Maja magazine editie 1 is uit!

Mijn eigen magazine is uit! Ik voel me zo ontzettend trots 🙂 Het is vanaf nu verkrijgbaar als gedrukte versie en als digitale versie op majamagazine.nl. Hieronder kun je het voorwoord alvast lezen, waarin ik vertel waarom ik het blad gemaakt heb en wat mijn bedoeling ermee is. Ik ben zo zo zo benieuwd naar wat jullie ervan vinden en ik zou het heel leuk vinden als jullie een kijkje zouden nemen op de website, Instagram en/of Facebook. Daar krijg je een beter beeld van hoe het er aan de binnenkant uitziet en via daar kan je ook helpen de inhoud van editie 2 te bepalen! Liefs en een hele fijne avond nog ♡

Voorwoord

Mijn klasgenootje van de basisschool blijkt ineens een hele toffe eigen business in bruiloftsdecoratie te hebben. Buurvrouw Mirjam vraagt via Twitter om tips voor haar eigen sieradenmerk. De Facebookgroep Ambitieuze Meisjes, waarin dagelijks tientallen vragen over ondernemen verschijnen, heeft meer dan 35.000 leden. Mijn Instagram inbox blijft volstromen met vragen van meiden die willen gaan ondernemen. Je kunt er niet omheen: steeds meer vrouwen gaan voor zichzelf beginnen. Maja is er voor vrouwen die ondernemen of de droom hebben om dat te gaan doen.

Met Maja wil ik een gevoel van vroeger terughalen. Toen je iedere donderdag de brievenbus opende in de hoop dat de nieuwe Fancy er al zou zijn. Die ging je dan in één ruk uitlezen, waarschijnlijk op je roze fluffy poef met een lavalamp ernaast. Je las over de nieuwste modetrends, zwijmelde weg bij foto’s van je celebrity crushes, droomde ervan ooit gespot te worden op straat voor de Streetstyle rubriek en stelde je gênante vragen (“in welk gaatje moet mijn tampon?”) aan Dr. Love. Met Maja wil ik dit gevoel overbrengen, maar dan in een wat volwassener jasje. Kleine meisjes worden groot, we zijn nu vrouwen die hun dromen achternagaan. We gaan het over wat serieuzere onderwerpen dan vroeger hebben, maar wél met een leuke twist. Ik hoop dat je met Maja een fijn momentje voor jezelf hebt, waarin je op een entertainende manier nieuwe dingen leert en geïnspireerd wordt.

Een blad voor ondernemende vrouwen betekent niet dat er geen vrouwen in loondienst of mannen aan het woord komen. Alles wat inspireert, kan hier een plekje krijgen. Ik wil dat dit blad een plek wordt waar we open kunnen praten over geld. Waar we echte inside info met elkaar delen. Ik wil een podium geven aan succesverhalen die op dit moment onzichtbaar maar mega inspirerend zijn, zoals het verhaal van Sophie Jane (pagina 6) die met haar 21 jaar al in een tattoo shop werkt. En ik wil ruimte geven aan de onderwerpen productiviteit en vrije tijd, omdat ik geloof dat je prima een succesvolle business kunt runnen en tegelijkertijd kunt genieten van vrije avonden en weekenden. Ook al lijkt dat op social media bij andere ondernemers soms niet zo.

Wie weet heb jij nu het eerste exemplaar in je handen (of in pdf-versie op je beeldscherm) van een blad dat over vijf jaar nog steeds overal in de winkels ligt. Misschien blijkt er geen animo voor te zijn en stoppen we er na de beloofde zes nummers mee. Je weet het pas als je het probeert en ik heb besloten die uitdaging aan te gaan. Hoe mijn eerste weken als self-titled hoofdredactrice me afgingen, lees je op de laatste pagina van dit magazine.

Foto’s door Samantha Bosdijk

9 thoughts on “Maja magazine editie 1 is uit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.