Mijn goede voornemens voor 2017: werkdagen van 5 uur, weg met datingapps en een nieuwe hobby

Een nieuw jaar: tijd om aan de voornemens voor dit jaar te gaan denken! Ik heb ze hieronder allemaal uitgeschreven en ben erachter gekomen dat het bij mij vooral draait om productiviteit en leuke dingen doen. Het wordt mijn eerste jaar als niet-student dus dat zal even wennen worden. Ik zal een ritme moeten vinden en ervoor moeten zorgen dat mijn bedrijfjes goed blijven lopen. Daarnaast wil ik een betere balans maken tussen werk en privé. Ik hoop dat allemaal op te vangen met de plannen die ik hieronder beschreven heb! Het zijn behoorlijk wat plannen, maar ik denk dat het allemaal bijdraagt aan een goed ritme en een gelukkiger leven.

Werkdagen van 08:00u tot 13:00u
Het afgelopen half jaar heb ik me verdiept in het onderwerp productiviteit. Mijn hoofdvragen: hoe kan ik meer gedaan krijgen in minder tijd? En hoe voorkom ik dat ik me bezighoud met zaken die voor mij eigenlijk niet belangrijk zijn? Het is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt en vooral het laatste jaar zijn hier veel boeken en online artikelen over geschreven. Ik heb behoorlijk wat theorieën gelezen en ben naar aanleiding van het verhaal van Stephen Aarstol (die de 5 uur durende werkdag in zijn bedrijf met succes introduceerde, lees hier over hem) gaan testen met werken van 08:00u tot 13:00u aan één stuk door. Na twee weken testen wist ik dat dit iets is wat in 2017 de standaard voor mij moet worden.

Bij een acht uur durende werkdag ga ik dingen uitstellen. “Oh, ik heb nog uren te gaan, dat doe ik straks wel” denk ik dan. Uiteindelijk komen veel dingen er dan helemaal niet meer van en blijf ik het dagenlang opschuiven. Ik merk dat ik, als ik in de ochtenden aan één stuk door werk, veel productiever ben. Ik krijg in die vijf uur meer gedaan dan ik voorheen in acht uur deed. Zo krijg ik dus én meer voor werk gedaan én heb ik meer vrije tijd. Ideaal toch? Ik geloof er in dat je prestaties op werk omhoog gaan wanneer je jezelf vrije tijd gunt en je de ruimte geeft om te ontspannen en leuke dingen te doen in het leven. Ik vind het fijn dat ik dit kan testen de komende tijd. Werkt het niet? Dan gaan we het weer anders doen. Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden.

Voorheen: beetje werken, beetje Facebooken, beetje bijkletsen met iedereen, een lange lunchpauze tussendoor.
Nu: ontbijten, van 08:00u tot 13:00u gefocust achter mijn bureau, lunchen, klaar om andere dingen te gaan doen.

(Wat ik nog wel doe is af en toe afspraken in de middag inplannen. Ik heb niet super veel afspraken dus dat kan prima. Van 08:00u tot 13:00u is echt kantoorwerk. Daarnaast verwacht ik dat ik regelmatig nog wel dingen in de middag moet doen. Heel leuk dat dit voor mij werkt, maar niet iedereen kan zich daaraan aanpassen. Het wordt gewoon even een kwestie van dingen uitproberen.)

En dus: een hobby vinden voor in de namiddag 🙂
In de ochtend heel hard werken betekent in de namiddag en weekenden tijd om bezig te zijn met dingen die mij gelukkig maken. Ik kan niet wachten om het sporten weer op te pakken, want daar ging ik me echt goed door voelen. Ook zal ik meer tijd hebben om te longboarden, met vrienden af te spreken en ik zou heel heel heel graag een hond willen. Om mijn hersenen te blijven trainen zit ik eraan te denken een nieuwe taal te gaan leren. Zweeds lijkt me heel leuk. Maar dat is wel iets wat ik pas wil oppakken als de rest op orde is en ik mijn ritme gevonden heb. Ik hoop dit jaar misschien nog een nieuwe hobby te ontdekken, het liefst iets waar geen telefoon/computer bij komt kijken. Misschien wat meer boeken lezen?

Minder Facebook
Ik heb de app al van mijn telefoon afgegooid, nu is het nog een kwestie van minder Facebook checken wanneer ik achter mijn computer zit. Eigenlijk zou ik het liefst mijn Facebook helemaal verwijderen, maar dat gaat niet echt omdat ik wat Facebookpagina’s beheer die voor mijn werk belangrijk zijn. Maar wat een tijdverdrijf is het: Facebook lijkt wel veranderd in 9Gag met al die video’s en plaatjes en voor je het weet zit je weer een half uur naar onzin te kijken.

Een ‘echte’ wekker naast mijn bed
Niet meer mijn telefoon als wekker gebruiken, maar weer een gewone wekker naast mijn bed. Ik ben veel te veel met mijn telefoon bezig voor ik ga slapen, check hem even als ik midden in de nacht wakker word en in de ochtend breng ik nogal eens veel tijd door met het checken van al het nieuws op mijn tijdlijnen. Totaal niet nodig. Ik heb gelezen dat dit veel mensen heeft geholpen aan een fijnere nachtrust en daarmee een productievere dag, dus het is het proberen waard! Ik heb deze handige wekkerradio gevonden bij Kruidvat in de koopjeshoek.

Weg met dating apps – tijd om mensen in het echt te ontmoeten!
Hebben jullie ook dat dit in vlagen gaat? Ik verwijder de app, kom dan na een paar weken in een bui waarin ik weer zin heb om te swipen en daten, raak dan gefrustreerd door de standaard saaie Tindergesprekken en gooi de app weer weg. Nu heb ik de apps definitief verwijderd en met mezelf afgesproken dat ik in het echte leven meer open ga staan voor ontmoetingen. Als ik een tijdje oogcontact met iemand heb gewoon op diegene afstappen in plaats van er niets mee doen. Een beetje spannend vind ik het, maar leuk!

Meer inzicht in mijn uitgaven
Heel eerlijk? Ik heb geen flauw benul van wat er allemaal gebeurt op mijn betaalrekening op dit moment. Mijn zakelijke rekeningen zijn netjes bijgehouden en op orde, maar van mijn persoonlijke rekening weet ik maar vaag van wat er in en uit gaat. Misschien omdat ik het te confronterend vind? Ik weet heel goed dat ik af en toe te impulsief geld uitgeef. De meiden van How2spendit zitten bij ons op het #Workmode kantoor en zij hebben een app ontwikkeld (De Budgettool) die heel goed inzicht geeft in je inkomsten en uitgaven. Heel mooi vormgegeven ook. Tijd om de app eens naar mijn voorkeuren in te gaan richten en alles bij te houden!

Heb jij goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar? Of ben je daar niet zo van? Ik ben benieuwd!

58 thoughts on “Mijn goede voornemens voor 2017: werkdagen van 5 uur, weg met datingapps en een nieuwe hobby”

 1. Wat een leuke voornemens! Ik ben afgelopen zomer begonnen met kortere werkdagen en voor mij werkt het echt heel goed. Ik zit op werkdagen van 8:00 tot 12:00 achter m’n bureau hard te werken, daarna is het tijd voor leuke dingen! Meestal ga ik naar buiten, wandelen en veel foto’s maken. En leuk dat je erover denkt om Zweeds te gaan leren, echt een aanrader hoor!

 2. Oeehw ik ben heel erg benieuwd naar je lange termijn ervaringen met de vijf urige werkdag! Ik hoop dat je daar meer over gaat schrijven! De rest van je doelen lijken me ook interessant! & die budget tool ga ik nu meteen bekijken! Thx voor de tip!

 3. Ik ben helemaal VOOR 5-uur durende werkdagen en vind echt dat ze dat gewoon in heel Nederland zouden moeten toepassen. En als een bedrijf liever de hele dag bereikbaar wilt zijn dan laat je wensen in shifts werken. Ik denk dat mensen inderdaad veel productiever worden. Helaas zijn ze er waar ik werk niet zo enthousiast over :’) Hopelijk komt dat ooit inde toekomst. Maar vind het een goed voornemen voor je eigen bedrijfjes 🙂

  1 van mijn goede voornemens is om na werk minder voor de tv te hangen en echt te gaan werken aan mijn blog en tekeningen. Tot nu toe werkt dat best goed merk ik en het krijg zelf meer energie ipv van minder ~

 4. Wat een goede voornemens! Ik merk ook wel dat ik vaak tussendoor veel dingen doe die er voor zorgen dat de dingen die ik moet doen, langer duren. Zonde! Daar ga ik ook eens op letten

 5. Mooie voornemens Jennie! Ben benieuwd wat uiteindelijk je hobby voor ernaast gaat worden. Een nieuwe taal leren lijkt me zo leuk. Mijn voornemen (eigenlijk doel) voor 2017 is het vinden van een opleiding die bij mij past zodat ik daar in september met plezier aan kan beginnen.

 6. Ik ben heel benieuwd hoe de werkdag van 5 uur je gaat bevallen en hoop dat je daar nog verder over gaat schrijven! Ik heb sinds begin december een baan en werk op dinsdag, woensdag en donderdag. Daarnaast heb ik nog een klein baantje voor een paar uurtjes op dinsdagmiddag en vrijdagochtend. Op maandag en vrijdagmiddag ben ik dus vrij en daarnaast werk ik op woensdag alleen ‘s middags. Ik hoop ook een leuke extra hobby te vinden voor ‘s middags 🙂

  Een gewone wekker kopen is ook wel een goed idee denk ik! Ik check ‘s ochtends ook altijd eerst alles voordat ik uit bed stap eigenlijk…

  Mijn belangrijkste voornemen is om positief te zijn en aardig voor de mensen om me heen 🙂

 7. Wat een leuke ideetjes Jennie! Ik ben benieuwd naar je nieuwe taal, ik leer nu zelf Italiaans, ook al zo gaaf. Het magnetische veld van een telefoon verstoort je nachtritme schijnt, dus misschien ga je nog beter slapen ook! En die werkdag klinkt heerlijk, ben benieuwd. Malou x

 8. Wat een top idee, zo’n vijf-urige werkdag! Ik gebruik al drie jaar Excel om meer inzicht te creeëren in mijn inkomsten en uitgaven. Echt een aanrader, maar ik ga zeker ook eens die app bekijken. Hou je ons op de hoogte over je moves zonder datingapps? Ben erg benieuwd! 🙂

 9. Wat een goede voornemens! Die kortere werkdagen zou ik ook eens moeten proberen. Ik merk dat ik inderdaad ook snel dingen uit ga stellen, terwijl alles prima binnen een bepaalde tijd moet lukken. Goed idee! x

 10. Ik heb die wekker ook! Haha. Ik wacht alleen nog even on hem echt als wekker te gebruiken omdat ik nu op hele verschillende tijden op sta. Vanaf 13 februari ga ik afstuderen en dan wil ik een ritme opbouwen en elke dag dezelfde tijd op staan!
  Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen straks zonder datingsapps en echt op mensen afstappen, ik vind dat echt dood eng!

 11. Mooie voornemens! Ik ben zelf niet zo van de voornemens voor een nieuw jaar; als ik bepaalde dingen wil veranderen, doe ik dat het liefste meteen op dat moment haha 🙂

  Heb wel een paar doelen voor mezelf gesteld voor dit jaar, dingen die ik wil bereiken 🙂 Ik ben benieuwd hoe je 5-urige werkdag zich voortzet, het klinkt in ieder geval goed!

  xx Alex

 12. Wat een leuk artikel! Wat goed dat je minder gaat werken, om 08.00 al beginnen zeg, dat doe ik je echt niet na haha! Nu ik in mijn scriptieperiode zit vind ik het ook fijn om af en toe iets te doen, waarbij ik mijn laptop niet nodig heb. Ik heb een oude hobby weer opgepakt en dat is puzzelen, als in, een grote legpuzzel! Goed voor m’n concentratie en het is nog leuk ook 🙂

 13. Hele goeie voornemens! Heel veel succes, ik heb mezelf ook al voorgenomen om aanzienlijk minder op elektronica te gaan zitten, dus ik hoop dat ik het volhoud!

 14. Wat een goede voornemens! Ik ben heel benieuwd naar de updates en of het je gelukt is. Het hele datingapp gebeuren is zo herkenbaar! Je wilt het eigenlijk niet, maar toch weer wel. Het lijkt me best spannend om zomaar op iemand af te stappen, maar eigenlijk super leuk. Ik zou het ook leuk vinden om spontaan aangesproken te worden. Moet ik misschien ook maar eens een kansje geven, hihi.

 15. Hele fijne voornemens zeg! Dat met die werkdag klinkt erg goed, voor mij alleen niet haalbaar aangezien ik op school zit nog. Ik vind Facebook ook erg veranderd in een soort 9Gag, zo jammer!

 16. Wat een leuke goede voornemens! Boeken lezen is er ook al een tijdje een van mij, maar merk echt dat ik niet door alles heen kom. Ik kan “girl on the train” aanraden ieder geval! Ook goed van die apps van je telefoon afgooien!! Iedereen zit tegenwoordig zo veel op zijn mobiel, ik vind het zo jammer. Ik ben ook benieuwd naar je ervaringen met op mensen afstappen, lijkt me heel erg spannend 😉 andersom zou het me heel leuk lijken, maar ik ben er zelf niet zo’n held in. Ik denk wel dat het echt positief ontvangen zal worden door anderen. Ieder geval moedig van je!

 17. Ben heel benieuwd hoe die 5-urige werkdagen gaan bevallen! Ik heb ook dat Facebookprobleem, heb nu de app Selfcontrol gevonden waarmee je een bepaalde tijd kan instellen waarin je niet op bepaalde websites mag. Je kan zelf een lijst met ‘verboden’ sites instellen en zelfs als je je laptop opnieuw opstart kan je alsnog niet op de sites, je kunt je gelijk beter focussen!

 18. Ik vind het hele mooie en realistische voornemens! You go girl!
  Ik heb zelf besloten om niet aan voornemens te doen. Ik wil zoveel joh en dat is niet perse iets voor 2017. Dit jaar is namelijk het jaar dat ik naar Australië ga, dus mijn hele leven zal dan totaal anders zijn. Voornemens werken dan niet als je niet weet hoe je leven er dan uit ziet, denk ik dan.
  Enige wat ik wél wil in 2017 is dat vliegtuig instappen en gaan haha!

 19. Dit zijn zeker goede voornemens! Als je na werk wilt skaten… Mijn kantoor zit op nog 2 minuten van Workmode en van de Erasmusbrug en Maasboulevard. Een uitnodiging volgt snel :-))

 20. Ik wil inderdaad ook echt weer een wekker! Ik heb precies hetzelfde probleem haha. En zo kan ik ook mooi een paar minuten voor ik op bed ga alles afsluiten, zodat ik niet constant nog mijn social media check!

 21. Ik ga met je meedoen wat betreft Facebook. Zulke onzin dingen komen daarop voorbij inderdaad! Oke, de katten- en hondenfilmpjes zijn leuk, maar dat is dan ook het enige 😉 Knap dat je aan het testen bent met je 5-urige werkdag! Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 22. Zo’n werkdag van 5 uur is echt slim! Handig dat je je daarin hebt verdiept en dat het ook echt werkt. En fijn dat je ‘t deelt op je blog, ik kan er wel wat mee denk ik 🙂 Qua bloggen maar ook qua huiswerk enzo.

 23. Wat een fijne en inspirerende voornemens! Ik heb zelf ook een hele waslijst aan grotere en kleinere goals met daarbij een aantal actiestappen die ik kan nemen om die doelen te behalen. 🙂 Minder Facebook en Twitter was ik ook al mee begonnen, en die wekkerradio vind ik echt een goede! Daar zit ik al een tijdje over na te denken, dus misschien dat ik ook maar even naar de Kruidvat wandel.

 24. Super leuk artikel! Ik kan het me zeker voorstellen van die 5 uur! Ik heb net een nieuwe baan voor 4 dagen, dus voor mij gaat dat niet haha, maar als ik ooooit voor mezelf kan werken….!

 25. Wow! Helemaal mee eens, en idd gedurfd van je dating app, nu moet je wel op iemand afstappen. Mijn voornemen is dit jaar om naast mijn studie elke dag ook wat tijd vrij te maken voor mijn hobby; naaien. Het komt er anders toch niet van.

  En facebook tip: ik heb nu al mijn vrienden ontvolgd. Hierdoor zie ik als ik Facebook open alleen nog maar mijn gelikete pagina’s en de groepen waarvan ik lid ben. Ik neig nog steeds om te gaan kijken op Facebook, maar er verandert zo weinig op de tijdlijn dat het niet de moeite waard is.

  Succes dit jaar! Dat het een mooie mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.