Interview in Rondom Valkenswaard

Deze week verscheen de nieuwe editie van Rondom Valkenswaard en er staat een artikel van twee pagina’s over mij in! Een tijdje geleden werd ik geïnterviewd en op de foto gezet en dit is het resultaat. Omdat het blad alleen in en rondom Valkenswaard te verkrijgen is heb ik de hele tekst hieronder neergezet. Ik vind het echt een heel leuk stuk geworden en ik heb hem dan ook met een dikke lach op mijn gezicht zitten lezen 😀

Hoe een hobby kan uitgroeien tot een dagelijkse bezigheid en zelfs een (toekomstig) beroep, bewijst Jennie met haar lifeblog ‘Jennie from the Blog’. In 2010 startte  ze met haar eigen online dagboek. Lag in het begin de nadruk op mode, lifestyle en beauty, vandaag de dag schrijft de twintigjarige Jennie over werkelijk alles wat ze beleeft en interessant vindt. Die brede insteek verklaart voor een groot deel het succes van de populaire blog. Jongstleden april bijvoorbeeld konden maar liefst 56.000 bezoeken worden genoteerd. Getallen die doen duizelen en een interview met de goedlachse Valkenswaardse méér dan rechtvaardigen…

Valkenswaard is dan wel haar thuisbasis, sinds 2012 verblijft Jennie het grootste deel van de tijd in Rotterdam. Hier volgt ze aan de Hogeschool Rotterdam de studie Communicatie en bewoont ze met drie andere meiden een huis. De combinatie van studeren en bloggen is pittig, maar Jennie weet haar schooltaken perfect te combineren met het dagelijks vullen en bijhouden van haar lifeblog. “De studie gaat me redelijk makkelijk af. Daardoor kan ik veel tijd aan mijn blog besteden. Elke dag steek ik er behoorlijk wat uurtjes in, het stopt nooit. Zelfs tijdens de lessen ben ik bezig met e-mails beantwoorden. En het komt vaak voor dat ik na schooltijd direct door moet naar een afspraak. Een werkweek is voor mij nooit hetzelfde. Maar dat vind ik juist hartstikke leuk. Bloggen is mijn passie en ik heb van mijn hobby mijn werk weten te maken. Mooier kan het niet.”

jenniefromtheblog_rondomvalkenswaard2
Variatie
Het blogavontuur van Jennie begon vier jaar geleden met de wens om een dagboek te gaan bijhouden. Niet op papier, maar anders. “Op internet zag ik blogs waarop mensen foto’s van hun outfits deelden. Dat wilde ik ook. Zo is het allemaal begonnen. Pionierend, spelenderwijs en stap voor stap.” In het begin voerden onderwerpen op het gebied van fashion, lifestyle en beauty de boventoon. Maar met de ontwikkeling van de blog en het verbreden van haar eigen horizon, besloot Jennie steeds meer ook over tal van andere items te berichten. Zoals sport, reizen en af en toe een recept. De laatste tijd komen er ook steeds vaker persoonlijke verhalen voorbij op het prachtig vormgegeven portaal. “De verscheidenheid aan onderwerpen is groot en houdt het spannend. Voor mij én de bezoekers. Ik schrijf gewoon over alles wat op mijn pad komt en wat ik leuk vind. En ook de fotografie regel ik zelf. Zo geef ik mijn leven weer. Het woord lifeblog dekt de lading helemaal.”

Contract
Met het digitale dagboek heeft Jennie haar persoontje, blogtalent en interesses stevig op de kaart gezet. Ook in professionele kringen. Zo behaalde ze in 2012 de titel ‘Vero Moda’s Stylequeen’, bracht ze voor haar blog een bezoek aan New York en sleepte ze een heus bloggerscontract in de wacht bij mediabedrijf Sanoma. En of dat niet genoeg is, schrijft ze ook nog eens artikelen voor de website van Fashionista magazine. Waar het allemaal eindigt, kan ze niet zeggen. “Snel mijn dipoma halen en dan fulltime met bloggen aan de slag. Dat is mijn wens. Ik laat het allemaal op me afkomen en zie wel wat er gebeurt. Het belangrijkste is dat wanneer je een idee hebt of iets graag wilt, je er gewoon voor moet gaan. Die raad wil ik iedereen meegeven.”

47 thoughts on “Interview in Rondom Valkenswaard”

  1. Wauw, wat een mooi artikel! Ik heb hier altijd respect voor. Mensen die van een hobby hun beroep kunnen maken. Super leuk om te lezen en ga vooral zo door. Misschien ben ik de enige man die je site volgt, maar goed, lekker boeiend! haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.