My week in pictures 242

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze week allemaal heb meegemaakt!


Maandag was ik nog in Valkenswaard in Brabant. Ik scande mijn boodschappen (een lading hondenvoer) zelf en rekende daarna af met mijn ring. What a time to be alive.

In de middag was het moment dan daar: ik ging Cody voor het eerst een paar dagen bij mijn zus laten logeren. Met zijn kleedje, speelgoed en een voorraad eten ging ik naar haar toe. Dag lieve Cody, tot over een paar nachtjes!

En ik had me nog zo voorgenomen om niet te gaan huilen… πŸ™‚ Ik ging daarna weer naar Rotterdam.

In de avond lanceerde ik mijn eerste e-book! Op www.howtowinthegram.nl kun je alle informatie vinden en hem bestellen. Het was een spannend moment, want ik wist helemaal niet hoe het ontvangen zou worden. Ik kreeg meteen heel veel bestellingen binnen en zoveel mensen deelden het via social media. Echt heeel tof!

Dinsdag zou ik naar Turkije gaan voor een persreis, maar onderweg naar Schiphol ging het helaas even helemaal niet goed. Ik heb vliegangst en was me er dit keer echt al weken van tevoren zorgen over aan het maken. Ik ben op de grond gevallen (ik denk dat de spanning teveel werd?) en heb mijn hoofd gestoten. Dus toen ben ik naar huis gebracht met een lichte hersenschudding. De rest van de middag heb ik in bed gelegen met ontzettende hoofdpijn. Ik had zo’n hoofdpijn dat ik niet eens naar het scherm van mijn telefoon kon kijken. Woensdag ging het gelukkig al stukken beter. Een huisarts adviseerde me om niet de hele dag in bed te gaan liggen omdat dat niet goed is voor het herstel. Hij zei dat ik beter gewoon wat dingen kon gaan doen, maar dan wel rustig aan natuurlijk. Dus ik ging even de stad in om fijne spullen te halen. En een cupcake voor ‘s avonds.

Deze spulletjes kocht ik in de stad.

Ik had er even helemaal niet aan gedacht dat er misschien wel reviews over mijn e-book geschreven zouden worden. Toen ik een vermelding op social media zag dat er eentje geschreven was, kreeg ik wel even een zenuwachtig gevoel. Maar gelukkig was het een hele mooie, eerlijke review van Lenneke. Heel tof!

Donderdag lekker uitslapen, een aflevering How I Met Your Mother kijken en uit bed. Ik heb die dag een beetje in huis gerommeld.

‘s Avonds lekker op mijn balkon  β™‘ Ik baalde wel echt ontzettend want ik zag natuurlijk allemaal foto’s voorbij komen van degenen die wel mee waren op de reis. In een super deluxe resort op een prachtige plek… Maar goed, het is nu eenmaal zo. Hopelijk kan ik de reis later een keertje maken. Maar eerst maar eens bijkomen en hulp zoeken voor mijn vliegangst.

Vrijdagochtend even langs de huisarts nog en daarna lekker uitgebreid ontbijten. Het was tijd om mijn spullen in te pakken want ik ging een paar dagen naar de Veluwe met mama, mijn zussen en Cody. Ik reisde met de trein naar Apeldoorn en daar waren zij op mij aan het wachten.

Jaaa, eindelijk Cody weer knuffelen! Hij was helemaal blij om me weer te zien πŸ™‚ β™‘ Op naar het huisje!

Leuk huisje he? Het staat aan de rand van een camping in Hoenderloo. Op minder dan een minuut loopafstand van het huisje zit een poortje en als je daardoor gaat ben je meteen in de bossen.

Een klein, knus huisje met slaapplek voor vier personen. We hebben dit huisje via Airbnb gevonden. Hier is een linkje er naartoe. Mocht je nog nooit wat via Airbnb geboekt hebben dan kan je via deze link aanmelden en krijg je €25 korting op je eerste reis. Als je dat doet krijg ik ook weer €15 tegoed er bij πŸ™‚

We gingen die middag meteen wandelen (we zagen hertjes!) en daarna gingen we spelletjes spelen. Toen we rond een uur of 11 naar bed gingen lag Cody al binnen 1 minuut te snurken, haha.

Op naar de Hoge Veluwe voor een wandeling! Cody sprong op de bestuurdersstoel πŸ™‚ Rechts: heerlijke vegan nacho’s die mama maakte.

Tijd voor een familiefoto! We maakten een prachtige wandeling.

Mijn zus Ingrid heeft weer eens een creatief plan bedacht. Ze wil met een vriendin een kano gaan bouwen en daarmee door ScandinaviΓ« gaan varen. Om het geld daarvoor bij elkaar te sparen verkopen ze onder de naam VΓ₯rpΓ₯r armbandjes en andere dingetjes. Ze hebben het geld al bijna bij elkaar! Ik kocht een armbandje en heb deze om mijn enkel gedaan.

Goedemorgen vanuit het boshuisje! Dit was op zondag.

Lekker ontbijten in het zonnetje en daarna weer een wandeling maken met z’n allen.

Tijdens het wandelen kwamen we deze slang tegen. Wow!! Het is blijkbaar een Europese Adder. We hadden totaal niet verwacht dat we deze zouden tegenkomen. Best een groot ding ook nog. Na onze wandeling was het weer tijd om onze spullen in te pakken en uit te checken.

We gingen nog even lunchen in Apeldoorn. Mama en Ingrid gingen met de auto terug naar Brabant, Marlies met de trein naar Amsterdam en ik Cody en ik met de trein naar Rotterdam.

Ik deed boodschappen voor deze week en haalde een mooi boeket voor op tafel.

Wat een week… met een stom begin maar een heel fijn einde. Deze week staan er weer wat leuke dingen op de planning. Woensdag zijn Cody en ik bijvoorbeeld een dagje acteurs voor een video voor Bol.com. Fijne week!

32 thoughts on “My week in pictures 242”

 1. Zoella, een Britse youtuber, heeft onlangs een video gemaakt over haar vliegangst. Hierin deelt ze tips die ze zelf heeft ontdekt met de jaren en tips van haar therapist. (https://www.youtube.com/watch?v=UbPJfivqDzw)
  Ik weet niet of je er iets aan hebt, vliegangst kan voor jou iets heel anders zijn of heel anders voelen dan voor een ander, maar ik dacht ik deel het even!
  Wat is Cody trouwens een schatje!!!

 2. Ahhh lieve Jen, ik wist helemaal niet dat je hersenschudding echt kwam door je vliegangst! Wat heftig ): Ben je flauwgevallen? Kan best! Dat je door de angst verkeerd ademhaalde en bent gaan hyperventileren? Het boek heeft dus niet geholpen? Ik ken iemand die een vliegangstcursus heeft gedaan en daar heel veel baat bij heeft gehad. Wie weet is dat ook iets voor jou! Mocht je ooit eens willen kletsen met een mede-paniek-miep (hihi) dan weet je me te vinden! Gelukkig volgde er wel een gezellig weekendje in dat prachtige huisje; wauw! Ik hoop dat je je inmiddels alweer stukken beter voelt wat je hoofd betreft. Veel liefs!

  1. Hee Stella! Ik kan me niet herinneren wat er gebeurde en niemand heeft het ook zien gebeuren. Het kan ook zijn dat ik gestruikeld ben en out ben gegaan doordat ik mijn hoofd stootte bijvoorbeeld.. Maar doordat ik zo gespannen was en mezelf echt helemaal gek heb gemaakt de afgelopen weken denk ik dat dat het is geweest. Ik ging het boek veel te laat lezen. Twee dagen voor de vlucht pas. Dus dat was ook weer stressen om het uit te lezen voor de vlucht. Mijn probleem ligt wat breder dan alleen vliegangst dus ik ga binnenkort naar een psycholoog. Ben in ieder geval al doorverwezen door de huisarts dus super fijn dat er eindelijk wat aan gedaan wordt πŸ™‚

 3. Shit, wat naar zeg van je hersenschudding! Dit is misschien wel een wake-up call om inderdaad een cursus te volgen tegen vliegangst? Want zo kan het echt niet door gaan, wie weet val je volgende keer weer flauw en heb je dan erger letsel. Ik weet dat ze prijzig kunnen zijn maar ik zou het echt aanraden, zo erg als zoiets je belemmert (en zoals je ziet bezeerd!!!) πŸ™

 4. Wat naar van je herenschudding, maar ik kan me goed voorstellen dat een paar dagen op de Veluwe je wel goed hebben gedaan :). En wat een leuk servies heb je gekocht (mug addict hierzo haha)!

 5. Ah wat balen! Gelukkig heb je nog een fijne week gehad.
  Ik ken iemand die ook een soort therapie heeft gedaan voor vliegangst, hij is er nu vanaf! Hopelijk vind je goede hulp en komt je er ook vanaf/ wordt het minder!

 6. Dat huisje ziet er enorm gezellig uit, heerlijke foto’s! Wat ontzettend rot dat je niet mee kon op persreis naar Turkije. Ik wist helemaal niet dat jij vliegangst hebt, aangezien je ook weleens verre vluchten maakt. Ik heb zelf namelijk ook vliegangst, maar ik vlieg ook gewoon dus misschien dat mensen het ook niet van mij zouden verwachten. Ik durf alleen geen verre vluchten te maken, hopelijk in de toekomst wel. Ben eigenlijk wel benieuwd of jouw vliegangst op een later moment is ontstaan of dat je het altijd al wel hebt gehad, als je dat zou willen delen? Ik hoop echt dat je er hulp voor kunt krijgen of dat je angst op de een of andere manier minder wordt! En sterkte met je hersenschudding! πŸ™

  1. Ja, ik baal er nog steeds van… Mijn vliegangst is er altijd al wel geweest, maar het lijkt met iedere vlucht erger te worden. In 2016 dacht ik: ik ga gewoon lekker veel vliegen en dan gaat het vanzelf weg. Ik heb toen zo ongeveer iedere maand gevlogen. De ene vlucht ging goed, de andere keer zat ik te huilen. Het kwam toen altijd pas op het moment dat ik het vliegtuig in stapte. Dat ik dacht: shit, waarom doe ik dit?? Maar nu is het zo gegroeid dat ik me echt al van tevoren zorgen ga maken. Ik ga gelukkig hulp krijgen en kijk er echt naar uit. Heb jij er al eens over gedacht om hulp te zoeken?

 7. Wat naar van die hersenschudding :(, gelukkig heb je lekker kunnen genieten met jouw zussen in de natuur en de foto’s can Cody zijn zooooo adorable πŸ™‚

 8. Wat een leuke week heb je achter rug maar toch balen van je vliegangst en je lichte hersenschudding. Hopelijk heeft een psycholoog baat bij het helpen om van je vliegangst af te komen. Ik was vroeger ook heel bang en nu gelukkig minder bang om te vliegen. Misschien helpt het om een kalmeringstabletje te vragen bij de huisarts of zoeken naar iets natuurlijke pil bij de etos? Die hielpen bij mij iig heel erg voor en tijdens het vliegen. Maar een psycholoog is natuurlijk ook heel goed om erover te praten en wat je zegt de angst eruit te praten. Sterkte en beterschap maar het komt vast goed!

  1. Wat fijn dat het bij jou al stukken minder is geworden! Hopelijk gebeurt dat bij mij ook in de toekomst. Natuurlijke pilletjes (Valeriaan) heb ik al wel geprobeerd en dat helpt bij mij niet echt. Heb je misschien nog andere tips voor natuurlijke pilletjes? Dan hoor ik het graag!

 9. Hey Jennie,
  Wat jammer van je reis, hopelijk kan je snel nog naar Turkije!
  Ik had nog een vraagje vanwaar jouw nettasje op de foto met al die productjes hebt gehaald πŸ™‚ ik zoek er namelijk al een tijdje zo eentje.
  Sterkte en beterschap! ?

 10. Hi Jennie! Ken je stichting Valk? Zij zitten in Leiden en zijn gespecialiseerd in vliegangst. Wellicht kunnen zij je helpen.

  1. Ja, ik heb er onlangs van gehoord! Ik heb het boek daarvan in ieder geval alvast gekocht. Mijn probleem ligt wat breder dan alleen vliegangst, dus ik ga nu eerst met een psycholoog praten. Misschien dat ik naast of na mijn sessies de cursus bij stichting Valk ga doen. Even kijken wat de psycholoog aanraadt πŸ™‚ thanks voor het delen, Dagmar!

   1. Fijn dat je al iemand geholpen hebt die je hopelijk op weg kan helpen. Goed om niet alles tegelijk te gaan doen, sterkte en ik hoop echt dat je er verder mee komt!

 11. Hoi ik had een tijdje straatvrees, vrij lang en toen gad een therapeut me een keer een lorazepam, en opeens was mn straatvrees weg, dussssss ik durfte vroeger ook noooit te vliegen, en nu denk ik : owwww dan neem ik gewoon voor het vliegen zo een tablet in en dan voel ik me gelijk apert een roze teddeybeer πŸ™‚ Nou ja verder slik ik die tabletten niet vaak, probeer het toch ook een beetje puur natuur te houden, Nou ja verder nog nooit in mijn leven gevlogen dus, zou wel keer naar missisipi willen, wreed mooie natuur daar πŸ™‚

  B: ha ha ha, galgen humor : de uitspraak “Ik ben niet op mn hoofd gevallen” krijgt nu een heel andere betekenis voor jou πŸ™‚ Mmmm ja sorry grapje hoor, ben zelf ook keer op mn hoofd gevallen toen ik 9 was vandaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.