatura en Clipper hebben ook chai in het assortiment.

Foto’s door Samantha Bosdijk. De stylingspullen heb ik bij Dille & Kamille gekocht.

12 thoughts on “Zelf thuis chai latte maken”

  1. Lekker! Ik ben zelf ook meer van de pumpkin spice latte, maar dit is een leuke om te onthouden. Toffe Dille spulletjes ook! Ik heb de servetten ook (en de tafelloper in dezelfde blaadjes print) en ik ben fan! 🙂

  2. Deze post komt echt als geroepen! Mijn pot chai latte was op en ik vind het inderdaad best duur. Dit is echt een hele goede oplossing. Van het weekend eens proberen. Bedankt voor het delen Jenny!

  3. Ben meer aan het experimenteren met m’n koffie (en sowieso in de keuken — geen gekke dingen, gewoon qua koken, haha), dus dit komt ook op mijn lijssie! Ben ook elke keer weer onder de indruk van de foto’s en styling. Laat echt zien hoeveel liefde je in je werk steekt. 🙂 Dank je wel daarvoor!

  4. Je hebt ook eens chai latte met een poeder gemaakt. Volgens mij kwam de poeder via bol.com. Welk merk was dat? Dan kan ik het via jou partnerlink bestellen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.