Januari 2021 in foto’s

Iedere eerste dag van de nieuwe maand deel ik een fotodagboek van hoe de afgelopen maand is geweest. Klik verder om mee te lezen!

Ik begin maar meteen met het grootste ding dat in januari gebeurd is. Mijn maand begon wat verdrietig want ik besloot helaas mijn relatie te beëindigen. Dat was een zware en verdrietige keuze, maar het is beter zo. Ik wil met iemand samen zijn die helemaal gek op me is en 100 procent voor me wil gaan. We zijn niet heel lang samen geweest, maar je raakt toch snel gewend en gehecht aan iemand. Dus de eerste twee weken van januari stonden in het teken van alles eruit janken en wennen aan het weer alleen zijn. Dat gaat nu gelukkig weer stukken beter en ik begin weer goed in mijn vel te zitten. Het is een goede keuze geweest.

Cody was zooo lief afgelopen maand. Ik denk dat hij doorhad dat ik verdrietig was. Iedere avond als ik vanuit de badkamer de slaapkamer in liep, lag hij in mijn bed klaar om te knuffelen. Op deze foto had ik hem zelf even ingestopt hoor, hij lag er niet van zichzelf zo bij 🙂

En gelukkig heb ik naast een hele lieve hond ook hele lieve vrienden en familie om me heen die mij door dit soort momenten heen helpen. Merel en Ruud kwamen langs en we maakten een kampvuur. Dat was erg gezellig.

Jaaa, op 16 januari was er voor het eerst sneeuw bij mijn huisje! Geweldig om te zien! Om 9 uur ‘s avonds ging het los en Cody en ik gingen buiten spelen.

Iets wat mij door de donkere wintermaanden in combinatie met de pandemie heen helpt: mijn ritueeltjes. Ik heb allerlei dingen die ik dagelijks doe, of standaard op een vaste dag in de week. Zo heb ik iedere woensdagavond mijn badkameravond. Dan ga ik lekker in bad met een gezichtsmasker en haarmasker. Fijn om dat midden in de week te doen zodat ik kan opladen voor de tweede helft. Ik kijk er iedere woensdag zo naar uit.

Lichten uit, kaarsen aan… en genieten maar.

Oeps… er was een klein ongelukje gebeurd deze maand. Ik had een ontploffing in mijn kachel. Gelukkig zijn de vlammen binnen de kachel gebleven, maar ik ben wel erg geschrokken van de knal, mijn tuin die wit was van de rook, de rook die op een gegeven moment in huis ontstond en de vlammen die als een gek tekeer gingen in mijn kachel. Mijn buurman en ik kunnen er achteraf gezien zo om lachen. Toen de ontploffing gebeurde belde ik hem. Hij is toen uit zijn jacuzzi gesprongen en met zijn badjas aan en een brandblusser in zijn armen naar mij toegerend. Een betere buurman kan ik me niet wensen.

Links: na twee verdrietige weken was daar weer de vrolijke Jennie. Ik voelde me weer goed en had na twee weken in huispak weer zin om leuke kleren aan te doen en make-up op te doen.

Rechts: niets mooier dan een wandeling met een winterzonnetje.

Deze maand zijn we eindelijk begonnen met het opnieuw leggen van mijn dak! We hebben de oude versleten shingles eraf gehaald en er aquaplan dakplaten op gelegd. We hebben nu eerst het kwart van het dak gedaan dat zo erg lekte en gaan in het voorjaar door met de rest.

Deze moet ik erin houden: pannenkoeken bakken in de tuin! Dat deed ik samen met een vriendin voor een samenwerking op Instagram. Heel lekker met banaan, rode vruchten en vegan roomboter.

Ik ga steeds stuk om Cody, die is zo aan het genieten. Door de ontploffing durfde ik de kachel een paar dagen niet aan te zetten en zodra hij weer aan stond, lag Cody er weer voor. Volgens mij had ‘ie het kacheltje gemist.

Aan het einde van januari werden we verrast met een nog veel dikker pak sneeuw dan eerder deze maand. En het bleef overdag ook nog eens liggen! Cody speelde volop in de sneeuw…

… En ik genoot van het mooie beeld van mijn huisje en de hottub in de sneeuw. Wat een droom.

Afgelopen week verbleef ik twee nachtjes in dit fijne huisje op de Veluwe. Mijn blogpost daarover kun je hier lezen.

En zo bracht januari fijne en niet-fijne momenten met zich mee. Deze maand heeft voor mij wel weer eens bevestigd dat er in die niet-fijne momenten lieve mensen om me heen zijn die klaarstaan om te helpen. Of het nu gaat om emotionele ondersteuning bij een gebroken hart, of uit je hottub springen voor een huis dat in brand dreigt te vliegen 🙂 Februari wordt leuk! Ik ben achter de schermen veel aan het schrijven over slow living en denk dat ik die artikelen vanaf midden februari aan jullie ga laten zien. Een fijne maand gewenst!

7 thoughts on “Januari 2021 in foto’s”

  1. Wat verdrietig van je relatie, maar fijn dat je je zo gesteund hebt gevoeld. Dat is echt belangrijk! Hoop dat februari een fijne maand voor je wordt, ben erg benieuwd naar de artikelen 🙂

  2. Verdrietig om te lezen dat je relatie over is. Maar je hebt zeker gelijk, je bent het waard om een relatie te hebben die 100% voor je gaat! Fijn dat vrienden en familie je opvangen hierin 🙂
    Die foto van Cody in bed is trouwens te schattig! 🙂

    Mooie stappen gezet deze maand, goed bezig!

  3. Wat verdrietig om te lezen dat je relatie voorbij is, fijn dat je je nu weer wat beter voelt! Zou je misschien eens je rituelen willen delen die jij dagelijks doet? Ik ben zelf de laatste tijd meer bezig met slow living en juist in deze pandemie is het fijn om wat rituelen te hebben! Veel liefs!

  4. Ondanks die niet fijne momenten heb je het allemaal wel heel positief vastgelegd! Super eng ook met die kachel, kan het me helemaal voorstellen (zelf een houtkachel die na geveegd te zijn toch behoorlijk te keer ging). Ben benieuwd naar je artikelen!

  5. Wat een heerlijke foto’s! Je huisje staat er mooi bij zo in de sneeuw! En dat avondritueel op woensdag vind ik wel een goede. Dat ga ik vanavond ook doen! Beetje me-time is niet verkeerd.

  6. Wat rot dat je relatie beëindigd is, maar soms is dat gewoon de juiste keuze! Schrikken dat je kachel in de brand vloog, gelukkig is het allemaal goed afgelopen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.