My week in pictures 332

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Maandag ging ik voor de muziekles even snel langs Holland & Barrett. Ik zou graag mijn haren nog een stukje langer laten groeien, tot over mijn borst, dus ik had vorige week op Instagram gevraagd of degenen met lange haren hun tips wilden delen voor mooi en verzorgd lang haar. Toen kreeg ik dit shampoomerk veel als tip door. Dus die ga ik samen met alle andere tips de komende tijd proberen! Daar ga ik dan over een paar maanden een blogpost over schrijven.

Na mijn muziekles reed ik meteen weer door naar Brabant. Ik had namelijk dinsdagochtend de bouwkundige keuring van het boshuisje. Cody en Elsa (de hond van mijn moeder) vinden het geen probleem om elkaar zoveel te zien de afgelopen tijd. Die zijn helemaal gek op elkaar.

Het was dinsdagochtend de derde keer dat ik bij het boshuisje was en ik heb het nu in alle omstandigheden gezien: bij sneeuw, zon en regen. Ik ben blij dat ik een bouwkundige keuring heb laten doen. Dit is de eerste keer dat ik zo ver in het proces van een huis kopen zit en ik had van tevoren geen idee van wat er allemaal bij komt kijken. Ik kon tot nu toe niet echt een bod doen omdat de staat van het huis onduidelijk was. Tijdens zo’n bezichtiging kan het er top uit zien, maar je weet natuurlijk niet hoe de staat van het dak is, of er lekkages zijn in de kruipruimte en of er houtrot aanwezig is. Donderdag ontving ik het rapport. Er moet nog flink wat aan het huis gedaan worden, maar ik kan nu in ieder geval een bod uitbrengen. Dat ga ik naar verwachting vandaag doen, mega spannend!

Cody ging tijdens de keuring zielig in de stromende regen in de tuin zitten. Het voelde net alsof mijn kind me wilde vertellen dat hij niet wil verhuizen, bij zijn vriendjes vandaan. Na de keuring reden we weer terug naar Rotterdam.

Woensdag was mijn arme Cootje ziek. Gelukkig maar voor een dagje, donderdag ging het weer stukken beter. Deze week ben ik helemaal verslaafd geraakt aan de serie Chesapeake Shores. Het doet me denken aan de serie Virgin River. Zodra werk klaar is kijk ik iedere avond 3 of 4 afleveringen.

Normaal gesproken houd ik het nieuws niet meer zo in de gaten, maar corona heeft me al een paar weken in de ban. Zeker sinds het in Italië zo hard ging ben ik alles in de gaten gaan houden. Ik ben best wel een doemdenker en zie altijd overal de risico’s van in, dus ik vind het fijn om goed voorbereid te zijn, dat stelt me gerust. Ik kon me herinneren dat mensen rond dit punt in Italië gingen hamsteren en wilde dat graag voor zijn, dus ik ben donderdagochtend maar alvast boodschappen gaan doen. Het voelde als hamsteren omdat ik normaal niet veel voorraad in huis heb, maar toen ik het eenmaal thuis in een kratje legde viel het mee. Gewoon een fijne voorraad zodat ik niet meer dagelijks uit huis hoef en minder risico loop om bij te dragen aan verspreiding van het virus. Bij de Turkse supermarkt heb ik nog linzen, groenten en fruit gehaald dus ik kan voorlopig in quarantaine. Ik vind het maar spannend allemaal, en jullie? Om mezelf niet gek te maken heb ik me voorgenomen om nog maar twee keer per dag het nieuws te kijken.

Als afleiding ben ik dit weekend veel gaan borduren. Mocht je nog iets leuks zoeken om je bezig te houden én een kleine ondernemer willen steunen: ik heb dit borduurpakketje bij Iris Borduurt gekocht. Het is de eerste keer dat ik borduur en ik vind het makkelijker dan ik had verwacht. Ik dacht dus altijd dat iedereen gewoon uit de losse pols mooie dingen borduurde, en dat kan ook, maar er zijn ook pakketjes verkrijgbaar. Dan voelt het eigenlijk net als kleuren op nummer. Op de tekening en bij de garen staan symbooltjes zodat je precies ziet welk kleurtje waar moet. Ik heb deze en deze YouTube video gekeken en toen kon ik aan de slag.

Verder ben ik dit weekend veel gaan wandelen en heb ik gisteren een appelcake gebakken. Daarvoor heb ik dit recept gebruikt (maar dan met amandelmelk en dat ging prima!).

Wat een gekke week was dit. Aan de ene kant de bizarre coronacrisis en aan de andere kant de enthousiaste spanning rondom mijn boshuisje. En de komende drie weken zullen waarschijnlijk nog gekker worden. Ik ben heel benieuwd naar hoe het allemaal gaat lopen. Ik ga in ieder geval mijn best doen om leuke content voor jullie te maken die voor wat afleiding kan zorgen. Je kunt me altijd verzoekjes voor blogposts doorsturen. Sterkte allemaal deze week!

10 thoughts on “My week in pictures 332”

  1. Hele gekke week inderdaad! Ik kreeg vrijdag te horen dat we thuis moeten werken, maar ik werk voornamelijk met events en die gaan natuurlijk niet door… Dus vrij weinig te doen, haha! Gelukkig ben ik een paar weken geleden ook begonnen met borduren 🙂 heb nu drie patroontjes gedaan en ben toe aan eigen ontwerpen dus ik ben zo blij dat jij de site van Iris op Instagram had gezet! Nu kan ik daar een aantal goodies bestellen en hoef ik niet de deur uit. Heel fijn. Anyway, succes met het uitbrengen van een bod. Zo spannend!! Ik ga voor je duimen.

  2. Een gek weekje idd en deze week nog veel gekker! Gelukkig is Cody weer beter! En leuk zeg dat borduren. Ik ben benieuwd naar de vorderingen met het boshuisje! Fijne week X

  3. Jij was alle drukte voor, slim! Ik stond vrijdagmiddag uit werk in een compleet lege supermarkt, en je raad al wat er op mijn weekend boodschappenlijstje stond; wc papier! Ik snap best dat je wat extra groente inslaat en pasta en rijst, maar wc-papier? Ik heb dit weekend heeeeeel zuinig gedaan haha en gelukkig was het vanmorgen weer aangevuld.

  4. oeh trace! Heerlijk om naar te kijken haha.. en hij speelt nog gitaar ook! En wat een gekke week he, helemaal mee eens. Ik ben alleen momenteel nog wel aan het werk. En die vosjes.. zo mooi gemaakt.

  5. Ja, bizar, hoe het voor ons gewone leven in een paar dagen zo kan veranderen. Ik ga zo ook maar weer eens boodschappen doen, kijken of er nog wat te krijgen is :p.

  6. Herkenbaar, zeg. Voor mijn gevoel heb ik gehamsterd, maar eigenlijk heb ik gewoon onze kasten gevuld zodat we een paar weken kunnen overleven zonder iedere dag naar de winkel te moeten, wat normaal gesproken wel het geval is. Misschien houden we nog een goede gewoonte over aan dit hele coronagebeuren. ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.