My week in pictures 349

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Dinsdagochtend stond ik al vroeg op om een stukje van mijn nieuwe Bosbabe podcastaflevering opnieuw op te nemen. Ik hoorde dat er daar wat mis was gegaan met de audio. Het was koud, dus ik nam thee mee om me warm te houden. De nieuwe aflevering over beste vrienden zijn met jezelf, dingen in je eentje doen en eenzaamheid kun je hier luisteren of lezen.

In de middag ging ik op bezoek bij Merel en Ruud. Zij hebben een mega grote tuin die ze aan het omtoveren zijn tot voedselbos. Hun moestuin is jaloersmakend gevuld en er lopen lieve dieren rond.

We hebben de hele middag in hun tuin zitten kletsen. Ik ken Merel en Ruud via Instagram en dit was de eerste keer dat ik ze in het echt zag. Het was heel gezellig! En Cody had het ook enorm naar zijn zin. Die heeft de hele middag met Tos gespeeld.

Tuinkas-goals. Ik heb zoveel zin om ook een kas en moestuin te hebben. Maar dat wordt eerst nog even sparen en er een hoop over leren. Woensdag was het ineens erg koud buiten. Ik heb in mijn huisje heteluchtverwarming wat niet bepaald ideaal is omdat je niet plaatselijk kan verwarmen (in alle kamers gaan de roosters aan als ik de verwarming aanzet), maar er mijn voeten boven opwarmen was toch wel erg fijn.

Woensdagochtend had ik een afspraak. In de tussentijd kwamen mijn moeder en stiefvader langs om het kapotte logeerbed dat in mijn tuinhuisje stond te maken en om horren te plaatsen. Super lief. Donderdag maakte ik de bedden op. Dit was nog de before-foto met een oude matrashoes, een after heb ik nog niet gemaakt. Nu kan ik eindelijk twee gasten ontvangen!

Ik kwam deze week twee leuke dingen tegen in het bos. Een veertje van een bonte specht en een gebroken eitje van een zanglijster. Ik vind het zo leuk om alles te ontdekken hier. Ik ben alles aan het Googelen en op Natuurdromers aan het vragen.

Vrijdag reed ik naar Den Haag om spullen op te halen. Een lange rit van 2 uur was dat. Gelukkig is er op vrijdag altijd een nieuwe aflevering van de Porterenee podcast, mijn favoriet. Daarna reed ik door naar Rotterdam waar ik bij Sabine ging logeren. Ik was wat te vroeg, dus ging een chai latte drinken en een tijdschrift lezen bij een koffietentje om de hoek. Leuk om weer in mijn oude buurt te zijn! In de avond bestelden we de vegan laksa van Noo Meat. Ik vond het heerlijk om eindelijk weer eens eten te kunnen bestellen 🙂 Dat had ik wel een beetje gemist. We keken Say I Do op Netflix en zwijmelden helemaal weg bij de mooie bruiloft.

Zaterdagochtend ging ik snel een rondje wandelen met Cody en toen kwamen we plots in een harde regenbui terecht. Dat stond helemaal niet in de weerapp! We konden nergens schuilen dus Cody en ik kwamen helemaal verzopen weer bij Sabine aan. Om 12 uur stond mijn vegan picknick op de planning (waar ik kaartjes voor verkocht tijdens mijn boshuisjesactie) en toen zat ik even met een probleem. Het had zo hard geregend dat we op nat gras zouden zitten. Ik belde Melanie en gelukkig konden we last minute in haar Eventatelier terecht. Heel fijn!

De picknick veranderde dus in een indoor picknick. We hadden croissants en pasteis de nata van Epicurieus. Echt, als je ooit zin hebt in vegan zoete broodjes dan moet je daar zijn. Die zijn zo ongelofelijk lekker. Ik had ook nog een chunky monkey taart en fruit meegenomen. En Jill had guacamole en tortillachips meegenomen, erg lief. De “picknick’ was heeel gezellig. Het was zó leuk om de meiden eens in het echt te zien.

Ik zou eigenlijk nog een nachtje in Rotterdam blijven maar dat ging onverwachts niet door. Dus ik was zaterdagavond al weer terug bij mijn huisje. Zondag verfde ik een plafondplaat in mijn bijkeuken wit om te testen hoe dat zou worden. En de rest van de dag bracht ik in de tuin door. Mijn tuin is omheind met planten en bomen en op sommige plekken zaten gaten waardoor mensen naar binnen konden gluren. Ik heb gisteren een aantal boompjes verplaatst om die gaten op te vullen. Wat een werk was dat, maar ik ben blij met het resultaat. Vanwege de droogte moet ik ze de komende dagen goed veel water geven zodat ze op hun nieuwe plek overleven.

Deze week wordt een drukke week. Ik heb dadelijk een afspraak in Breda, ga morgen op bezoek bij iemand die in een tinyhouse woont voor een interview, vrijdag heb ik een Natuurdromers wandeling en zaterdag ga ik weer naar Merel en Ruud. Zij geven dan een gratis rondleiding door hun voedselbos voor de leden van Natuurdromers. Zin in!


Ben jij een natuurliefhebber en zou je graag met anderen praten over onderwerpen als wandelen, moestuinieren en wonen in de natuur? Dan is mijn Natuurdromers community misschien wel wat voor jou! De community heeft een forum waar je over deze onderwerpen kunt kletsen, en je kunt deelnemen aan activiteiten als groepswandelingen, kanotochten en fietstochten. Lid worden kan via Natuurdromers.nl.

11 thoughts on “My week in pictures 349”

  1. Wat een heerlijk weekje weer. Zo leuk al die nieuwe dingen ontdekken in het bos. En respect hoor, dat je die boompjes zelf verplaatst. Ik zou niet weten waar te beginnen, haha.

  2. Die pasteis de nata oooooooohh😍😍😍 Helemaal zin in nu!!! En kijk uit naar de podcast over iemand die een tinyhouse woont👌🏻

  3. Zo leuk om dit avontuur te volgen van je! En wat gaaf dat je ook zulke mooie veertjes en eierschaaltjes vind. Je website is trouwens echt enorm tof geworden (ideaal voor alle natuurdromers van Nederland/Belgie). Ga zo door Jen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.