Hier komt de naam van mijn blog vandaan!

Jen, waar komt de naam van jouw blog eigenlijk vandaan? is een vraag die ik steeds vaker krijg. Ik dacht altijd dat iedereen de grap in mijn blognaam altijd wel meteen snapte, maar blijkbaar is dat dus niet altijd het geval. Vooral bij de wat jongere lezers van mijn blog valt het kwartje niet altijd meteen. Om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken heb ik daarom vandaag een artikeltje hierover op mijn blog πŸ˜€

De naam van mijn blog is afgeleid van het liedje ‘Jenny from the Block’ van Jennifer Lopez. In 2001 was dit nummer wereldwijd een grote hit. Toen ik mijn blog wilde starten heb ik enorm lang nagedacht over een naam en toen ik op een dag plotseling dit liedje in mijn hoofd had wist ik het: dit wordt hem. Inmiddels noemen mensen me in het echt soms ook gewoon zo. Dan kom ik bijvoorbeeld een vriend tegen in de stad en die zegt dan “hee, Jennie from the Blog! Hoe gaat het?”. Het komt ook wel eens voor dat ik op de zaterdagavond een audio-opname doorgestuurd krijg via Whatsapp. Dan is er een vriendin in een of andere foute club waar ze oude nummers draaien, waaronder deze. “Hee Jennie, ze draaien jou!”.

Ik heb er nog een tijdje aan gedacht om iets op mijn website in te stellen waardoor je het nummer zou horen als je mijn site bezocht, maar dat kon ik jullie niet aandoen πŸ˜€ Mocht je het liedje niet kennen of even vergeten zijn hoe hij ook alweer gaat dan heb ik hier het nummer voor je, inclusief de sexy clip:

Had jij ‘m al meteen door? Of denk je nu: ‘oooohhh!’. Laat het me weten, ik ben benieuwd!

71 thoughts on “Hier komt de naam van mijn blog vandaan!”

 1. Toen ik je naam voor het eerst hoorde moest ik ook meteen denken aan Jennifer Lopez, alleen niet aan dat liedje. Toen ik ‘m net hoorde dacht ik; ojaaaaa! Ik ken het melodietje wel ja, haha. Ik herinner je naam steeds doordat Pitbull in het nummer ‘Live It Up’ ook Jennie from the Block zegt, dat schiet echt Γ‘ltijd in mijn hoofd. Ik vind het wel zo leuk bedacht je naam, echt heel grappig. Wel tof dat je er ook even een artikel over schrijft, zo weten mensen die er niks vanaf weten ook waar je naam vandaan komt inderdaad, haha! πŸ™‚

 2. Als groot J.Lo fan wist ik het meteen haha! Altijd zo gauw als ik jouw site in m’n Bloglovin feed zie verschijnen begint het nummer spontaan in m’n hoofd πŸ˜€

 3. Toen ik de eerste keer je blog bezocht, snapte ik de link met dit liedje meteen. Vond het zΓ³ grappig verzonnen. Zelfs mijn vriend moest erom lachen toen ik hem een keer je blog liet zien – in a good way πŸ˜‰

 4. Bloglovin zou de mogelijkheid moeten hebben om deuntjes te spelen elke keer als der een artikel van je favoriete blogger(s) opkomt, dat afspringt als je derop klikt hahaha. Dit zou helemaal jouw jam zijn!

 5. Haha ik snapte het meteen toen ik je blog voor het eerst bezochte! Super leuk, krijg altijd meteen het liedje in mijn hoofd wanneer ik je blognaam ergens voorbij zie komen haha.

 6. Toen ik een keer zocht op de naam van je blog, kwam ik ook dit liedje tegen, maar ik dacht dat het toeval was! Haha, nooit geweten dat dit erachter zat, heel leuk dat je dit zo vertelt. Ook heel leuk bedacht πŸ˜€ !

  Xjes Femke

 7. oooooooh my god, denk ik nu. Dat ik daar niet meteen aan dacht πŸ˜‰ en bedankt, nu zit het liedje in m’n hoofd… πŸ˜€ Je blognaam is heel erg leuk vind ik zelf! Liefs.

 8. Ik kende het nummer behoorlijk goed door SingStar, dus ik had je naam stiekem al meteen door! Ik vind het echt 1 van de meest originele blog namen die ik heb gezien (: Super leuk!

 9. Jaa ik wist het haha!
  Maar ik denk niet iedereen, want kwam laatst ook een andere blog tegen,
  weet de naam niet meer, maar stel dat het anna was geweest,
  was de naam van de blog annafromtheblog haha

 10. Haha, natuuuuurlijk had ik die meteen door :p

  Ik kijk nu de videoclip, wat me opvalt: die lipstick/gloss van Jennifer Lopez in die videoclip is echt verschrikkelijk zeg! Is me nooit eerder opgevallen πŸ˜›

 11. Haha, ik kan me er dus echt geen voorstelling bij maken dat er mensen zijn die dit niet meteen snappen. Ik vind het echt geniaal bedacht en dit liedje was vroeger mijn favorietje liedje. Ik weet nog dat we één CD in de auto hadden als de vader van een vriendinnetje ons naar onze sportvereniging bracht en dan wouden we telkens datzelfde liedje horen: ‘Don’t be fooled by the rocks that I got, I’m still I’m still Jenny from the block’. Fijn, nu heb ik ‘m ook meteen in m’n hoofd, lol.

  Love,

  Rowan

 12. Jaaa, ik had hem meteen door haha, maar ik was dan ook helemaal fan van het liedje haha. Ik denk inderdaad dat jongere meiden het nummer misschien niet kennen omdat het toch al uit 2001 komt maarja zelfs zonder kennis van het liedje is Jennie from the Blog een vrij logische keuze voor je blog naam πŸ˜›

 13. ja ik had hem meteen door en vond het heel grappig en slim gevonden, en ik denk dat ik mede daardoor (en omdat je als een van de weinige bloggers lacht op je outfit foto’s en gewoon leuk bent) je blog onthouden heb en terug ben blijven komen!

 14. Ik vind jouw blognaam mega leuk! Had ‘m wel gelijk door hoor, lekker origineel. Wel leuk dat je ‘t toch even vertelt voor wie het woordgrapje nog niet had gezien :D! Het liedje is oud maar goud haha.

 15. Ik had het meteen door, maar ik ben dan ook van de oudere generatie πŸ˜‰ Ik sta er nooit bij stil dat jongere mensen dit soort woordgrapjes misschien niet gelijk snappen haha. Ik vind het in ieder geval een toffe blognaam, weer eens wat anders + het blijft goed hangen ;D

 16. Ik wist het ook echt niet, maar nu ik dat liedje zo hoor komt het me heeel bekend voor! Mijn vriendin zegt ook altijd Jenny from the block als ik over jou blog praat, maar dat snapte ik ook steeds niet haha. Nu wel gelukkig! xx

 17. Bij mij viel het kwartje meteen al wel de eerste keer toen ik de naam zag πŸ˜› Maar ik ben dan ook uit ’91 dus heb die hit wel meegemaakt haha.

 18. Ik heb het nummer nooit helemaal gehoord, alleen het refrein.. Dat is in ieder geval het enige dat ik vaag herken..
  Toch had ik je blognaamgrap meteen door! En ik moet zeggen ik vind je blognaam geweldig…
  Jaloers… XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.