Nieuwe lens – Canon 10-18 mm

Vlak voor mijn vertrek naar Los Angeles heb ik een nieuwe lens gekocht: de Canon 10-18mm lens. Ik wilde heel graag een fijne lens om alle mooie gebouwen in de stad vast te leggen dus ging ik in de winkel kijken naar verschillende groothoeklenzen. Uiteindelijk vond ik deze. Deze lens is pas net uitgebracht en in de winkel hadden ze er eentje liggen die ze alvast als test hadden ingekocht. Die ging lekker met mij mee naar huis!

canonlens2
Ik heb niet veel verstand van fotografie en alle officiële termen die er bij horen. Bij deze lens lijkt het alsof je een flink stuk uitzoomt.: je kunt er een heel breed beeld mee vastleggen. Daarnaast kan je er ook echt gewoon hele mooie scherpe foto’s mee maken. Het is allemaal nogal moeilijk uit te leggen. Ik zou zeggen: kijk mee naar het verschil!

canonlens3
Hierboven kun je het verschil goed zien. Beide foto’s zijn op hetzelfde punt gemaakt. Bij de bovenste foto heb ik de normale kitlens gebruikt en bij de onderste foto de 10-18mm lens. Wat een verschil he? Niet alleen qua breedte maar ook qua scherpte. Deze lens is top! Kost €300 maar dan heb je ook wat J

Schermafbeelding 2014-11-09 om 13.18.06
Deze foto die ik vorige week op mijn blog plaatste is ook met de lens gemaakt. Voor meer foto’s die gemaakt zijn met deze lens kun je hier kijken.

38 thoughts on “Nieuwe lens – Canon 10-18 mm”

 1. Wauw, ik ben best een beetje jaloers, wat een prachtding! 🙂 Daar ga je LA vast heeel mooi mee vastleggen. En die outfitfoto’s vind ik trouwens ook supermooi, nooit gedacht dat je die met een groothoeklens had gemaakt!

 2. Erg, erg mooi! Nooit gedacht dat dat zo’n mega verschil zou geven op een foto in scherpte ook.. Vind het altijd zo jammer dat een lens zo duur is, anders had ik al een hele verzameling gehad denk ik!

 3. Woah, deze lens is echt super goed! Hij maakt de foto’s echt mooi scherper, deze staat vanaf nu op mijn wishlist.
  Hoe is je verblijf in LA? Zag op Instagram al een hoop leuke foto’s voorbij komen, echt zo gaaf dat je dit mag doen!

 4. Het is een hele gave lens! Groothoeklenzen zijn altijd fijn om te hebben. De lens waarmee ik mijn kitlens heb vervangen is geen echte groothoek, maar begint toch al aardig laag. Deze staat ook nog wel op mijn verlanglijstje!

 5. Het ziet eruit als een fijne lens en de prijs valt ook nog hartstikke mee!
  De kwaliteit van die kitlenzen is sowieso verschrikkelijk vind ik… Ik ben trouwens heel benieuwd naar alle foto’s die je hiermee gaat maken in LA. 😀

 6. Ik dacht al dat je een andere lens gebruikte bij je vorige outfit foto’s! 🙂
  Al moet je er wel mee opletten! Want wanneer je portretfoto’s wilt maken, en je gebruikt een groot diafragma(10mm) dan heb je vervorming! Stoort niet echt voor de omgeving, maar wel mee opletten voor jezelf of de persoon in de foto 😉
  Voor de rest een prachtige lens voor interieur- en natuurfoto’s 🙂

 7. Wat een leuk artikel! Ik houuuuuu echt van lenzen. Ik zelf heb de 50mm 1.8 en 18-200mm lens, maar zou nog heel graag een 17-50 willen hebben. Ook lijkt deze mij ontzettend fijn voor stedentrips en andere reizen! Nog even doorsparen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.