My week in pictures 347

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Ik was een tijdje salade-moe maar met dit warme weer kreeg ik er weer helemaal zin in. Ik maakte maandag een salade met couscous, spinazie, tomaatjes, cannellinibonen, ingelegde rode uien en wortels en asperges uit de oven. Als dressing gebruikte ik olijfolie, appelciderazijn en maple syrup. Dinsdag at ik weer dezelfde salade en daarna deed ik wat klusjes in en om het huis. Zo hing ik ook deze fijne stoel op. Daar heb ik de dagen daarna iedere avond in zitten schommelen.

Mijn nieuwe borduurpakket kwam binnen! Na mijn eerste borduurprojectje had ik zin in een nieuwe. Ik ga dit kussen maken. Ook deze heb ik weer in de shop van Iris Borduurt gekocht. Woensdag oogstte ik de eerste boontjes uit mijn moestuin!

Donderdag had ik een afspraak in Utrecht. We spraken af bij Karibu café. Het was de eerste keer sinds mijn verhuizing en de coronacrisis dat ik weet naar een horecagelegenheid ging. En ook de eerste keer sinds tijden dat ik weer een beetje moeite deed om er mooi uit te zien 🙂 In het bos ga ik al gauw voor een simpele outfit en geen make-up.

Mijn eerste chai latte sinds tijden! Ook al was het 30 graden buiten en is het meer mijn herfstdrankje: hij was heerlijk. Nadat mijn afspraak weg was bleef ik nog even zitten om te werken achter mijn laptop. En ik bestelde deze veel te lekkere vegan lemon poppyseed pannenkoeken.

Toen ik weer bij mijn huisje aankwam had mijn buurman een enorme verrassing voor me: deze berg aarde! Wie had ooit gedacht dat ik daar zo blij mee zou zijn? Hahaha. Mijn tuin had enorme kuilen en mijn buurman wist dat ik wilde gaan sparen om ze volgende zomer te vullen, zodat de tuin mooi vlak zou worden. Hij hoorde dat een vriend die een stukje verderop woont een berg aarde over had en heeft geregeld dat ik het gratis mocht hebben. Super fijn! Verderop waren ze bezig met zo’n enorme loader/graafmachine en de buurman had ook nog geregeld dat zij de aarde voor €50 van de weg naar mijn tuin zouden verplaatsen. Zo liep mijn dag ineens heel anders dan gepland.

In de avond hebben mijn buurman, zijn zoon en ik in de hitte staan scheppen om alles mooi vlak te maken. Wat een werk! We zijn een heel eind gekomen en ik ga er deze week nog verder aan werken in de avonden. De mensen zijn zo ontzettend lief hier. Ik ben zo blij met alle hulp die ik krijg.

Vrijdag oogstte ik mijn eerste snackkomkommers. Daar maakte ik meteen een lekkere salade mee voor de lunch.

Vrijdagmiddag pakte ik mijn spullen in voor een weekendje weg. Cody voelde alweer aan dat ik wegging en sprong meteen de auto in zodat ik hem niet zou vergeten. Hij bleef heel eigenwijs liggen en wilde maar niet luisteren. Ik heb hem uiteindelijk naar de achterbank moeten tillen. Want uiteraard mocht hij ook mee op vakantie.

Mijn moeder had een weekendje weg geboekt voor mij en mijn zussen. Mijn oudste zus gaat deze week naar Finland verhuizen dus nu waren we nog een weekendje gezellig samen. We verbleven in deze Airbnb in Gemert.

Het huis heeft een moestuin en is omringd door maisvelden. Echt een fijne plek! En hond Juve die er rondloopt is ook echt een schatje.

Op vrijdagmiddag aten we vegan citroen cheesecake die mijn moeder zelf had gemaakt. In de avond speelden we Yahtzee en keken we naar de lichtshow van de bliksemschichten buiten. Dat was goed te zien boven de maisvelden.

Zaterdagochtend ontbeten we gezellig samen. En ik wandelde met Cody langs de velden met koeien.

In de middag wandelden we bij de Stippelberg. Mijn moeder had schilderspullen meegenomen dus daar gingen we na de wandeling mee aan de slag. Ik schilderde mijn droomtuin van de toekomst: met vlindertuin en Noorse hottub. In de avond speelden we Rummikub en zondagochtend was het weer tijd om uit te checken.

Zondagavond was mijn eerste wandeling met Natuurdromers. Als ik bij de bossen parkeer zet ik altijd mijn dashboardkastje open zodat inbrekers zien dat er niets te halen valt. Je hoort nogal eens dat er ramen worden ingetikt bij bosparkeerplaatsen. Misschien een goede tip om te onthouden 🙂

De wandeling was ontzettend leuk! Ik had geen idee hoeveel mensen er zouden komen en uiteindelijk waren we met een gezellige groep van 8 Natuurdromers. We maakten een wandeling van anderhalf uur bij het Leenderbos.

Ik vond het heel leuk om andere natuurliefhebbers te leren kennen en kijk enorm uit naar de events die nog op de planning staan! Deze week staan een borduuravond via Zoom en een kanotocht op de planning ♡

Mijn verdere plannen voor deze week zijn: mijn kruidentuintje maken, op bezoek bij Ruud en Merel die een voedselbos hebben en afspreken met iemand die waarschijnlijk mijn virtual assistent gaat worden. Ben heel benieuwd en heb er zin in!


Ben jij een natuurliefhebber en zou je graag met anderen praten over onderwerpen als wandelen, moestuinieren en wonen in de natuur? Dan is mijn Natuurdromers community misschien wel wat voor jou! De community heeft een forum waar je over deze onderwerpen kunt kletsen, en je kunt deelnemen aan activiteiten als groepswandelingen, kanotochten en fietstochten. Lid worden kan via Natuurdromers.nl.

15 thoughts on “My week in pictures 347”

  1. Zo fijn, al die hulp! Lijkt me heel fijn voor je om zo hartelijk ontvangen te worden 🙂 Superspannend ook dat je zus naar Finland gaat verhuizen! Wel een leuk vakantieadresje voor jou, haha. Ik ben trouwens nog nooit bij Karibu geweest maar fiets er wel eens langs, ziet er heel chill uit!

  2. Wat lief dat je moeder nog een gezellig weekend geregeld had! Je zal je zus vast wel gaan missen als ze zover gaat wonen. Gelukkig hebben jullie nog van elkaar kunnen genieten.

  3. Hé wat leuk, je bent in mijn omgeving geweest hihi. Toevallig ook Het plaatsje Handel aangedaan in het weekendje weg? Wat een lieve buren heb je, heerlijk. Benieuwd hoe je kruidentuintje eruit gaat zien. Succes nog met al die aarde te verplaatsen.

  4. Wat spannend dat je zus naar Finland gaat verhuizen! Leuk dat jullie nog samen een weekendje weg zijn geweest.
    Die wandeling met natuurdromers ziet er ook erg gezellig uit.

  5. Wat fijn, al die hulp! En heel gezellig zo’n wandeling. Ik ben heel benieuwd naar je kruiden tuintje, maar gezien je moestuin gaat dat volgens mij ook wel goed komen haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.