Roadtrips op Maui

Red Sand Beach

Samen met mijn zus onder één van de vele watervallen bij Road to Hana

Door het bamboebos bij Road to HanaKlimmen in de bossen bij 13 Crossings Op zoek naar een waterval!

Gevonden! Hier was ook een touw waaraan je het water in kon slingeren.

Met mijn zus op Red Sand Beach

In de Olivine Tidepools – samen met Pati (een meisje dat ik ontmoette tijdens mijn reis en met wie ik nu super goed bevriend ben geraakt) onder een waterval bij 13 Crossings.

We hadden een Mustang gehuurd waarmee we iedere dag op pad gingen. Later gingen er nog andere mensen ook met hun rode Mustang mee op tour. Mustanggang :-)!


De eerste anderhalve week op Hawaii verbleef ik op het eiland Oahu, wat al super mooi was. De tweede anderhalve week bracht ik door op Maui en dat was nog zó veel mooier dan het eerste eiland! Wauw, wat een mooie natuur is hier te vinden. Ik heb ontelbaar veel watervallen gezien en het voelde echt als een avontuur om alle mooie plekken te ontdekken. Mijn zus kwam vanuit Nieuw-Zeeland naar Maui en het was super leuk om dit samen met haar mee te mogen maken. Mijn dagen bestonden hier vooral uit klimmen op rotsen, zwemmen in het water van de watervallen en ‘s avonds sterren kijken. Het leuke aan Maui is dat je rondrijdt met de auto, ergens random stopt en de bosjes in gaat en daar verrast wordt door de meest mooie plekken. Mijn favoriete gebieden op Maui waren de bekende Road to Hana en de Noord-west kant van het eiland. Daarvan zie je hierboven foto’s.

Road to Hana
Dit is een weg van 84 kilometer die leidt naar het dorpje Hana. Het is een bekende route op Maui, vanwege de vele watervallen en andere bekende hotspots (zoals Red Sand Beach) die je onderweg tegenkomt. Je rijdt over maar liefst 59 bruggen vanwege alle watervallen die er zijn. Het gevoel dat ik had toen we over de Road to Hana reden kan ik moeilijk omschrijven. Ik zag overal om me heen prachtige planten en overal in de bosjes waren mooie plekken verstopt.  Het is handig om iemand mee te nemen die het eiland goed kent en alle verstopte plekjes weet te vinden. Wij hadden het geluk dat we “mijn Tarzan” hadden die ons alle mooie plekken op het eiland kon laten zien 🙂

Noord-west Maui
Wat mij betreft mag je dit deel van het eiland niet missen als je naar Maui gaat. Ook hier geldt: neem iemand mee die het gebied kent als dat kan. De wegen zijn erg smal hier, soms loopt de 2-baansweg over op een 1-baansweg voor een paar honderd meter en dat is even puzzelen als er twee auto’s elkaar tegemoetkomen. Met noord-west Maui bedoel ik het stuk tussen Wailuku en Lahaina. Aan het begin van de route vind je de Makamakaole stream, wat ook bekend staat als 13 Crossings. Dit zijn ook weer prachtige watervallen die je kan bezoeken. Verderop op de route vind je de bekende Nakalele blowhole en de rest van de weg richting Lahaina rijd je langs de kust waar je ontelbaar veel walvissen uit het water omhoog ziet springen.

Kortom: als je naar Hawaii gaat mag je het eiland Maui echt niet overslaan <3

9 thoughts on “Roadtrips op Maui”

  1. De wereld KAN gewoon niet zo mooi zijn. Dat Red Sand Beach, zo ongelofelijk prachtig! En wat tof ook dat jullie Mustangs huurden, mijn oom heeft er een en die dingen rijden wel heel gaaf. Ik wil nu wel heel graag een keer naar Hawaï! Ik kan niet wachten. Malou x

  2. Wauw, ik weet het écht zeker nu: na mijn afstuderen wil (ga!!!) ik naar Hawaii. Zulke prachtige foto’s, vooral de laatste drie op je Instagram, en ook zulke mooie verhalen. Lijkt me zo heerlijk om gewoon een stuk te gaan rijden en dan zulke mooie dingen tegen te komen! Helaas hebben mijn vrienden weinig interesse in Hawaii, dus als je over 2,5 jaar zin hebt om terug te gaan als ik afgestudeerd ben, laat maar weten haha 😉

  3. Waauwwie! Weer een stukje wereld wat op mijn bucketlist komt te staan. Hawai heeft altijd om mijn lijstje gestaan, maar specifiek de eilanden kon ik mij er geen beeld bij vormen. Nu ik deze blog zie, komt dit eiland zeker als specifiek erop te staan. Het ziet er prachtig uit! Ik hoop dat jezelf natuurlijk ook enorm hebt genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.