Mijn ervaringen rondom het openen van een webshop

Op 18 augustus was het precies een half jaar geleden dat Robin en ik Hoop It Yourself registreerden bij de Kamer van Koophandel. Zonder duidelijk uitgezet plan of ook maar enig idee waar we aan begonnen gingen we gewoon aan de slag. En met succes: inmiddels hebben we al meer dan 1100 hoepels met de hand gemaakt en naar hun nieuwe eigenaren gestuurd. Onder andere VIVA, Flow, Cosmopolitan en verschillende kranten hebben over ons geschreven, we zijn op tv geweest en we merken dat er nog steeds vanuit allerlei kanten interesse is. Het opzetten van zo’n webshop doe je niet zomaar even en het lijkt me leuk om in deze blogpost mijn ervaringen te delen, in de hoop dat anderen die een webshop willen starten of net begonnen zijn er nuttige informatie uit kunnen halen. Ik schrijf vooral over systemen die wij gebruikt hebben en wat mijn ervaringen ermee zijn. Eerder schreef ik al een artikel over hoe de shop ontstaan is. Dat artikel kun je hier vinden.

Hoop it yourself
MijnWebwinkel
Wij wilden onze shop zo snel mogelijk online zetten én met zo min mogelijk kosten. Dit omdat er via mijn blog zoveel interesse was in de hoepels en we daarom zo snel mogelijk van start wilden gaan. We hadden verder ook geen plan uitgewerkt of verder marktonderzoek gedaan, dus we wilden ook weer niet te veel investeren met de kans dat het niet zou slagen. Een hele website laten bouwen en daar een webshop-systeem aan koppelen: daar hadden we geen zin in en geen tijd voor, want we hadden nog een hoop andere dingen waar we ons mee bezig moesten houden (voorraad voornamelijk!). We hebben er toen voor gekozen een webshop te openen bij MijnWebwinkel. Er is al een website format dat je zelf kunt aanpassen zonder gebruik van lastige html en css codes. Wij hadden daardoor al snel door hoe het systeem werkt en wat je er mee kan. Het hele shop systeem zit er al in gebouwd dus daar hoef je verder -op het toevoegen van de producten na- niets meer aan te doen. Je krijgt netjes een orderoverzicht en kunt e-mails schrijven die automatisch bij een aankoop verzonden worden naar de klant. Alles gaat dus eigenlijk super handig en snel.

Een kanttekening die ik bij MijnWebwinkel kan maken is dat er buiten het beheren van de shop met daarnaast wat extra simpele pagina’s met tekst en plaatjes, er (tot nu toe) verder weinig ruimte is voor leuke toevoegingen. Wij willen bijvoorbeeld een Spotify widget toevoegen op de site zodat de personen die bij ons een hoepel hebben gekocht kunnen hoepelen op een leuke playlist, maar dit kan niet. We willen YouTube video’s aanbieden in de vorm van een afspeellijst, maar ook dit kan niet. De site pakt de YouTube embed code van afspeellijsten niet. We kunnen alleen alle losse YouTube video’s onder elkaar plakken wat erg rommelig wordt. Instagram video’s embedden op je site kan ook niet. Dat soort dingetjes kunnen dus niet en dat is voor onze shop erg jammer, omdat deze dingen ons idee juist tot een sterker concept zouden kunnen maken. Hier moet ik wel bij zeggen dat MijnWebwinkel wel echt open staat voor dit soort feedback en goed meedenkt. We hebben onze verbeterpunten doorgegeven en ze worden ook zeker opgepakt, maar helaas kan het wel nog even duren voordat we de opties ook daadwerkelijk in gebruik kunnen gaan nemen. MijnWebwinkel dus zeker doen als je op zoek bent naar een simpele shop, snel van start wil en een betaalbare oplossing zoekt. Niet doen als je ‘wilde plannen’ (naar mijn mening eigenlijk normale plannen anno 2015) hebt met video en widgets.

Mollie
Het geld van de aankopen verzamelen en betalingen regelen, hoe ga je dat doen? Daar is Mollie geschikt voor. Mollie is een financiële schakel tussen jou en de consumenten in je shop. Mollie int de betalingen, verzamelt ze voor hoe lang jij dat wil (een dag, een week, twee weken, een maand, etc.) en betaalt het verzamelde bedrag vervolgens uit. Ook koppel je via Mollie verschillende betaalsystemen als PayPal en iDeal aan je shop. Je hebt hiervoor een bankrekening en een uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig. Wij hebben nog geen minpunten ontdekt aan dit systeem. Alles werkt top en er wordt netjes uitbetaald.

iZettle ervaringen
iZettle

Ga je een keertje ter promotie op een markt of evenement staan waar je ook wat producten uit je shop wil verkopen? Dan is een pinapparaatje heel handig natuurlijk. Bij het evenement zelf een apparaat huren is vaak erg duur. iZettle is een ideale oplossing in dit geval. Je bestelt kosteloos een pinkastje, download een app op je telefoon en je koppelt de twee binnen no-time aan elkaar. Je telefoon verandert eigenlijk in een pinautomaat. Je betaalt alleen een klein percentage van de transactie aan iZettle, verder niets. Dit is echt een topsysteem. We hebben één keer meegemaakt dat een wat oudere vrouw niet op deze manier wilde betalen omdat ze het maar eng vond, zo via een telefoon. Verder is iedereen er tot nu toe super enthousiast over geweest.

Sendcloud
Het hele proces van verzendlabels maken en het versturen van de pakketten kan nog behoorlijk wat tijd in beslag gaan nemen. Fijn dus om een partij te hebben die je daarbij kan helpen. Sendcloud is een voorbeeld van zo’n partij. Je kunt via Sendcloud aantrekkelijke deals maken met verschillende pakketjesbezorgers als PostNL en DHL. Je kunt via Sendcloud korting krijgen op de verzendingen, pakketten kunnen worden opgehaald op jouw locatie en adreslabels kunnen automatisch geïmporteerd worden vanuit MijnWebwinkel. Het is een kwestie van ordernummers aanklikken en dan rollen de adreslabels zo uit de printer. Je ontvangt maandelijks een factuur dus hebt ook geen gedoe met het los betalen van alle verzendingen. De adreslabels worden voorzien van een streepjescode. Mocht je ervoor kiezen de pakketjes zelf naar een postpunt te brengen, dan hoeft het alleen maar snel gescant te worden. Je bespaart er een hoop tijd mee.

Foto 04-09-15 11 54 41
Online verzendservice

Heb je nog niet zo veel pakketjes te verzenden maar wil je wel je zendingen fijn beheren, professionele labels aanmaken, korting opbouwen en al je pakketjes alvast thuis voormelden en betalen? Dan is Online Verzendservice van PostNL fijn. Dit systeem hebben wij in het begin gebruikt toen we nog niet wisten dat Sendcloud bestaat. Je krijgt een fijn overzicht van je verzendingen en kunt alles alvast thuis labelen en betalen. Dat scheelt je weer een hoop gedoe aan de PostNL balie: je brengt het gewoon weg en het hoeft alleen nog maar even gescand te worden. Dit is trouwens ook een fijn systeem voor meiden die regelmatig wat via Marktplaats verkopen!

Samenwerken
Robin en ik zijn samen een topteam. Zij is goed in offline (het hoepelen zelf, de hoepels maken, inkoop, workshops geven), ik ben goed in online en dat vult elkaar super goed aan. Ik kan je dan ook zeker aanraden om met iemand samen te gaan werken. Het is fijn om iemand te hebben die met je meekijkt, andere visies heeft en weer net wat andere dingen weet dan jij. Houd er wel rekening mee dat het zomaar kan zijn dat je elkaar vanaf dag 1 ineens iedere dag gaat zien. Werk daarom samen met iemand die eerlijk tegen jou is, maar tegen wie jij ook eerlijk kunt zijn en je mening gemakkelijk kunt uiten. Het is slim om een soort samenwerkingscontract te maken. Zet hier in wat ieders taken zijn, hoe de winstverdeling is en hoe lang van tevoren iemand het aan moet geven wanneer hij/zij er mee wil stoppen.

Tijd en drukte
Je zal er vast niet van schrikken als ik vertel dat het beheren en opzetten van een webshop veel tijd in beslag neemt. Het ligt er ten eerste natuurlijk aan hoe druk het is met de bestellingen, maar daarnaast zijn er ook andere dingen die veel tijd in beslag nemen. Dit zijn de dingen waar meer tijd in is gaan zitten dan ik had verwacht:
– Het inpakken en labellen van de producten.
– Administratie. Dat is best wel wat uitzoekwerk met al die verkopen en inkopen.
– De mailbox. Vragen over bestellingen/de producten, enthousiaste reacties van kopers, aanvragen voor samenwerkingen, interviews en tussendoor nog wat aparte verzoekjes: mensen mailen echt om van alles. Allemaal super leuk en goed natuurlijk, maar het neemt wel veel tijd in beslag.

Dingen om te doen/rekening mee te houden
– Iedere webshop moet Algemene Voorwaarden hebben. Een heftig lang document, maar het zal toch echt moeten gebeuren.
– Je betaalt ook btw over verzendkosten. Vaak staat de prijs exclusief btw aangegeven, houd daar rekening mee.
– Ik kan je ook echt aanraden een keer op een markt of ander evenementje te gaan staan met je producten. Mensen zijn tijdens het winkelen heel eerlijk tegen degene met wie ze zijn en zo kun je een beetje de meningen van het publiek afluisteren. Online is het lastig om de eerste indrukken van mensen mee te krijgen. Zo heb je weer feedback waar je verder mee aan de slag kunt ter verbetering van je shop.

Zal ik het doen?
Doen! Ik kan het je zeker aanraden. Het opzetten van een webshop is zo leuk en zo leerzaam. Je leert omgaan met consumenten, geld, regels en nog veel meer en het staat natuurlijk ook heel netjes op je CV. Ben je bang dat je het qua tijd niet gaat redden? Je hebt het allemaal zelf in de hand. Op een gegeven moment weet je hoeveel tijd dingen in beslag nemen. Als je dan weet dat je komende week andere verplichtingen hebt kun je de voorraad in de shop omlaag zetten en even een stapje terug doen. Het is af en toe hard werken maar je krijgt er zoveel leuke dingen voor terug!

23 thoughts on “Mijn ervaringen rondom het openen van een webshop”

  1. Super tips! Voor mij is het zo gewoon om online te shoppen maar eigenlijk sta je er nooit zo bij stil wat er nou allemaal achter de schermen gebeurt. Gewoon een flink baan eigenlijk!

  2. Super tof artikeltje dit! Ik heb zelf ook een tijdje mijn eigen bedrijf gehad, ik maakte websites voor bloggers, internationaal. Helaas had ik daar niet meer veel tijd voor ivm met mijn studie, dus heb ik het stop gezet. Ik verkocht dit via Etsy. Ik ben wel erover na aan het denken om mijn eigen onderneming (samen met mijn vriend) te starten op gebied van video producties. Promo filmpjes maken voor bedrijven, wat we nu een paar keer hebben gedaan en waar we vele positieve reacties op hebben gekregen. Zijn toevallig net een naam aan het verzinnen!

  3. Wat een leuk artikel Jennie! Ik heb toevallig gister een mailtje gehad dat mijn hoepel is verzonden! Ik kan niet wachten totdat hij er is! Jullie hebben een hele leuke shop, daar mogen jullie trots op zijn! Xx

  4. Wat een fijne tips! Het lijkt me echt heel gaaf om een eigen webshop te hebben. Toch weet ik nog niet precies wat en hoe, en denk ik ook dat er teveel tijd in gaat zitten. Als ik een webshop zou beginnen, dan zou ik dit pas doen na het afstuderen, maar alvast bedankt voor de tips. x

  5. Wat een interessant artikel en leuk dat je dit zo open deelt. Hoewel mijn webshop eigenlijk maar 2 artikelen verkoopt, is het wel erg herkenbaar. Omdat ik de webshop geheel in mijn bestaande website wilde integreren en niet koos voor een externe oplossing (zoals MijnWebwinkel), gaat daar ook veel tijd in zitten in het onderhouden/updaten/etc. Ik snap heel goed als je daar bewust niet voor kiest. Ik gebruik ook Mollie en ben daar ook erg tevreden over. Daarnaast kan ik ook Sisow aanraden; werkt vergelijkbaar. Als ik nog een aanvulling mag doen; kijk ook eens naar MyParcel. Hierbij word alles wel gewoon verzonden en bezorgd via PostNL, maar is het bedrag dat je per pakketje betaald als snel minder.

    Ik heb geloof ik ooit eens gelezen dat hoepelen ervoor zorgt dat je meer inspiratie kan krijgen. Klopt dat volgens jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.