Recepten uitproberen voor Pasen

Pasen komt er weer aan! Dit weekend is het zover en zoals het ernaar uit ziet wordt het een héél zonnig weekend. Dit is voor mij mijn eerste Pasen als vegan en aangezien mijn familie dat niet is, ga ik zelf wat dingetjes meenemen. Ik keek rond op mijn favoriete sites met vegan recepten en vond er twee die ik alvast ging uitproberen. Dan heb ik er twee keer plezier van en kan ik alvast checken of het wel lekker is 🙂 Om je inspiratie te geven voor Pasen laat ik je zien welke twee recepten ik probeerde en deel ik nog een lijstje met andere recepten die ik gevonden heb.

Scrambled ‘eggs’
Volgens mij heb ik voordat ik veganistisch ging eten nooit een Pasen meegemaakt zonder dat ik ei at. Dat wil ik nu dus ook, maar dan zonder dat er dieren aan te pas komen. Gelukkig kan dat, want er is een zout ontdekt dat naar ei smaakt. Kala Namak zout heet het. Ik kocht het bij Ekoplaza en was helemaal verrast toen ik het zakje openmaakte. Er kwam een eigeur op me af. Zo’n gek idee dat zout zo naar ei kan ruiken en smaken, maar het is toch echt zo. Ik volgde dit recept om daarmee scrambled ‘eggs’, ofwel scrambled tofu te maken. Je hebt volgens het recept maar vijf ingrediënten nodig: een beetje olie, tofu, kurkuma, kala namak en chilipoeder. Dat heb ik bij de scrambled tofu die je hierboven ziet ook gedaan. Gisteren heb ik het nog een keer gemaakt, maar dan nog met een flinke scheut amandelmelk er doorheen voor een wat, hoe zeg je dat… natter (?) effect. Heeel lekker!

Het recept voor de scrambled eggs vind je hier.

Kersen-amandelflappen
Sinds ik bij Lisa op bezoek ben geweest voor een interview en al haar baksels heb mogen proeven, maak ik steeds een dansje als ze weer een recept online heeft gezet op haar blog. Haar baksels zijn zo ontzettend lekker. Voor Pasen leek het me leuk om de kersen-amandelflappen van haar blog te maken. Makkelijker dan dit kan het volgens mij niet. Binnen een kwartiertje lagen ze in de oven en volgens mij kan er niet echt wat mislukken met dit recept. Ik had geen amandelextract in huis en ben snel naar Dille & Kamille gefietst om het te kopen. Samantha en ik hebben zodra het resultaat op de foto stond meteen alle zes de flappen weggewerkt, hahaha.

Het recept voor de kersen-amandelflappen vind je hier.

Twee super geslaagde recepten die je echt ook een keertje moet proberen! Heb je meer inspiratie nodig? Hier is nog een lijstje met snelle, makkelijke recepten die de show gaan stelen op de Paasbrunchtafel:

Carrotcake

Lemon poppyseed cake

Chocolade-pindakaaskoekjes met paaseitjes

Paastaartjes met abrikoos

Sandwich met ‘eiersalade’ en ‘bacon’

Chocolade chia mousse

Bananenmuffins met chocolatechips

Meloen-margaritas

Zomerse salade

Boerenkool, mango & quinoa saladeFoto’s door Samantha Bosdijk

10 thoughts on “Recepten uitproberen voor Pasen”

  1. Ik vind het zo leuk aan jouw artikelen dat je ook veel foto’s hebt van jou in het ‘proces’, net alsof je er gewoon echt bij ben, zoals Samantha dat ook is. Heel nice!

  2. De Lidl heeft geloof ik pure vegan praline eitjes!! Mega mega lekker, misschien ook lekker om te weten hihi. Die kersenflappen ga ik trouwens zeker ook maken voor zondag ?

  3. Whaaa wat een fijne receptjes! Ik eet zelf niet vegan maar het is natuurlijk wel superleuk om dit een keertje te proberen. En die kersenflappen zien er echt heerlijk uit, het water loopt me in de mond nu. Superleuk blogje dit! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.