Sportkalender update maart

De derde maand van 2015 gaat alweer in en ik zie mijn bloemenkalender langzaam veranderen in een hot babes kalender. In januari plaatste ik een DIY-sportkalender. Een hele hoop meiden hebben er ook eentje gemaakt en mocht je het willen dan kun je natuurlijk gewoon vanaf maart instappen! Met een sportkalender kun je jezelf motiveren om meer te gaan sporten. Ik vind het niet lastig om mezelf te motiveren om te sporten dus ik doe ‘voor de leuk’ mee en gebruik de kalender daarom vooral om doelen op te stellen en om gewoon terug te blikken op wat ik in een maand gedaan heb 🙂 In deze update ga ik weer eens kijken hoe het afgelopen maand gegaan is met mijn sportkalender en wat ik de komende maand van plan ben.

Sportkalender maart 3
Zie je dat? Er zitten ten opzichte van vorige maand behoorlijk wat lege plekken in de kalender. Ik ben de afgelopen maand zo druk geweest met de hoelahoepwebshop dat ik zelf niet meer zoveel aan het sporten toe ben gekomen als ik gewend ben. Ik vind het niet zo erg want de webshop is echt leuk om te doen.

Sportkalender maart 1
En hé, er is alsnog weer 2 cm van mijn taille af gegaan deze maand! Dat betekent dat mijn taille in twee maanden tijd 4 cm strakker is geworden. Echt, ik zweer bij hoelahoepen.

Ik vind de omvang van mijn taille eigenlijk helemaal goed nu, dus daar ga ik me de komende maand niet meer per se op focussen. Waar ik me wel op ga focussen? Mijn buikspieren. Ze beginnen door te komen en ik wil ze nu even extra gaan trainen zodat ze de hele dag zichtbaar blijven en niet alleen ‘s ochtends. Dit ga ik doen door weer lekker veel te hoelahoepen en door wat extra setjes buikspieroefeningen toe te voegen. Eens kijken wat dat doet! Ook wil ik me meer gaan focussen op het trainen van mijn armen. De afgelopen maand had ik last van mijn linker pols maar dat is nu voorbij dus ik kan weer met gewichtjes aan de slag.

Sportkalender Maart 2
Omdat ik voor de abs wil gaan deze maand heb ik voor maart foto’s geprint van @dannibelle op Instagram als inspiratie. Op mijn Pinterest board ABS ABS ABS kun je meer foto’s vinden die je eventueel in je sportkalender kunt plakken. Morgenochtend ga ik weer mijn progresspics maken en die plaats ik dan maandagochtend op mijn blog. Ik ben heel benieuwd!

“Disclaimer”: Ik wil graag benadrukken dat ik niet sport uit onzekerheid over mijn lichaam. Ik ben tevreden met mijn lichaam en vind het gewoon leuk om te sporten, goed voor mijn lichaam te zorgen en hier doelen bij op te stellen. Net als bijvoorbeeld een hardloper traint om een afstand binnen een bepaalde tijd af te leggen, train ik graag voor een strak lichaam. Mensen associëren sporten vaak met onzekerheid, maar gezond en actief bezig zijn is ook leuk voor mensen die al tevreden zijn met hun lichaam.

35 thoughts on “Sportkalender update maart”

 1. Wauw, je bent zo goed bezig, ik wil steeds meer hoelahoepen door jou maar ik kan dat helemaal niet, hahaha. Ik ga echt een hoelahoep kopen en het proberen nu, je hebt mij over gehaald!

  1. Ik zet het er voortaan maar bij omdat ik af en toe vervelende reacties krijg, bijvoorbeeld over dat ik anorexia zou hebben omdat ik deze plaatjes uitprint. Beetje raar want als je zo’n gespierde buik wil moet je natuurlijk juist goed eten. Ik heb geen zin meer om daar iedere keer uitgebreid op te moeten reageren dus dan maar zo 🙂 En dankjewel! Mochten we binnenkort naar een event gaan dan kan ik een hoepel voor je meenemen. Scheelt weer verzendkosten. Laat maar weten!

 2. Leuk die plaatjes erbij!!

  Zou je een keer jouw favoriete buikspieroefeningen willen delen?
  Je hoort altijd dat sommige oefeningen slecht zijn voor je rug, of niet de goede spieren aanpakken etc. Ben wel benieuwd naar welke jij doet 🙂

  Kan ook niet wachten tot er exercise filmpjes op hoopityourself komen… zit nog erg te twijfelen over de aanschaf van een hoelahoep! Aan de ene kant lijkt het me geweldig want je kan het gewoon thuis doen(door mijn stage in Amsterdam, woon in Rotterdam, heb ik doordeweeks nauwelijks tijd om nog naar de sportschool te gaan), maar aan de andere kant ben ik zo stijf als een hark en dus bang dat ik het toch niet kan haha!

  1. Ja dat wil ik wel doen! Ik moet even kijken hoe ik dat ga doen, want ik doe zelf natuurlijk ook maar wat en wil niet dadelijk het verkeerde voorbeeld geven 🙂 Ik ben zelf ook totaal niet soepel in mijn heupen. Door het hoelahoepen is daar al wel verbetering in gekomen. Wist je dat je helemaal niet veel met je heupen hoeft te bewegen? Je geeft eigenlijk meer kleine tikjes naar voren. Je zult het wel zien in de video’s!

 3. Heel leuk om weer een update te lezen! Ben benieuwd naar de foto’s maandag. En natuurlijk heb je altijd mensen die sporten associeren met mensen die onzeker zijn, willen afvallen en dan meteen naar een eetstoornis zouden neigen, maar hey, die mensen heb je altijd! Terwijl zij lekker op de bank liggen creëer jij anders wel een mooi figuurtje 🙂

 4. Heerlijk om die centimeters eraf te werken. Een strak afgewerkt lichaam is toch top. Knap werk! Zo een kalender is toch wel heel handig…Misschien moet ik er ook maar aan geloven…

 5. Wauw, 4 cm!! Dat is een hoop! Misschien moet ik ook maar gaan opmeten in plaats van enkel foto’s maken, denkt dat dat toch iets geloofwaardiger is 🙂
  Goed bezig meid, ga zo door!

 6. Aah, wauw wat goed van je dat er alweer 2 cm van taille af is! Zo’n sportkalender is echt heel motiverend maar ik train al met een personal trainer die alles bij houdt. Je bent echt een groot inspiratiebron voor mij om door te gaan met sporten. Ik ben inmiddels waarschijnlijk al 10 kg kwijt (woensdag ga ik weer wegen) met het personal trainen en ik voel me er ontzettend goed bij! Gisteren heb ik ook voor het eerst een high waisted jeans gekocht en een jaar geleden had ik dat niet aan durven doen… 🙂 Jammer dat de disclaimer er bij moet, maar zoals je al had uitgelegd in een comment is dat het beste om er bij te zetten!
  liefs

 7. Lekker bezig zeg! Fijn ook dat je meet in centimeters en niet in gewicht, nog te veel mensen associeren super veel afvallen met een strak lichaam, terwijl spieren juist best veel wegen. Keep it up!

 8. Ik heb weer besloten om te beginnen met sporten sinds ik 1) niet de trap op kan lopen zonder buiten adem te zijn en 2) niet de tien minuten naar mijn bijbaantje kan fietsten zonder het gevoel te hebben gehad dat ik net een marathon heb gelopen (gefietsts?) oftewel: holy shit ik heb totaal geen conditie.
  Dit (en de blogilates kalander) ga ik zeker weten gebruiken als inspiratie want dit inspireert me zeker om weer te gaan sporten. Wish me luck! 🙂
  x I

 9. Wauw super goed weer! Ik ben sinds vorige maand aan de sportkalender en het werkt echt voor mij. Ik wil gewoon (voor zover mogelijk) alle dagen vol krijgen, dus zorg ik ervoor dat ik toch iets doe, ook al is het een korte workout 😀
  Nu alleen nog een hoepel bij je bestellen, dat lijkt me echt ontzettend leuk en ik kan ook niet wachten op de filmpjes!

 10. Wat leuk om een overzicht te zien van hoe je maand is verlopen! Ik heb er ook nog steeds veel plezier van, ookal kan het nog steeds wel een beetje beter.. maar goed, er zit nu een systeem in :)!

 11. Die kalender is echt zoooo fijn! Doordat je ziet hoe vaak (of weinig) je hebt gesport, wordt je gemotiveerd om meer te gaan sporten. En het opmeten van de maten iedere maand is ook zeer prettig, dan zie je zwart op wit dat je resultaat boekt 😀 Erg fijn!

 12. Hoi Jennie,
  ik vroeg me af hoe je precies meet? Ik wil ook graag dmv meten mijn vooruitgang bijhouden maar vraag me af waar je ze allemaal precies opmeet.
  Alvast bedankt!
  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.