My week in pictures 333

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Op maandagavond hadden we, naar aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte, met de familie overleg over hoe en wat we nu gingen doen. Mijn zus en ik wilden graag richting familie, zodat we niet alleen zouden zitten en zodat Cody een tuin heeft in het geval er toch een lockdown komt. We besloten woensdag naar mijn vader te gaan zodat we nog rustig de tijd hadden om op te ruimen en in te pakken. Ik vond het een gek idee om in te pakken voor onbepaalde tijd. Ik heb geen idee wanneer ik weer terug naar mijn appartement in Rotterdam ga. Op woensdagochtend bracht ik mijn planten naar mijn overbuurvrouw en stapte ik samen met Cody de auto in. Eerst naar Amsterdam om mijn zus op te halen en daarna door naar Valkenswaard.

Cody lag helemaal ingepakt tussen de spullen, hahaha. Eenmaal bij mijn vader aangekomen maakte ik een curry voor ons drieën en ging ik vroeg naar bed.

Co vermaakt zich prima hier. Thuis kan hij nooit echt uit het raam kijken (wij kijken vanaf de derde verdieping uit op de overburen), maar hier ligt hij als een kat in de vensterbank naar buiten te kijken. Naar de spelende hondjes op het veldje.

Ik vond het maar een heftige week. Het onheilspellende nieuws over corona, daardoor gedoe rondom mijn boshuisje, opdrachten die gecanceld werden, wonen in een nieuwe omgeving zonder mijn eigen spulletjes… en dan ook nog iedereen op social media als een gek allerlei creatieve oplossingen uit de grond zien stampen. Donderdag en vrijdag was ik helemaal gesloopt. Ik heb voor deze week nog een aparte blogpost op de planning staan over wat corona tot nu toe voor effect heeft op mijn leven. Dat wil ik graag in een aparte dagboekpost zetten. Ik wilde donderdag en vrijdag wel werken maar het lukte niet goed, ik had enorme kortsluiting in mijn hoofd. Ik heb het maar op me af laten komen en begin vandaag (maandag) met een nieuwe start. De afgelopen dagen heb ik gebruikt om weer even te aarden. Veel wandelen en gezond eten, en…

…veel opruimen en poetsen! Mijn vader heeft de afgelopen jaren nogal veel spullen verzameld dus we zijn begonnen aan een grote schoonmaak. Iedere dag doen we een deel van het huis. Het opruimen zorgt voor een fijne afleiding en het is ook gezellig. Ik heb heel veel zin om straks, als de coronacrisis voorbij is, leuke mandjes en planten te halen voor in zijn huis.

We komen echt van alles tegen, van een mapje met een verzameling van alle afhaalmenu’s in het dorp tot een Staatslot uit 2017. Het opruimen is een hele taak, maar mijn zus en ik doen het graag. We zijn heel blij dat we hier mogen blijven de komende weken.

Gisteren (zondag) was een fijne dag. Ontbijten in het zonnetje en daarna wandelen met mijn zus, tante en haar hondjes. Cody nam een duik in het koude water. We zijn uiteindelijk 2 uur onderweg geweest.

In de middag aten we pannenkoeken en in de avond maakte mijn zus zoete aardappelfrietjes met groenten uit de oven en een hamburger.

Co heeft hier een heerlijk zacht kleedje waar hij helemaal in wegdroomt.

En vandaag is het maandag! Het aarden is helemaal gelukt de afgelopen dagen dus ik begin vandaag aan een nieuwe start. Ik heb trouwens laatst ontdekt dat ik veel meer gedaan krijg wanneer ik in plaats van ‘to-do list’ het woord ‘mogelijkheden’ bovenaan mijn lijstje zet. Grappig hoe je je brein zo voor de gek kunt houden.

Hoe hebben jullie afgelopen week ervaren? Daar ben ik erg benieuwd naar. En voor mijn volgers die in de zorg, supermarkt, of op een andere belangrijke plek werken: onwijs bedankt. Het is echt heel bijzonder hoe jullie je inzetten voor ons land. Ik hoop dat we dit snel onder controle hebben met z’n allen. Veel succes allemaal deze week!

9 thoughts on “My week in pictures 333”

  1. De hele week was wel oké, tot gister tot ik echt besefte dat er iemand op mijn moeders werk in de zorg besmet is en ik misschien bij oma moet intrekken als quarantaine voorzorgsmaatregel… toen voelde ik me even kotsmisselijk, haha. Fijn dat jij en je zus lekker bij je vader kunnen zijn, weg uit de stad!

  2. Wat fijn dat je lekker met familie bent en kan opruimen! Ook ik heb een opruimweek gehad en vind de situatie ook verwarrend. Ik ben deze week aan het werk om een heldere dagelijkse routine voor mezelf op te zetten en leer tussendoor ook voor “aankomende” tentamens. Rustig blijven lukt wel maar de onzekerheid rondom alles is wel anders dan anders! Liefs

  3. Wat fijn dat je zo goed bezig bent geweest met je familie, en door het allemaal een plekje te geven krijg je ook weer meer rust in je hoofd. En die Cody haha dat koppie op die bank, te lief! Ik vind het een bijzondere week, ik ben al een huismuts en werk momenteel ook nog vier dagen dus ik krijg er weinig van mee.. ik ben wel bang dat mijn ouders het krijgen of andere familieleden

  4. Wat goed dat je samen bent met je zus en je vader! Zo hebben jullie ook steun aan elkaar. Ik moet soms nog wennen dat mijn man en dochter ook de hele dag thuis zijn. Ik ben nu ook drukker, omdat ik de taak van juf erbij heb gekregen. Nu nog meer respect voor docenten! Heel veel sterkte de komende tijd!

  5. Ik vond het ook een heftige week! Ik werk zelf in de zorg als verpleegkundige, dus ik moest gewoon werken en dat voelde heel raar. Inmiddels ben ik er wel een beetje aan gewend maar vind vooral het onvoorspelbare van het virus eng. Fijn dat je met Cody bij je vader bent, lijkt me een stuk fijner dan alleen. Fijne week!

  6. Fijn dat je samen met je familie kan zijn. 🙂 En dat van die ‘mogelijkheden’ in plaats van ‘to do’ is echt een goede tip, dat ik ook eens proberen! Fijne week!

  7. Pfff, het is zo’n gekke week inderdaad… Ik ben ook terug gegaan naar huis en heb mijn spullen van mijn kamer in Leeuwarden voor onbepaalde tijd ingepakt zonder te weten wanneer je weer terug moet… Bizar dat de wereld zo ineens kan veranderen. Gelukkig ben je samen met je familie bij je vader thuis! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.