Mijn voornemens en doelen voor 2021

Na twee posts waarin ik heb teruggeblikt op het afgelopen jaar, is het nu tijd om vooruit te kijken. In deze post deel ik wat mijn voornemens en doelen zijn voor het nieuwe jaar. Ik heb zoveel zin in het nieuwe jaar en ben heel benieuwd wat hier allemaal van waargemaakt gaat worden!

In 2021 wil ik op privégebied…

Alleen nog maar een papieren agenda gebruiken
Dit voornemen is spontaan ontstaan toen ik deze prachtige papieren agenda kreeg. Ik heb heel wat jaren geprobeerd een papieren agenda te gebruiken, maar het lukte me nooit om het goed bij te houden. Laatst kwam het besef dat dat misschien kwam doordat ik er altijd nog een digitale agenda naast gebruikte. Daarom ga ik dit jaar eens kijken of het bevalt om alleen nog maar een papieren agenda te gebruiken. Als voortaan iemand vraagt wanneer ik tijd heb zeg ik: “ik kijk straks thuis even in mijn agenda of ik kan” 🙂

Kijken of ik het fijn vind om de lunch en het avondeten om te draaien
In de middag de grote, warme maaltijd eten en in de avond een soepje of salade. Dat lijkt me wel wat. Ik wil kijken wat dat doet met mijn energieniveau en het klinkt eigenlijk ook logischer om in de middag meer te eten dan in de avond. Als het niet fijn is dan is dat ook oké, maar ik wil het in ieder geval proberen. Natuurlijk wel met uitzonderingen als er mensen op bezoek komen of als ik met iemand uit eten ga. Want gezellig samen tafelen in de avond is ook fijn.

Bedachtzamer omgaan met het geven van cadeaus
Verjaardagen onthouden, kaartjes sturen en cadeaus geven… daar ben ik nooit zo goed in geweest. Maar het is wel iets waar ik goed in wil worden. Ik wil niet meer last-minute een cadeau ergens vandaan moeten toveren en snel in een cadeautasje stoppen. Ik wil het met zorg uitzoeken en op tijd in huis hebben zodat ik het mooi kan inpakken en er een leuk kaartje bij kan schrijven. De afgelopen maanden heb ik al geoefend met wat verjaardagen en de feestdagen en het is zo fijn als je een cadeau hebt gevonden dat perfect bij iemand past, iets wat iemand écht blij maakt. Ik heb nu ook een mooie kalender in de gang hangen zodat ik verjaardagen op tijd zie en er niet op de dag zelf aan herinnerd hoef te worden met een notificatie.

Samen met Kurt op reis

Kurt gaat begin dit jaar in zijn bus wonen.Een bed, keuken, douche en toilet… het is allemaal aanwezig in de bus. Hij zal vooral bij zijn woonplaats in de buurt blijven, maar zal ook regelmatig een week (of drie) op reis gaan wanneer dat uitkomt met werk. Het plan is dat ik dan af en toe meega. We kunnen nu sowieso naar de Ardennen en als de grenzen straks weer opengaan willen we wat verder weg, naar Scandinavië bijvoorbeeld. En in de zomer lekker naar de zonnige kust. Hoe leuk? En als ik dan weg ben kunnen mijn zus en mijn vrienden lekker van mijn huisje genieten.

Mijn lichaam flexibeler maken

Ik ben altijd een stijve hark geweest. De afgelopen maanden zit me dat in de weg. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar omdat ik me de laatste tijd mentaal zo goed en vrij voel wil ik dat mijn lichaam daarin meebeweegt. Het voelt nu alsof dat niet in lijn is. Hele yogaroutines doen is op dit moment niet zo mijn ding, maar ik ben eind november begonnen met regelmatig in de ochtend stretchoefeningen doen en dat vind ik erg fijn. Dat wil ik graag doorzetten in 2021.

In 2021 wil ik op werkgebied…

Me volledig focussen op het maken van content
Het afgelopen jaar ben ik buiten mijn YouTube video’s om niet veel toegekomen aan het maken van content en dat heb ik enorm gemist. Mijn hoofd zat onder andere bij de verhuizing en het uitvoeren van de diensten die ik had verkocht tijdens de boshuisjesactie. Daarnaast werd ik het afgelopen jaar regelmatig uitgenodigd om aan te schuiven bij podcasts en om (online) workshops te geven. Dat soort dingen zijn super leuk om te doen, maar neemt toch iedere keer weer behoorlijk wat tijd in beslag. In het nieuwe jaar ga ik nee zeggen tegen dat soort verzoeken. Even weer terug focussen op datgene wat ik het allerleukst vind om te doen: schrijven en foto’s en video’s maken.

Mensen inspireren om met slow living te starten
De slow living leefstijl die ik hanteer heeft mij zo ontzettend veel geluk gebracht. Ik geniet zo van het rustige leven. Ik weet dondersgoed hoe het voelt om gehaast te leven en het allemaal op een rustig tempo doen maakt zoveel verschil. Het gevoel van haast maak ik nog zelden mee. Het heeft invloed op mijn mentale gezondheid, op mijn slaappatroon… en nog veel meer. Dit jaar wil ik mensen inspireren om ook met slow living te starten. En mensen in te laten zien dat dat niet alleen toegankelijk is voor degenen met veel vrije tijd, maar juist ook voor mensen die studeren, werken en kinderen hebben. No worries, ik ga jullie geen cursussen aansmeren of coach worden. Mijn slow living e-book was een mooi begin, maar ik wil dat informatie over slow living voor iedereen gratis beschikbaar wordt en wellicht gaan werken met een ‘geef-wat-je-het-waard-vindt’ systeem.

Mijn doelen voor 2021 zijn…

… eigenlijk allemaal op financiën gericht. De dingen die hierboven genoemd zijn, zijn globale dingen die ik wil doen en waar ik niet per se harde doelen of cijfers aan wil hangen. Op financieel gebied vind ik dat wel leuk om te doen omdat ik weet wat haalbaar is. Mijn doelen zijn:

– De helft van de nog openstaande lening voor mijn huisje afbetalen.
– €2.200 sparen zodat ik mijn vloer kan laten schuren en lakken.
– Mijn beleggingen door laten groeien naar een waarde van €10.000.

Ik heb er zin in! Ik kijk nu al uit naar mijn terugblik van volgend jaar om te zien wat er allemaal wel en niet uit is gekomen. En of ik het pad wat ik voor ogen had ook echt bewandeld heb. Hebben jullie voornemens en/of doelen opgesteld? Ik ben benieuwd!

12 thoughts on “Mijn voornemens en doelen voor 2021”

 1. Leuke doelen! Ik eet momenteel altijd al warm in de middag en het is inderdaad ook gewoon logischer om een grote maaltijd in de middag te eten. Verder ben ikzelf ook best wel een stijve hark en had ik ook als doel flexibeler te worden.

 2. Hoi Jennie,

  Naar aanleiding van wat je schrijft over je financiën: Ik zou het wel leuk vinden om op je blog iets over groene beleggingen te lezen.

  Ik heb me laatst zitten verdiepen in beleggingen maar ik kreeg bij alles het gevoel dat ik mijn geld zou geven aan projecten waar ik niet achterstond.

  Misschien zijn er ook andere mensen die dit interessant vinden. Het is een idee. Doe ermee wat je wilt. 🙂

  Groet, Nienke

  PS. Met ‘groene beleggingen’ bedoel ik niet het soort waar je minder belasting over hoeft te betalen, maar waarbij je ondertussen bij de ABN Amro Bank zit (die volgens mij heel nare dingen met dat geld doet). Ik bedoel beleggingen waar ik me goed over kan voelen en die iets positiefs bijdragen aan de wereld.

  1. Ja, leuk! Ik wil dat zeker doen, maar wacht nog heel even tot ik er zelf wat meer kennis over heb en 100% kan staan achter wat ik schrijf 🙂 Het beleggen is voor mij ook nog aardig nieuw. Maar het staat hoog op mijn lijstje. Dankjewel! ❤️

 3. Met deze voornemens moet 2021 wel een mooi jaar worden! Wat gaaf dat Kurt in een bus gaat wonen, een vriendin heeft dit een tijd gedaan en is door heel Europa getrokken. Ik geniet altijd van haar mooie verhalen over die tijd.

 4. Wauw, klinkt goed! Ben benieuwd wat je van het avondeten en de lunch omdraaien vindt! 🙂
  Sinds ik een aantal jaren geleden bij mijn huidige werkgever aan de slag ging eet ik regelmatig warm in de middag, en dat bevalt goed! Kleine tip: Let op de after-diner dip haha! Dat is in de middag misschien nog even wennen, haha, maar als je gaat wandelen of iets dergelijks zal het wel meevallen denk ik! <3 Succes met het behalen van je doelen!

  Liefs,
  Marianne

 5. Mooie doelen! En wat een heerlijk vooruitzicht om met je vriend in z’n bus te gaan reizen 😍 Ik ben nog even aan het nadenken over m’n voornemens en doelen, maar je hebt me zéker geïnspireerd, dankjewel daarvoor! 💕

 6. Prachtige voornemens!
  Één van mijn voornemens is het maken van beginnetjes zonder ‘mijn perfecte plaatje’ van het einddoel ooit te hoeven halen, gewoon klein durven beginnen en blijven, zodat het met mijn chronische vermoeidheid haalbaar en leuk blijft, maar ik het niet meer uitstel ivm angst. Op allerlei vlakken. Het eerste beginnetje is al gemaakt: mijn blog. 🙂

 7. Wat een leuke doelen! Je hebt mij in ieder geval al geïnspireerd met je slow loving content. Super fijn dus dat daar meer de focus op komt te liggen dit jaar! Ik kijk erg uit naar je nieuwe content ☺️

 8. Wat een goede voornemens zeg! Dat van die beleggingen vind ik wel heel indrukwekkend, ben benieuwd of dat gaat lukken. Ik wil ook graag beleggen maar ik durf nog niet zo goed, ik heb me wel aangemeld bij Bux via jou link maar daar is het nog bij gebleven. Mijn doel voor dit jaar is afstuderen en een baan vinden, ik hoop dat dat dat gaat lukken. Stiekem zou ik graag van mijn blog mijn werk maken, maar dat durf ik nog niet zo goed, dus ik hoop een parttime baan te vinden en dat ik dan daarnaast aan mijn blog kan werken.

 9. Mooie voornemens en doelen heb je! Slow living staat ook hoog op mijn lijstje. Daarom ben ik ook zo blij met je e-book en je vlogs. Die inspireren enorm en zijn een goed voorbeeld. Dank je wel daarvoor!

 10. Wat een leuke doelen Jen! Een paar klinken me bekend in de oren, want daar had je het in je video’s ook wel eens over 🙂 Ik heb eigenlijk maar een voornemen en dat is de rust terug vinden in mijn leven. Lijkt wel een beetje op het het slow living denk ik. Ik ga weer naar yogalessen toe zodra het kan en wil zo veel mogelijk whole food plantbased gaan eten. Alles rondom rust creëren (in mijn hoofd én in mijn lichaam) wil ik gaan uitproberen. Hierbij horen ook rituelen en routines (iets waar ik HEEL slecht in ben haha), maar ik zet er ook doelen bij voor bepaalde data in het jaar. Zo kan ik het behapbaar houden, anders vergeet ik zo mijn voornemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.