Kipsalon – de gezondere versie van de kapsalon

Dit moet je gewoon een keertje proberen: de kipsalon. Ik had echt enorm veel zin in een kapsalon maar omdat ik net met mezelf had afgesproken om de laatste dagen voor de zomer nog even extra gezond te doen, kon ik het niet maken om er eentje te bestellen. Ik ging eens kijken of er niet een gezondere variant van de kapsalon is en die blijkt er dus te zijn! Op lekkerensimpel.com vond ik deze variant maar ik besloot hem een beetje aan te passen. Hieronder vind je mijn versie van de kipsalon.

Dit heb je nodig:
– kipfilet 
– shoarmakruiden
– aardappelschijfjes
– een ui
– een paprika
– sla
– tomaat
– komkommer
– geraspte kaas
– olijfolie
– knoflooksaus

De hoeveelheden aardappels, kip en groenten kun je zelf kiezen. Het is maar net wat jij lekker vind. Voor de bereiding heb je ook een ovenschaal, een oven, een snijplank, scherp mes en twee pannen nodig.

jenniefromtheblog_kipsalon1
Snij de kipfilet in blokjes, doe hier twee eetlepels olie en wat shoarmakruiden overheen en meng het even met een lepel.

jenniefromtheblog_kipsalon2
Bak vervolgens de aardappelschijfjes in olie.

jenniefromtheblog_kipsalon3
En tegelijkertijd bak je in een andere pan de kipblokjes gaar. Terwijl de blokjes in de pan liggen snijd je een paprika en een ui in stukjes en deze voeg je dan ook toe.

jenniefromtheblog_kipsalon4
Nu leg je de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en daar leg je de kip, paprika en ui bovenop.

jenniefromtheblog_kipsalon5
Nog wat geraspte kaas eroverheen en hij kan in de oven! Een kwartiertje op 220 graden is genoeg.

jenniefromtheblog_kipsalon6
Terwijl de kipsalon in de oven staat snij je de komkommer, sla en tomaat.

jenniefromtheblog_kipsalon7
Nadat je de kipsalon uit de oven hebt gehaald doe je er wat knoflooksaus overheen.

jenniefromtheblog_kipsalon8
Daar bovenop de sla, tomaat en komkommer en je kipsalon is klaar!

jenniefromtheblog_kipsalon9
Hier thuis zijn wij helemaal enthousiast en we waren ook een beetje verrast dat het zo lekker is!

68 thoughts on “Kipsalon – de gezondere versie van de kapsalon”

 1. Lekker! Ik heb laatst ook een gezonde versie gemaakt, maar dan met krieltjes. Ook erg lekker! Al eet ik er zoveel knoflooksaus bij dat het weer minder gezond is. 😀

 2. Ik heb ook nog nooit een echte kipsalon of kapsalon gegeten maar ik vind de zelfgemaakte versie al erg lekker! Super leuk dat het recept zo bij jullie in de smaak viel! 😀

 3. Zo lekker! Ik maak het ook vaak zelf, want de friet wordt zo klef als je het besteld.
  Ik snij wel zelf frietjes (of koop een zak verse bij de Lidl) en bak die in de oven. Ben dan wel weer lui met de kip want de lidl heeft kipreepjes met shoarmakruiden in de koeling liggen.
  Oh nu heb ik zin in kipsalon.

 4. Wat geweldig dit! Ik zou zelf de tomaat weglaten maar verder verdient dit een applausje. Ik eet alleen nauwelijks kip omdat biologische zo duur is :(. Maarrr als het weer eens mag van mezelf, dan ga ik dit misschien wel maken!

 5. Ik ga hem uitproberen!
  Maar misschien is het voor een volgend recept handig als je de hoeveelheid erbij zet voor bijvoorbeeld 2 personen, dan weten we een beetje hoeveel we moeten halen. 🙂

 6. Ik ben turks en dit is echt een goed idee had er nooit over nagedacht om kapsalon thuis te maken haha ik ben nieuw to your blog but ik hou echt van je blog.

  1. Uien zijn niet perse een toevoeging, bij de meeste zaken zit dit er ook gewoon bij. Wat er gezonder is, is dat de aardappel niet gefrituurd wordt en kip gebruikt wordt. Je kunt natuurlijk nog gezonder doen en het met pastinaak of zoete aardappel uit de oven/grill en minimaal olijfolie gebruiken (een beetje kan geen kwaad, is best goed nog). En de kaas en knoflooksaus kun je altijd weg laten, tenzij je saus kan vinden zonder toegevoegde suikers. Kaas zou ik je overigens niet te druk om maken, zijn niet heel slechte vetten. En ook in verhoudingen kan je het gezonder maken, beetje aardappel, 100gr vlees p.p. en veeeeel groente 😉

 7. Vanavond gemaakt en ontzettend lekker gegeten. Ik heb net wel met frietjes gemaakt. Maar wel lekker veel groente. Morgen nog een keer in de herhaling. Yum!

 8. Blijft het zelfde een kaloriebom kip met kaas kaloriebom knoflook saus kaloriebom als je de kaas weg laat en knoflook saus van yogert maakt dan heb je een gezonde kipsalon

 9. Heerlijk er van gegeten veel lekkere dan als je het koopt. En veel gezonder. En je kan het zelf regelen hoeveel je er kaas op doet en knoflooksaus, Ja Dan kies ik voor minder. Weet wel dat ik nooit meer een kapsalon bestel . mijn man vond het ook heerlijk.

 10. We vonden het erg lekker, ik heb de shoarmakruiden vervangen door gyros kruiden en de knoflook saus door tzasiki. Ook erg lekker en iets frisser van smaak.

  1. Ik maak het soms op een volgens mij nog gezondere manier. Als bodem gekookte aardappelen in stukjes of krieltjes. Daar bovenop gebakken visfilet die ik in hapklare stukjes snij en even door de bloem haal (die ik kruid met peper en zout). Zo krijgt de vis een lekker korstje als je het bakt in de pan en blijft het niet kleven aan de bodem. Ik bak er eveneens groentjes bij zoals paprika en ui, worteltjes, of wat er nog in de koelkast ligt en lekker bij vis smaakt. Soms doe ik als groenten champignons in schijfjes gesneden samen met fijn gesnipperde look en ui gebakken in de pan. Op het laatste moment voeg ik verse spinazie toe aan de pan. Flink afkruiden met peper, zout en nootmuskaat. Als het gebakken is op de vis uitstorten en bestrooien met gemalen kaas. Gedurende een tiental minuten onder de grill de kaas laten smelten. Als het uit de oven komt looksaus, tartaar of tzatziki (beiden liefst zelfgemaakt omdat ze dan gezonder en lekkerder is) op het gerecht doen en als afsluiter frisse groenten toevoegen: tomaten, komkommer, sla, geraspte wortel, radijsjes in fijne schijfjes, … Kijk nogmaals wat je nog liggen hebt in je koelkast en laat je creativiteit maar werken. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.