Na bijna 12 jaar stoppen als influencer ♡

Ik dacht dat ik alles er wel uit had gejankt een aantal maanden terug, toen ik de beslissing maakte. Maar nu ik eenmaal begin te schrijven komen de tranen toch weer omhoog. Het is ook niet niks, zo’n beslissing. Ik heb besloten om te stoppen met mijn werk en rol als influencer. En dat is een heel gek gevoel aangezien ik mijn leven eigenlijk niet anders ken dan dat dit is wat ik doe. Ik vind het super spannend. Maar het is tijd voor wat anders ❤️

Toen ik op mijn 16e met mijn blog begon had ik nooit durven dromen over wat er in de jaren daarna allemaal zou gebeuren. Het begrip influencer bestond toen nog niet dus ik had ook niet kunnen weten wat me allemaal te wachten stond. Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat mensen mijn leven online zijn gaan volgen en dat ik dankzij mijn blog al die mooie kansen en mogelijkheden heb gekregen. En ik vind het nog steeds ongelofelijk dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken. Ik heb zoveel plezier gehad in het delen van mijn avonturen. Het teruglezen van alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt in mijn leven. Het doen van opdrachten voor grote merken. Het ontmoeten van nieuwe mensen, zoals de leuke fotografes met wie ik heb samengewerkt. Het kletsen met jullie.

Jullie zijn een groot deel van wat deze hele ervaring onvergetelijk maakt. En daar ben ik zo dankbaar voor. Als ik verdrietig was waren jullie er om me te troosten. Als ik iets leuks te delen had waren jullie er om het met me te vieren. Als ik hulp nodig had stond er altijd wel iemand voor me klaar. Weet dat ik dat enorm waardeer en altijd zal blijven onthouden en dat ik met heel veel liefde en plezier terugkijk op de afgelopen jaren.

Ik ga dus stoppen met mijn rol als influencer. Dat houdt in dat ik het niet meer als werk doe, dus geen samenwerkingen, affiliatelinkjes en gratis producten meer. Maar het houdt ook in dat ik helaas mijn mailbox heb afgesloten en deze blogpost de laatste blogpost zal zijn waarop de reacties aan zullen staan. Dit doe ik omdat ik me dan volledig kan focussen op mijn nieuwe werk. Mijn blog blijft de rest van het jaar sowieso nog online staan en ik ga nog een aantal keer “Mijn maand in foto’s” overzichtjes maken om het op een fijne manier af te sluiten. Maar over een paar maanden stopt mijn blog dus helaas ❤️ Als dat zover is zal ik nog een allerlaatste blogpost plaatsen. Dat is even afhankelijk van hoe druk ik het ga hebben met mijn nieuwe werk, en ik ga natuurlijk nog het resultaat van de keuken laten zien. Ik wilde het wel alvast delen omdat jullie ook merken dat ik steeds minder post en ik veel vragen krijg: wanneer komt er weer een blogpost? Wanneer komt er weer een vlog? Ga je nog podcastafleveringen maken? Dus dan is er wat meer duidelijkheid ☺️ Er komen geen podcastafleveringen meer, geen vlogs en op Instagram ga ik alleen nog posten als ik daar zin in heb. Ik vind het heel fijn dat de druk om constant te moeten posten er vanaf is. Dat geeft erg veel rust. Wat er dus nog wel sowieso komt: nog een aantal keer Mijn maand in foto’s & het resultaat van de keuken.

De reden waarom ik stop is eigenlijk een samenkomst van meerdere dingen. Na al die jaren ben ik toe aan iets nieuws, verlang ik heel erg naar een privéleven, en hoe geweldig de afgelopen jaren ook zijn geweest: ik heb het ook mentaal altijd erg zwaar gevonden en wil dat achter me laten. Influencer zijn is geweldig, maar het is ook omgaan met het idee dat mensen je leven bespreken aan de keukentafel. Of dat positief of negatief is maakt niet eens uit. Het is dag in dag uit omgaan met negatieve reacties, mensen die zich zo verbonden met je voelen dat ze geen privacy-grenzen meer zien en constant het gevoel hebben dat er van alle kanten aan je getrokken wordt. Ook heb ik het gevoel dat ik er qua werk alles uit heb gehaald. Ik heb met zo ongeveer al mijn lievelingsmerken mogen samenwerken en daar ben ik super trots op.

Wat ik nu ga doen? Ik heb mijn enthousiasme en passie helemaal teruggevonden in mijn webshop vegancadeaupakketten.nl, waar ik de afgelopen maanden hard aan heb gewerkt. Bij dit werk heb ik weer dezelfde kriebels zoals ik ze ooit had bij mijn werk als influencer. Dit voelt goed en hier wil ik mijn hart in stoppen. De shop is een maand geleden opengegaan en ik heb er zoveel plezier in. Lekker de radio aan en cadeaus inpakken. heerlijk ☺️ Het geeft me een goed gevoel. Ik vind het ook fijn dat ik hiermee kan helpen de wereld een stukje groener en diervriendelijker te maken. En mocht de shop niet slagen dan ga ik een (parttime) baan zoeken, dat komt vast wel goed.

Nog geen officieel vaarwel dus, maar wel al een afscheid aangezien dit de laatste keer is dat we elkaar spreken. Als de blog helemaal stopt zal ik nog een laatste bericht schrijven ❤️ Mocht je nog wat leuks/liefs kwijt willen dan kan dat hieronder. Bedankt lieve allemaal ❤️

127 thoughts on “Na bijna 12 jaar stoppen als influencer ♡”

 1. Lieve Jennie,

  Dankjewel voor de mooie jaren vol inspiratie. Ik heb dankzij jou geleerd dat een leven nu niet eenmaal volgepland moet zijn en dat rust zoeken helemaal oké is. Dankzij jou herkende ik symptomen van ADD bij mezelf. Dit gaf me de stap om meer op te zoeken en ineens klikte alles.

  Ik ben heel blij voor je dat je nog meer rust in je leven gaat vinden dankzij deze beslissing. Het ga je goed!

  Liefs,
  Lara

 2. Hi Jennie, normaal reageer ik eigenlijk nooit maar nu wil ik toch even wat zeggen. Je was de eerste blogger/influencer die ik zo’n 10 jaar geleden (ik was 16 denk ik) begon te volgen en je bent een van de weinigen die ik ondertussen nog steeds volgde. Het voelt voor mij nu ook een beetje als the end of an era, maar begrijp je keuze 100%. Ik wil je alleszins heel erg bedanken voor de afgelopen 10 jaar. Heb je zien groeien tot een super fijn mens, veel succes nog in je nieuwe leven 🙂 Komt vast goed! X Iris

 3. Hey Jennie,
  Ik volg je al super lang en vind het zo jammer dat je stopt! Je gaf me altijd een comfy gevoel als je aan het praten was en als je weer iets leuks deelde. Heel veel succes met je nieuwe baan, ik ga je foto’s en video’s missen❤️

 4. Hoi lieve Jennie, ik volg je al heel veel jaren met veel plezier via je blog en instagram. Wat een knap besluit heb je gemaakt, ik begrijp het heel erg goed. Ik wil je onwijs bedanken voor het inspireren op zo veel vlakken de afgelopen jaren, voor al je leuke content waar ik altijd blij en rustig van werd en voor je openheid en enthousiasme. Ik wens je alle geluk en goeds, en nogmaals heel erg bedankt voor alles! 💛 Liefs, Roos

 5. Goedemorgen Jennie, wat een dapper en logisch besluit. Natuurlijk ook jammer want ik volg jou al zo’n 10 jaar met veel plezier. Mooi dat je ons een inkijkje gaf in je leven, maar zó begrijpelijk dat je dat nu niet meer wil. Ik wens je alle goeds in je mooie boshuisje en met je nieuwe baan. Liefs Nienke

 6. Hoi Jennie, ik vind het voor mezelf jammer dat je stopt want je bent een van de weinige influencers van wie ik echt blij word van een post, maar ik snap je beslissing helemaal! Meer rust en privacy ook in je online leven en werk past veel beter bij jouw (fijne) rustige lifestyle. Ik hoop dat je shop een succes wordt en dat je goed gaat genieten van het leven zonder dat alles gedeeld moet worden. Dank je wel voor alle leuke artikelen de afgelopen jaren!
  Liefs, Francisca

 7. Jennie,
  Ik heb je altijd met veel plezier gevolgd en vind het erg jammer dat je stopt.
  Maar ik snap je beslissing wel. Heel veel succes met je webshop!
  Bedankt voor alle leuke artikelen, vlogs en podcasts!
  liefs Babette

 8. Hi Jennie, ik wou je graag bedanken van het inkijkje in je leven en de inspiratie die je alle jaren gegeven hebt! Ik ben je ooit begonnen met volgen toen je je blog begon met de foto week overzichten en je hula hoeps. Daarna kwam insta erbij en kan mij goed indenken hoe zwaar het altijd is dat iedereen altijd iets van je wilt hebben en vind. Ik wens je veel succes met de webshop! En ga lekker genieten van deze vrijheid in je mooie boshuisje tussen de natuur! Heerlijk! Bedankt en het gaat je goed. Groetjes Bouwwie

 9. Wat goed dat je voor jezelf kiest! Ik zie deze struggles ook regelmatig bij artiesten om mij heen. Ik heb genoten van alle berichten/video’s/foto’s door de jaren heen! Geniet van je leven en hopelijk gaat het veganwebshop een hit zijn ♥️

  1. Hoi lieve Jennie,
   Wat goed dat je voor jezelf kiest! Ik gun je de rust en privacy helemaal, hopelijk brengt deze keuze je dit ook!
   Ik volg je nog niet zo lang, sinds dat je boshuisje op je pad kwam. Maar ik heb wel genoten van alles wat je heb gedeeld en de rust die jij met je meebrengt! Voor mij ben jij en de content die je maakt echt een grote inspiratiebron! Heel erg bedankt daarvoor!!
   Ik wens je heel veel geluk, rust en succes toe in alles wat nog komen gaat!💛
   Liefs Anneleen

 10. Hi Jennie, wat super dat je dit besluit voor jezelf hebt genomen en dat je voor jezelf kiest. Ik heb met veel plezier je blog en social media kanalen gevolgd, bedankt voor al die leuke content! Ik ga snel een pakket bestellen via je webshop ♡ Die zal ongetwijfeld een succes worden. Nogmaals bedankt, ik wens je alle goeds toe!

  Nog een vraagje, want hier heb ik volgens mij niets meer over gelezen. Hoe staat het ervoor met livingslow.nl? Gaat die nog verder? 🙂

  1. Dankjewel Tessa! ❤️ Ik ga nog even kijken wat ik met Living Slow ga doen. Ik vind dat ook super leuk om te doen dus als ik er tijd voor heb wil ik dat weer oppakken. Maar even kijken hoe dat gaat in combinatie met de shop, want daar inkomen uit halen heeft nu even voorrang.

 11. Hi Jennie, ik volg je al sinds ik zelf 15 ben en ik ben nu bijna 24 dus echt al zo’n 9 jaar. Ik reageer normaal gesproken nooit maar ik wilde toch nog het een en ander zeggen. Ik wil je ontzettend bedanken voor al je positieve en inspirerende content de laatste jaren. Echt leuk om met jouw mee te groeien qua interesses. Je hebt me enorm geïnspireerd met je bosbabe journey en daar ben ik je echt dankbaar om.

  Natuurlijk jammer dat je stopt met deze influencer rol, maar ik snap het en ik vind het goed dat je voor jezelf kiest. Ik wens je al het goeds toe in de rest van je leven en met je bedrijf.

  Liefs,
  Tischa

 12. Hi Jennie.

  Wat super goed dat je voor jezelf deze beslissing hebt kunnen nemen.
  Ik heb de afgelopen 3 jaar veel inspiratie van je gehad op het gebied van slow living en vegan eten. Ook keek ik altijd met een glimlach naar je vlogs.
  Je bent altijd lekker jezelf en doet lekker je ding. Blijf dat vooral doen!
  Ik (en ik denk vele anderen) ga je missen op youtube en je blog. Maar ik snap je beslissing!

  Ps. Blijven je vlogs offline staan?
  Groetjes

 13. Hoi lieve Jennie,
  Volgens mij heb ik in al die jaren dat ik je volg nog nooit een berichtje gestuurd, maar nu voelt het voor mij wel goed om je een bedankje te geven voor alle afgelopen jaren. Ik volg je al heel wat jaren, en heb altijd met veel plezier je blogposts gelezen. We zijn dezelfde leeftijd dus het was leuk om te zien wat jou bezig hield en geïnspireerd te raken door jou! Je bent een mooi mens!
  Je keuze begrijp ik helemaal en ik wens je heel veel succes en moois bij alles wat nog op je pad gaat komen in het leven.
  Liefs, Amber

 14. Hoi lieve Jennie,

  Ik reageer ook eigenlijk nooit, maar toch met al die jaren met plezier naar jouw content gekeken. Ik wil je heel erg bedanken dat jij je privé leven zo durfde te delen op het internet. Weet hoeveel mensen jij daarmee hebt geïnspireerd en geraakt! Ik wens je heel erg veel succes in de toekomst.
  Liefs Mirthe <3

 15. Hi Jennie,

  Wat een moeilijke keuze maar wat fijn dat je voor jezelf hebt gekozen! Heel veel succes in de toekomst en geniet van alle nieuwe dingen die op je pad zullen komen!<3

  Blijft de blog wel open om je artikelen te kunnen lezen, of wordt het volledig van internet verwijderd?

 16. Wat een stoer besluit, ondanks dat je een influencer bent geworden heb ik dat niet echt gemerkt in alle jaren dat ik je volg. Zo dicht bij jezelf gebleven. Heel bijzonder en inspirerend. Het gaat je goed ❤️🌻

 17. Lieve Jennie,

  Ik begon jou 12 jaar geleden te volgen door je looks op lookbook en je outfits op girlscene. Jeetje, wat is dat alweer lang geleden! Ik vind het mooi dat ik je zo lang heb mogen volgen. Elke keer genoot ik er weer van als er een nieuwe look of blog online stond. Jaren later begonnen mij interesses te veranderen, maar die van jou ook. Zo leuk! Zelfs mijn vriend keek stiekem mee als ik weer een blog of vlog van je bekeek, Normaal keek die niet mee, behalve als het een vlog van jou was. Dit omdat hij net als ik dezelfde interesses had als ik en daardoor jou blog hem aansprak. Ik heb je mogen volgen in je studentenkamertje, de dag dat Cody bij je kwam wonen en de mooie actie die je opzetten op je droom waar te maken. Je eigen boshuisje, en het is je gewoon gelukt! Hoe mooi is dat! Je hebt me echt laten zien dat veel dromen waar te maken zijn, ook als je het nooit verwacht had. Dus misschien dat ik over een aantal jaar (heel veel jaar)toch nog de boerderij heb waar ik al jaren van droom. Ook al lijkt het me soms onmogelijk. Ik blijf erin geloven en misschien komt het ooit wel op mijn pad.

  Ik vind het jammer dat je gaat stoppen, want ik heb je jarenlang met plezier gevolgd. Maar ik vind het ook mooi dat je je plekje hebt gevonden, dat je leuke webshop zo goed loopt. Die mooie lichtjes komen op een dag ook in mijn huis te staan. Zo kan ik je toch nog een beetje steunen en heb ik mooie herinneringen aan alle blogs die ik las eerst vanaf mijn slaapkamer bij mijn ouders en nu op mijn eigen bank in mijn eigen huisje. Maak je dromen waar, en geniet volop! Maar ik denk dat dat helemaal goed gaat komen. Lieve Jennie, ik ga je missen. Bedankt voor alle mooie jaren heel veel geluk in je toekomst.

 18. Hi Jennie, wat jammer dat je gaat stoppen. Ik heb net even teruggekeken op je blog en ik volg je sinds 2014/2015. Ik had je toen volgens mij ontdekt omdat je in het Fashionisa blogazine stond. Ik las vroeger echt super veel blogs, maar die van jou is de enige die ik nog steeds altijd lees. Net als heel veel anderen hierboven al zeiden, was het fijne aan jouw blog dat die met jou meegroeide en zo ook met je lezers 🙂 Zeker de laatste jaren heb ik veel van je geleerd, over bijvoorbeeld veganisme (ik ben zelf vega gaan eten, misschien ooit vegan), slow living en het bereiken van je doelen. Ik vind het zo vet hoe je jouw boshuisje hebt gekregen en dat je het niet bij een vage droom hebt gelaten! Ook het feit dat je het (volgens mij) niet alleen maar groter wilde worden met je blog, maar gewoon tevreden was met wat je had vond ik heel inspirerend. En het besluit dat je gaat stoppen vind ik naast jammer ook ontzettend dapper. Ik ga je posts zeker missen en hopelijk kan ik via insta nog een beetje up to date blijven van al je avonturen in je boshuisje 🙂 Maar ik snap helemaal dat je niet meer social media als baan wil hebben, het lijkt mij erg zwaar om nooit een pauze daarvan te kunnen nemen. Ik ga binnen kort zeker wat bestellen bij vegancadeaupakketen en ik wens je heel veel succes toe met je nieuwe bedrijf!

 19. Lieve Jennie,

  Bedankt voor je prachtige content de afgelopen jaren. Je bent een doorzetter en ik heb bewondering voor de stappen die je durft te maken. Van Rotterdam naar je boshuis, werken in de sapjesbar, adventskalenders. Je onderscheidt je van de rest. Ik wens je al het geluk en goede gezondheid samen met Cody en je nieuwe liefde. Stiekem wel jammer dat we die verhalen dan ook niet meer kunnen volgen. Blijf je wel twitteren? Want ook je (woord)grappen zou ik gaan missen. Je bent een topper en het ga je goed ! Houdoe en bedankt 😉

 20. Hi Jennie,

  Bedankt voor alle leuke en inspirerende blogposts de afgelopen jaren! Ik heb je al die jaren met veel plezier gevolgd. Ik vind het jammer dat je stopt, maar ik begrijp je keuze volledig ! Heel veel succes met je nieuwe business, ik weet zeker dat je er een succes van gaat maken. En ik wens je natuurlijk alle geluk in je boshuisje met lieve Cody ❤️

  Heel veel liefs,
  Sabien

 21. Hey lieve Jennie,

  als eerste vind ik het echt heel erg jammer dat je stopt. Ik volg je nog niet zo heel lang maar vond het leuk iemand gevonden te hebben om te volgen die zo in het leven staat als jij, erg veel inspiratie opgedaan door jou 🙂 dus bedankt daar voor.

  Ik was groot fan van je vlogs en podcasts omdat ze zo rustgevend waren en low key, heerlijk om mee te kijken met je boshuisjesavontuur, cody, de liefde en alle andere perikelen.
  Fijn dat je nog enkele foto overzichten gaat maken en ben erg benieuwd naar je nieuwe keuken.
  Ik hoop dat je nog regelmatig blijft posten op twitter en instagram want daar blijf ik je zeker volgen.

  Heel veel succes met je nieuwe avontuur, je mooie webshop! En al het andere waar je van droomt en blij van wordt. Blijf zoals je bent en volg je hart 🙂

  Liefs Desiré

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.