THE COLOR RUN!

Yes, we did it! Kim en ik hadden ons een tijdje geleden ingeschreven voor The Color Run en op 26 mei was het dan eindelijk zo ver. We reisden in onze sportoutfits af naar het Sloterpark in Amsterdam om onze eerste 5k te rennen. Hoe dat ging lees je hier!

5k is natuurlijk niet zo super veel, maar het is een goed begin voor een eerste run. We hadden het  voornemen om goed te gaan oefenen zodat we de paar kilometers makkelijk konden halen, maar uiteindelijk hebben we alleen maar een aantal spinning lessen gedaan om onze conditie te verbeteren, echt slecht eigenlijk 🙂 Het rennen ging daarom af en toe een beetje lastig maar het hele gebeuren rondom The Color Run deed het ons vergeten.

Bij de start stonden duizenden mensen klaar om te gaan rennen in hun (toen nog) witte shirts. Tijdens het rennen kwam je na iedere kilometer een color station tegen waar mensen met kleurenpoeder stonden om de renners vol kleuren te gooien. Ieder color station had een andere kleur dus iedere kilometer kreeg je er een vrolijke nieuwe kleur bij. Je moest wel goed je ogen en mond dichthouden wanneer je door de color stations ging. Ik heb een keertje per ongeluk mijn mond open gehouden en toen kreeg ik al die troep binnen, smaakt echt niet lekker!

Toen kwamen we eindelijk bij de finish aan; maar daar was niet veel. Ik had verwacht dat er bij de finish heel veel mensen zouden staan die nog meer poeder zouden gooien maar dat was niet het geval. Na de finish moest je nog ongeveer een halve kilometer wandelen om weer op het beginterrein te komen. Daar was ondertussen de afterparty al gestart. Je kon drinken en eten halen en er was een DJ. Verder kreeg je nog een zakje kleurenpoeder voor de ‘eindgooi’ waarbij alle kandidaten tegelijk de verschillende kleuren poeder de lucht in gooiden. Dat gaf echt een heel leuk effect!

Ik vond het erg leuk om een keer mee te doen maar ik doe niet nog een keer mee. Deelnemen aan The Color Run is best prijzig (ik heb €36,50 betaald geloof ik).. Daarvoor kreeg je je startbewijs, een shirt, plaktattoos, een zweetbandje, een zakje poeder en een bekertje water. Er werd gezegd dat de opbrengst naar een goed doel zou gaan maar achteraf hoorde ik dat dus uiteindelijk maar 10 procent van de opbrengst naar een goed doel gaat. Dat vind ik echt weinig. Verder was het wel echt een leuke ervaring hoor, maar voor mij dus niet nog een keer!

Net5 was er bij om te filmen en hierboven zie je het resultaat daarvan. Dit filmpje is volgens mij ook een aantal keer op tv geweest.

Wil je ook meedoen met The Color Run? Op 7 juli wordt er in Zwolle een tweede editie gehouden en op 4 augustus is er nog een editie in Utrecht. Meer informatie en tickets vind je op de website van The Color Run Nederland.

Jennie from the Blog is on Facebook, Twitter, Bloglovin and Instagram

2 thoughts on “THE COLOR RUN!”

  1. Ik ga 13 september in Utrecht naar The Color Run in Utrecht. Het is dan ook mijn eerste run en ik bedacht me dat ik jou er wel eens over had zien schrijven. Hopelijk is het nu allemaal iets beter georganiseerd. De kaartjes zijn in ieder geval wel goedkoper geworden, ik heb nu 29,50 betaald voor een ticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.