Op vakantie in Viroinval

Groetjes uit Viroinval! Ik ben met Sabine voor vijf dagen vertrokken naar de Belgische Ardennen. De gemeente Viroinval ligt helemaal in het zuiden tegen de Franse grens aan. Vanaf Rotterdam rijd je er in net geen drie uur naartoe. Het dorpje Mazee waar we verblijven is een rustig klein dorpje, omgeven met mooie wandelroutes. En het huis waar we in verblijven is een parel!

We zijn hier nu drie dagen en we zijn het huis alleen nog maar uit geweest om Cody uit te laten. Wat kun je hier heerlijk tot rust komen! Het huis heeft alles wat je nodig hebt om te kunnen ontspannen: verschillende fijne zithoeken, een kachel, een bad, een hottub, een barbecue en een heerlijke tuin met hangmat om in te liggen zonnen. Er zijn spelletjes, lp’s en een hoop boeken aanwezig dus je vervelen gaat hier moeilijk. Die mooie wandelroutes moeten we morgen en eventueel overmorgen dus nog gaan ontdekken 🙂

Update: we zijn op dag drie gaan wandelen. Je kunt op 15 minuten afstand (met de auto) parkeren bij de kerk in Nismes. Voor de kerk vind je een kaart met verschillende wandelroutes. De route naar de Fondry des Chiens is een aanrader!

Wil je deze mooie plek ook bezoeken? Als je hier klikt kom je bij de Airbnb advertentie uit. Heb je nog nooit via Airbnb gereisd? Als je je via deze link aanmeldt krijg jij €34 korting op je eerste reis met Airbnb en ik €15 reistegoed. Zo kunnen we elkaar mooi helpen 🙂

Fijne dag!

19 thoughts on “Op vakantie in Viroinval”

    1. Ja he? ☺️ Hond meenemen is in overleg met de eigenaren. De tuin is wel redelijk afgesloten, maar als je een hond hebt die graag op onderzoek uitgaat zou hij wel vrij gemakkelijk door de bosjes door naar de akkers kunnen. Ik heb altijd een heel lang touw bij me om hem aan vast te maken in de tuin als ik even in de keuken bezig ben bijvoorbeeld. Misschien zou je dat ook kunnen doen!

  1. Jaa zo leuk! Ik kwam deze inderdaad ook tegen toen ik zocht naar een mooi, offline plekje in de Ardennen. Staat op m’n lijstje. De acht bergen vond ik ook een fijn boek om te lezen, als je dan toch in de natuur zit. 🙂 Fijne vakantie!

  2. Jaaa! vorig jaar ook naar Viroinval geweest en echt een prachtige streek waar veel te beleven valt in de buurt. Iets verder heb je ook de abdij van Chimay.

  3. Dit ziet er zooo mooi uit! Vind het echt leuk dat je dit soort huisjes uitprobeert, want jij hebt er wat aan (een fijne tijd) en mensen die op zoek zijn naar een leuke plek om heen te gaan hebben hier ook echt wat aan. Ik ben nu gelijk aan het bedenken met wie ik hier heen zou kunnen gaan, alleen jammer dat ik weinig mensen ken met een hond haha 🙂

  4. OMG Jennie ik wordt altijd zo blij als je dit soort dingen deelt. Boshuisjes en dit soort relaxte Airbnb’s vindt ik zo chill. Vooral om even weg te zijn van alle prikkels… Thanks voor het delen van deze geweldige plekken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.