My week in pictures 247

Klik/scroll verder om te zien wat ik afgelopen week heb meegemaakt


Dinsdag was de laatste dag voordat mijn vakantie begon en dat was een hele leuke afsluitende dag. Ik had namelijk een meeting bij Rotterdam Airport. We gingen brainstormen over een strategie voor het Instagram kanaal van het airport. Over een paar weken gaan we de eerste foto’s maken en daar heb ik heel veel zin in.

Woensdag begon mijn vakantie! Merel was die dag bij mij in de buurt aan het koken. Ze was nieuwe recepten aan het maken voor De Groene Meisjes en nodigde mij uit om te komen proeven. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Het recept van de salade die je op de foto ziet kun je hier vinden.

Daarna haalde ik een groen sapje en ging ik met Cody naar de hondenspeeltuin. Ik had het boek Verlangen naar minder van Jelle Derckx gekregen en nam het mee om daar te lezen.

In de tussentijd was Cody lekker aan het spelen. Zo grappig, iedere keer als er een nieuwe hond de speeltuin in komt dan rennen alle honden op de poort af om de nieuwkomer te besnuffelen.

Donderdag gingen Laurens en ik in de namiddag naar het strand. Waarom thuis avondeten als het ook op het strand kan? Ik had de salade van Merel van de dag ervoor nagemaakt. Biertje erbij, heerlijk! Cody zwom nog even in de zee. Ik vind zijn hoofd zo grappig op de foto rechts 😀

Vrijdag had ik een lekkere acai bowl gemaakt voor ontbijt. Blijft een lekker ontbijtje. In de middag was Sabine in de stad en gingen we gezellig lunchen bij Bertmans. We gingen allebei voor de pannenkoekjes.

Zondagavond was het restjesdag: parelcouscous met gegrilde wortels, vega gehaktballetjes en nog wat andere groenten.

Na het avondeten ging ik nog een rondje Kralingse Plas doen. Dat is een ronde van 5km dus dat is precies een goede afstand voor een fijne wandeling. Cody kwam twee hele leuke honden tegen waar hij mee ging zwemmen. Hij vergeet dan spontaan zijn naam en reageert niet als ik hem roep. Hij wil zo lang mogelijk in het water blijven 🙂

Vandaag ging ik met May weer naar de Kralingse Plas. Cody had mijn plekje op de handdoek snel ingepikt. Lekker dan!

Onderweg naar huis haalden we eten bij De Kade. Volgens mij heb ik hem hier al een paar keer aangeraden maar ik ga het nog eens doen: ze hebben er echt geweldige vega kipgerechten. De vega roti is ook echt top!

Gisterenmiddag had ik mezelf een slowjuicer cadeau gedaan. Ik zat er al een tijdje over te twijfelen en toen ik deze week in mijn administratie zag dat ik een goed eerste half jaar gedraaid heb, besloot ik het te doen. Ik heb de laatste tijd ook niet zoveel energie dus hoop dat het weer wat beter gaat als ik de groentesapjes drink. Toen ik bij de sapbar werkte barstte ik van de energie namelijk 🙂

May en ik hebben meteen LITERS sap geperst, hahaha. We hebben een voorraad groene sap en een voorraad watermeloensap gemaakt. Als je een citroen meeperst zijn de sapjes vijf dagen houdbaar. Het juicen is best wat werk, maar als je 1x per week een voorraad maakt is het prima te doen.

Mijn eerste paar dagen vakantie waren dus heel leuk! Ik heb het lekker rustig aan gedaan en moet ook zeggen dat ik veel in bed en op de bank heb gelegen. De moeheid en stress van afgelopen maanden komen er nu echt uit denk ik. Hopen dat het uitrusten en de groentesapjes gaan werken en dat ik binnenkort weer veel energie heb. Ik heb zin om deze vakantie lekker veel te skaten en naar het strand te gaan.

15 thoughts on “My week in pictures 247”

    1. Slowjuicer en blender bedoel je denk ik, toch? 🙂 Met een blender behoud je alle vezels/vruchtvlees. Daarmee maak je dus bijvoorbeeld een wat dikkere smoothie. Met een slowjuicer wordt echt álleen sap geperst uit het fruit en de groenten die je er in stopt. De pulp die overblijft komt in een aparte bak terecht. Je hebt dan dus sap zonder stukjes/vezels.

  1. Laatste tijd lastig om aan tempeh te komen, jaar of 7 geleden verkochten ze dat nog gewoon standaard bij de AH, wat ik altijd erg lekker vind is om het rauw te eten 🙂 al zeggen ze daarvan dat dat juist niet goed is voor je gezondheid 🙂 Zelf wel jaaaaren lang vega geweest, maar tegenwoordig is mijn motto weer : I luv kip 🙂

  2. Vind je de sapjes met de slowjuicer een succes? Ik twijfel ook, de een zegt top en de ander zegt dat er nog veel vitamine verloren gaan omdat het sap wordt uitgeperst maar juist in de vezels de vitamine zitten.. Lastig. Verder weer een leuke blog!

    1. Ja ik vind het een succes! Ik hoor inderdaad ook weleens dat de vitaminen juist in het pulp zitten, maar heb op het internet nooit echt duidelijk bewijs kunnen vinden van wat nu waar is. Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel om het te drinken. Wij hadden in de sapbar ook weleens mensen die twee weken lang een sapkuur deden en zich echt top voelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.