RECEPT: MALTESERCAKE

 Toen Lotte en ik dit recept tegen kwamen wisten we het zeker: dit moesten we echt een keertje maken! Zo gezegd zo gedaan. We verzamelden de juiste spullen, volgden het recept en ik stond natuurlijk klaar met mijn camera om het allemaal vast te leggen. Het maken van de Maltesercake duurt ongeveer een kwartiertje en het is echt super easy. Je hebt er niet eens een oven voor nodig!
Dit is wat je voor de Maltesercake nodig hebt:
– een pan
– 100 gram melkchocolade
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram boter / margarine
– 3 eetlepels stroop
– 120 gram biscuitjes, in kleine stukjes gebroken.
– een zak maltesers
– een broodtrommel / bakje
– aluminiumfolie
– een plaatsje vrij in je koelkast


Eerst doe je de melkchocolade, pure chocolade en boter in een pan. Je zet dit op een laag vuurtje en dan wacht je tot het langzaam smelt.


Terwijl de chocolade en boter aan het smelten zijn, voeg je drie eetlepels stroop toe. Je kan hiervoor ook maple syrup gebruiken, maar dat is vaak moeilijk te vinden.


Wanneer de chocolade, boter en stroop samengesmolten en gemengd zijn voeg je de gebroken biscuitjes toe.


Even de koekjes door het mengsel roeren 🙂


En dan is het tijd om de Maltesers toe te voegen! Zorg ervoor dat je nog een handjevol Maltesers overhoudt voor einde. De Maltesers schep je door het mengsel heen en dan is het klaar.


Je kunt het mengsel nu in de vorm scheppen. Wij hebben hiervoor aluminiumfolie in een broodtrommel gelegd. Zorg ervoor dat je het allemaal goed aandrukt en gladstrijkt.


Daarna leg je de overgebleven Maltesers er boven op. Nu is het in principe klaar! De ‘cake’ moet nu nog de koelkast in zodat de chocolade hard wordt. Hij moet ongeveer anderhalf uur in de koelkast.


Wanneer de chocolade hard is geworden kun je er meteen van eten! Met een mes kun je stukken van de cake er af hakken. Lotte en ik vonden de Maltesercake erg lekker, maar wel heel machtig. Ik kreeg dit blokje niet eens op! Het was erg leuk en makkelijk om te maken en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Het originele recept dat wij hebben gevolgd vind je hier

Jennie from the Blog is on Facebook, Twitter, Bloglovin and Instagram

One thought on “RECEPT: MALTESERCAKE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.