Houtskool klei gezichtsmasker

In deze rubriek Jennie’s favorites deel ik al mijn favorieten: van verzorgingsproducten tot aan geurkaarsen. Er zijn een aantal producten die ik zo fijn vind dat ik ze steeds maar weer blijf kopen of gebruiken en die deel ik graag met jullie. Ze zijn allemaal zorgvuldig uitgeprobeerd en de verzorgingsproducten halen deze rubriek pas als ik ze nog een tweede keer gekocht heb. Vandaag ga ik je vertellen over mijn favoriete gezichtsmasker.

Als je nog op zoek bent naar een fijn gezichtsmasker dan is deze het proberen waard! Het is mijn favoriete gezichtsmasker en sinds ik deze gebruik heb ik geen behoefte meer om andere te proberen. Hij is zo ontzettend fijn. Ik vind het fijn dat deze in een fles zit zodat ik niet steeds losse maskertjes hoef te kopen. Voorheen gebruikte ik het groene klei gezichtsmasker van hetzelfde merk, maar na een aantal keren gebruiken kreeg ik ineens een brandend gevoel als ik het masker op had. Ik heb veel reviews gelezen van mensen die hier ook last van hebben. Ik dacht dat ik dat niet had, maar dat kwam later dus. Dit houtskool masker heb ik inmiddels lang genoeg getest om te weten dat het hierbij niet gebeurt. Dit masker is licht en heerlijk verfrissend! Dus als je hetzelfde probleem had met het groene klei masker is het houtskool masker misschien ook een betere optie voor jou.

Ik gebruik dit masker 1 tot 2 keer per week. Houtskool heeft een diep reinigende werking en trekt als een magneet overtollig vuil, talg en oliën uit de huid. Soms smeer ik het alleen als “baard” en soms gebruik ik het op mijn hele gezicht. Na ongeveer 15 tot 20 minuten is het masker hard geworden. Ik haal het er met een washandje af, omdat ik het niet fijn vind om met mijn gezicht onder de kraan te hangen. Daarna heb ik een heerlijk schone en verfriste huid! Ik vind dit ook echt een lekker masker voor na een dagje zonnen. Het voelt alsof het de hitte uit je huid haalt. Een fijn product om mee op vakantie te nemen dus! De 100ml variant die je op de foto ziet mag mee het vliegtuig in.

Tip: ook leuk om cadeau te geven! Op een leuk houten plankje, met nog wat andere badkamerspulletjes erbij. Een washandje of producten van Lush bijvoorbeeld.

De ingrediënten
Kaolin (klei) – Aqua (water) – Charcoal Powder (houtskool poeder) – Ethylhexyl Stearate (natuurlijk huidverzorgingsmiddel) – Stearic Acid (natuurlijk verhardingsmiddel) – Sea Salt (zeezout) – Glycerin (natuurlijk bevochtigingsmiddel) – Phenoxyethanol (natuurlijk conserveringsmiddel) – Eucalyptus Globulus Leaf Oil (eucalyptusolie) – Xantham Gum (natuurlijk bindmiddel) – Ethylhexylglycerin (natuurlijk conserveermiddel) – Tocopherol (vitamine E) – Mentha Arvensis Leaf Oil (muntolie) – Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloemolie) – Limonene (natuurlijk geurmiddel) – Steareth-2 en 21 (emulgator).

Bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) online en in de winkel verkrijgbaar. Op de foto zie je de 100ml variant (€9,39) en er is ook een fles van 200ml (€14,59). Dit product is vaak in de aanbieding als ‘2e product voor 1 euro’-actie.

Foto’s door Samantha Bosdijk

10 thoughts on “Houtskool klei gezichtsmasker”

  1. Klinkt niet slecht! Inderdaad fijn dat het in een tube zit, want zulke zakjes e.d. vind ik echt ontzettend onhandig in gebruik en bovendien heb je zo nodeloos veel verpakkingsmateriaal … En ik maak ook geregeld dankbaar gebruik van de acties bij Holland & Barrett! ?

  2. Dit lijkt een fijn masker! Ik heb er nu eentje van Freeman en die hebben ook een houtskool variant waar ik veel goeds over las. Maar ben wel fan van De Tuinen. Ik ga deze eens bekijken als ik nog eens in de winkel ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.