Vakantiekiekjes uit Kreta (Stalis, Agios Nikolaos, Sissi, Chersonissos)

Hier zijn ze dan: mijn foto’s uit Kreta! Ik heb echt een heerlijke vakantie achter de rug. Vooral lekker veel aan het zwembad bij Zervas Beach gelegen. Even een keertje niets doen na het drukke afgelopen jaar. Nu ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik er weer een jaartje tegenaan. Ik laat je graag wat foto’s zien die ik gemaakt heb op vakantie. Het eiland is echt prachtig. Hele mooie dorpjes, rotsen en natuurlijk de helderblauwe zee. Het was er alle dagen lekker warm en heel af en toe een beetje te heet. Maar gelukkig was er altijd water in de buurt 🙂

Zervas Beach, Stalis
Hier lagen wij iedere dag aan het zwembad. Je kunt hier op een ligbedje aan het zwembad liggen, maar je kan ook op het strand liggen. Je hoeft alleen maar een trapje af en je bent al op het strand. Zo kun je een beetje afwisselen. Je kunt er verder parasailen, op de flying fish, de bananenboot en nog veel meer. Ik heb op de jetski gezeten. Je kunt altijd aan het zwembad bij Zervas Beach gaan liggen, ook al zit je niet in het bijbehorende hotel. Maria staat iedere dag in haar hutje om lekkere drankjes, ontbijt en lunch voor je te maken! Ik heb heel wat club sandwiches en fruitsalades naar binnen gewerkt.

kreta32kreta34kreta33kreta29kreta28kreta30

Buggytocht door de bergen
We hadden twee buggy’s gehuurd om mee over het eiland te rijden. We reden naar verschillende dorpjes toe. Het rijden in de buggy was echt gaaf, ze hoorden ons van ver al aankomen. Af en toe was het wel een beetje eng. Er zijn wegen tussen de bergen door waar geen of een hele oude railing is. Met een afgrond ernaast. Ik vond het niet zo fijn om over die wegen te rijden maar gelukkig zijn mijn nichtjes er na jaren Kreta aan gewend. Die raceten zo door de bergen heen!

kreta7kreta5kreta8kreta9kreta10

kreta14kreta15kreta16

Milatos grotten
In het dorpje Milatos vind je de Milatos grotten. Na een klein stukje berg bewandelen vind je een grot waar je in kan. Heel donker en een beetje eng, maar heel indrukwekkend om een keer te zien. In de grotten staat een klein kerkje ter herdenking van de mensen die in deze grotten moesten schuilen en het helaas niet hebben overleefd.
kreta12kreta11kreta13

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos vond ik de mooiste plek die ik bezocht heb op Kreta. Het water lijkt hier extra helder, er zijn leuke cafétjes, een mooi strand (kiezel, dat wel), cruiseschepen en ook weer mooie rotsen.

kreta17 kreta18kreta19kreta20kreta21kreta22kreta23kreta24kreta26kreta25kreta27

Sissi
In Sissi hebben we ontbeten tijdens onze buggytocht. Dit is een plaatsje met een kleine haven. Je kunt er heel gezellig aan het water zitten. De zee was hier al vroeg vol met mensen die verkoeling zochten.

kreta1kreta2kreta3kreta4kreta6
Ik ben ook nog in Chersonissos geweest maar dat was het niet helemaal voor mij, qua uitgaansleven dan. Heel veel jonge meiden die overdreven sexy stonden te dansen en van die typische vakantiemuziek die je in alle zon-zee-zuipen plaatsen (Lloret, Albufeira, Marmaris, etc.) hoort. Je moet er van houden denk ik. Starbeach zag er wel leuk uit, maar dat was om 23:00u al gesloten. Overdag ben ik ook nog even gaan winkelen in Chersonissos en dat was daar dan wel weer heel leuk!

Ben jij wel eens op Kreta geweest? Hoe vond je het?

44 thoughts on “Vakantiekiekjes uit Kreta (Stalis, Agios Nikolaos, Sissi, Chersonissos)”

  1. Ik ben zo’n drie jaar geleden in Kreta geweest en het was 1 van mijn mooiste vakanties!
    Ik ben toen ook in Agios Nikolaos geweest en dat was adembenemend mooi.
    Hopelijk ga ik volgend jaar weer naar Griekenland.
    xx

  2. Heel erg leuk om te lezen en je mooie foto’s te zien. Ik ga waarschijnlijk in september voor het eerst naar Kreta en was op zoek naar wat inspiratie waarbij ik op je blog terechtkwam. 🙂 Nu zeker wat ideetjes om te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.