Wonen op 25 vierkante meter – Mijn studentenkamer

Het huis waar je 18 jaar lang hebt gewoond verlaten en een plekje voor jezelf creΓ«ren in een nieuw huis, dat is best lastig. Tenminste, dat vond ik toen ik twee jaar geleden het kleine dorpje Valkenswaard verliet en begon aan een nieuw avontuur in Rotterdam. Gelukkig ben ik terechtgekomen in dit mooie paleisje van 25 vierkante meter! Het zoeken naar de juiste inrichting heeft een tijdje geduurd. Ik heb heel vaak spulletjes verschoven en gedraaid en nu heb ik mijn perfecte inrichting gevonden (respect voor de studenten die het met 13 vierkante meter moeten doen!). Het is echt een plek geworden waar ik me helemaal thuis voel. Iedere keer als ik weer binnen stap bedenk ik me dat ik echt geluk heb met zo’n mooi huisje, zeker als het helemaal mooi opgeruimd en schoon is zoals nu.Β En een nieuwe inrichting betekent een nieuwe rondleiding!

jenniefromtheblog_studentenkamer1
Zo is mijn kamer nu ingericht: helemaal perfect voor mij. Deze foto heb ik vanaf mijn bank gemaakt. De tafel in het midden gebruik ik als eettafel en bureau tegelijk. De eettafel-set heb ik via Marktplaats van iemand overgekocht.

jenniefromtheblog_studentenkamer3
Mijn bed staat sinds een tijdje bij het raam. Heerlijk vind ik dat, want ik kan vanuit mijn bed naar de sterren kijken! Het zonnetje schijnt af en toe ook fijn naar binnen dus ik zit eigenlijk vaker op mijn bed dan op de bank. Ik kan ook fijn op de vensterbank zitten met mijn voeten op het bed. Ja, mijn bed staat perfect zo.

jenniefromtheblog_studentenkamer2
Achter mijn bed staat een ladekast van de IKEA. Het lijkt een beetje krap zo maar dat valt reuze mee. Ik kan overal gewoon prima bij! Mijn wasmand staat achter de ladekast verstopt.

jenniefromtheblog_studentenkamer4
Mijn kledingrek heb ik van een kledingwinkel die ging sluiten overgekocht en mijn landkaart komt van een rommelmarkt. Ik hang vaak items aan een kledinghanger bij de landkaart. Dat zijn items die nieuw zijn, die ik gewoon mooi vind of die – zoals deze jas – een vrolijke kleur toevoegen aan mijn witte interieur.

jenniefromtheblog_studentenkamer5
Ik ben een beetje uitgekeken op de landkaart. Misschien ga ik daar iets anders leuks neerzetten of hangen.

jenniefromtheblog_studentenkamer6
Mijn make-up hoekje en de boot die ik sinds een tijdje heb. In mijn vitrinekast ligt op dit moment een hoop rommel, schoolboeken en kleine frutsels. Dat moet ik allemaal nog een keer uitzoeken. In die spiegel maak ik trouwens ook altijd mijn selfies πŸ˜€

jenniefromtheblog_studentenkamer7
En mijn zithoekje! Die gebruik ik dus eigenlijk te weinig. Vaak liggen er kleren op de bank en ik ga toch liever op mijn bed zitten. Ik zit hier eigenlijk alleen wanneer er vriendinnen bij mij thuis zijn.

Wat vind je van mijn nieuwe inrichting? Zou jij het anders doen?Β 

93 thoughts on “Wonen op 25 vierkante meter – Mijn studentenkamer”

 1. wat super mooi dame, ik wil ook heel graag op mezelf maar vind het wel moeilijk om iets te vinden wat een normale oppervlakte heeft.
  Dit is zeker een inspiratie bron!

 2. Echt superleuk ingericht! Heerlijk zo’n lichte kamer πŸ™‚ ik ben van een kamer van 6m2 naar 20m2 gegaan met een enorm hoog plafond. Een fijne kamer scheelt zo veel, haha!

 3. Super leuk om te zien! Ik vind het altijd heerlijk om bij anderen ‘binnen’ te kijken en studentenkamers vind ik het leukst. Ik woon nu nog thuis, maar ik vind het leuk om alvast inspiratie op te doen voor als ik ooit op kamers ga πŸ˜‰ Je hebt je kamer heel leuk ingericht!

 4. Wat een onwijs leuke kamer! Echt heel mooi ingericht, lekker licht en overzichtelijk. Ik vind het tof dat je er items als het schip en de landkaart in hebt gedaan, zo wordt het toch een stukje persoonlijker. Echt heel mooi allemaal!

 5. Wat leuk Jennie, je hebt een heel mooi bed. Ik vind je inrichting heel mooi. Je bank vind ik ook mooi, lijkt me fijn om daar te wonen πŸ™‚ Je hebt inderdaad veel geluk!

 6. Door dit artikel heb ik een soort inspiratie op gedaan ook al woon ik nog thuis en heb ik niet een kamer van 25 vierkante meter toch wil ik me kamer gaan veranderd wat er een beetje op lijkt als jou’n inrichting . Echt heel mooi

 7. Wauw echt leuk ingericht!
  Je hebt nog best wel mazzel met zo’n ‘grote’ kamer, mijn vriend had 11m2 en daar kwam ik ook nog eens leuk bij in wonen (:
  x

 8. Wauw, leuk! Ik vind je landkaart juist heel tof!
  En wat chill dat je 25m2 hebt, ik moet het met 14 doen dus veel verschuiven zit er niet in πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.