Mijn goede voornemens voor 2017: werkdagen van 5 uur, weg met datingapps en een nieuwe hobby

Een nieuw jaar: tijd om aan de voornemens voor dit jaar te gaan denken! Ik heb ze hieronder allemaal uitgeschreven en ben erachter gekomen dat het bij mij vooral draait om productiviteit en leuke dingen doen. Het wordt mijn eerste jaar als niet-student dus dat zal even wennen worden. Ik zal een ritme moeten vinden en ervoor moeten zorgen dat mijn bedrijfjes goed blijven lopen. Daarnaast wil ik een betere balans maken tussen werk en privé. Ik hoop dat allemaal op te vangen met de plannen die ik hieronder beschreven heb! Het zijn behoorlijk wat plannen, maar ik denk dat het allemaal bijdraagt aan een goed ritme en een gelukkiger leven.

Werkdagen van 08:00u tot 13:00u
Het afgelopen half jaar heb ik me verdiept in het onderwerp productiviteit. Mijn hoofdvragen: hoe kan ik meer gedaan krijgen in minder tijd? En hoe voorkom ik dat ik me bezighoud met zaken die voor mij eigenlijk niet belangrijk zijn? Het is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt en vooral het laatste jaar zijn hier veel boeken en online artikelen over geschreven. Ik heb behoorlijk wat theorieën gelezen en ben naar aanleiding van het verhaal van Stephen Aarstol (die de 5 uur durende werkdag in zijn bedrijf met succes introduceerde, lees hier over hem) gaan testen met werken van 08:00u tot 13:00u aan één stuk door. Na twee weken testen wist ik dat dit iets is wat in 2017 de standaard voor mij moet worden.

Bij een acht uur durende werkdag ga ik dingen uitstellen. “Oh, ik heb nog uren te gaan, dat doe ik straks wel” denk ik dan. Uiteindelijk komen veel dingen er dan helemaal niet meer van en blijf ik het dagenlang opschuiven. Ik merk dat ik, als ik in de ochtenden aan één stuk door werk, veel productiever ben. Ik krijg in die vijf uur meer gedaan dan ik voorheen in acht uur deed. Zo krijg ik dus én meer voor werk gedaan én heb ik meer vrije tijd. Ideaal toch? Ik geloof er in dat je prestaties op werk omhoog gaan wanneer je jezelf vrije tijd gunt en je de ruimte geeft om te ontspannen en leuke dingen te doen in het leven. Ik vind het fijn dat ik dit kan testen de komende tijd. Werkt het niet? Dan gaan we het weer anders doen. Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden.

Voorheen: beetje werken, beetje Facebooken, beetje bijkletsen met iedereen, een lange lunchpauze tussendoor.
Nu: ontbijten, van 08:00u tot 13:00u gefocust achter mijn bureau, lunchen, klaar om andere dingen te gaan doen.

(Wat ik nog wel doe is af en toe afspraken in de middag inplannen. Ik heb niet super veel afspraken dus dat kan prima. Van 08:00u tot 13:00u is echt kantoorwerk. Daarnaast verwacht ik dat ik regelmatig nog wel dingen in de middag moet doen. Heel leuk dat dit voor mij werkt, maar niet iedereen kan zich daaraan aanpassen. Het wordt gewoon even een kwestie van dingen uitproberen.)

En dus: een hobby vinden voor in de namiddag 🙂
In de ochtend heel hard werken betekent in de namiddag en weekenden tijd om bezig te zijn met dingen die mij gelukkig maken. Ik kan niet wachten om het sporten weer op te pakken, want daar ging ik me echt goed door voelen. Ook zal ik meer tijd hebben om te longboarden, met vrienden af te spreken en ik zou heel heel heel graag een hond willen. Om mijn hersenen te blijven trainen zit ik eraan te denken een nieuwe taal te gaan leren. Zweeds lijkt me heel leuk. Maar dat is wel iets wat ik pas wil oppakken als de rest op orde is en ik mijn ritme gevonden heb. Ik hoop dit jaar misschien nog een nieuwe hobby te ontdekken, het liefst iets waar geen telefoon/computer bij komt kijken. Misschien wat meer boeken lezen?

Minder Facebook
Ik heb de app al van mijn telefoon afgegooid, nu is het nog een kwestie van minder Facebook checken wanneer ik achter mijn computer zit. Eigenlijk zou ik het liefst mijn Facebook helemaal verwijderen, maar dat gaat niet echt omdat ik wat Facebookpagina’s beheer die voor mijn werk belangrijk zijn. Maar wat een tijdverdrijf is het: Facebook lijkt wel veranderd in 9Gag met al die video’s en plaatjes en voor je het weet zit je weer een half uur naar onzin te kijken.

Een ‘echte’ wekker naast mijn bed
Niet meer mijn telefoon als wekker gebruiken, maar weer een gewone wekker naast mijn bed. Ik ben veel te veel met mijn telefoon bezig voor ik ga slapen, check hem even als ik midden in de nacht wakker word en in de ochtend breng ik nogal eens veel tijd door met het checken van al het nieuws op mijn tijdlijnen. Totaal niet nodig. Ik heb gelezen dat dit veel mensen heeft geholpen aan een fijnere nachtrust en daarmee een productievere dag, dus het is het proberen waard! Ik heb deze handige wekkerradio gevonden bij Kruidvat in de koopjeshoek.

Weg met dating apps – tijd om mensen in het echt te ontmoeten!
Hebben jullie ook dat dit in vlagen gaat? Ik verwijder de app, kom dan na een paar weken in een bui waarin ik weer zin heb om te swipen en daten, raak dan gefrustreerd door de standaard saaie Tindergesprekken en gooi de app weer weg. Nu heb ik de apps definitief verwijderd en met mezelf afgesproken dat ik in het echte leven meer open ga staan voor ontmoetingen. Als ik een tijdje oogcontact met iemand heb gewoon op diegene afstappen in plaats van er niets mee doen. Een beetje spannend vind ik het, maar leuk!

Meer inzicht in mijn uitgaven
Heel eerlijk? Ik heb geen flauw benul van wat er allemaal gebeurt op mijn betaalrekening op dit moment. Mijn zakelijke rekeningen zijn netjes bijgehouden en op orde, maar van mijn persoonlijke rekening weet ik maar vaag van wat er in en uit gaat. Misschien omdat ik het te confronterend vind? Ik weet heel goed dat ik af en toe te impulsief geld uitgeef. De meiden van How2spendit zitten bij ons op het #Workmode kantoor en zij hebben een app ontwikkeld (De Budgettool) die heel goed inzicht geeft in je inkomsten en uitgaven. Heel mooi vormgegeven ook. Tijd om de app eens naar mijn voorkeuren in te gaan richten en alles bij te houden!

Heb jij goede voornemens bedacht voor het nieuwe jaar? Of ben je daar niet zo van? Ik ben benieuwd!

58 thoughts on “Mijn goede voornemens voor 2017: werkdagen van 5 uur, weg met datingapps en een nieuwe hobby”

 1. Wowie wat een leuke voornemens voor het nieuwe jaar! Hopelijk hou je het vol en horen we nog later hoe die voormiddagen gaan als volgt! Ik zelf ben begonnen dit jaar met een offline project dus ook geen social media voor de eerste maand 3 dagen en volgende maand 4dagen. Het deed me goed, zeker de echte wekker naast mijn bed en de volle nachtrust ( want he we doen het allemaal hoor midden in de nacht beginnen scrollen als we wakker worden) en bah van
  Tinder moet ik helemaal niets hebben, hopelijk heb je snel eens oogcontact en leer je iemand kennen! Ik duim voor jou 2017 ✨

 2. Wat een leuk & inspirerend artikel! Ik word dit jaar voor het eerst moeder, dus voor mij gaat er ook een hoop veranderen. Ik probeer juist alles maar een beetje over mezelf heen te laten komen, weer eens een keer wat anders :). Toch wil ik ook minder tijd op FB doorbrengen (wat niet altijd lukt omdat ik ook een pagina beheer) & ben ik begonnen met het 1 voor 1 doen van taken. Dit werkt echt heel goed voor mij en geeft meteen zoveel rust. Oh en de wekker naast mijn bed wil ik inderdaad ook gaan doen, vannacht zonder telefoon naast mijn hoofd geslapen en dat voelde goed! p.s. ga meteen even die app downloaden, handig voor een financiën freak als ik!

 3. Serieus, het eerste lijstje met voornemens waar ik me helemaal bij aan kan sluiten. Inmiddels is Tinder van mijn telefoon (ik ben meer een ‘iemand-in-het-echt-zien-voor-we-daten’ persoon). De budgettool app ga ik ook eens downloaden, ben benieuwd!

 4. Wat een goede voornemens. Zelf had ik ook het voornemen om mijn uitgaven beter inzichtelijk te krijgen en te houden en de app Budgettool is echt top. Gelijk gedownload. Werkt super handig. Dat verhaal van online date, zo herkenbaar. Ik verwijder het ook elke keer en dan verveel ik me weer en staat de app weer op mijn telefoon.

 5. Ik las inderdaad al dat een werkdag van vijf á zes uur veel beter zou werken dan een werkdag van 8 of zelfs 9 uur. Ik ben eigenlijk best benieuwd naar hoe ik dat zelf zou vinden, maar voorlopig houd ik het bij dromen aangezien ik nog aan het studeren ben. Pas als ik zelf aan het werk ben, zou ik het kunnen ervaren. Maar ik denk wel dat ik dit bijvoorbeeld zou kunnen toepassen bij het leren van examens of iets dergelijks. Dat zou dan wel weer goed van toepassing kunnen zijn, lijkt me.

  Enne… dankzij een dating-app heb ik mijn lieve vriend gevonden, dus daar ben ik wel echt heel dankbaar voor haha. Ook al heb ik de laatste paar jaar enkele apps op en af gebruikt, net wat jij beschreef in je blog haha.

 6. Goed voornemen om kortere werkdagen te gaan maken! Heb je inderdaad ook lekker tijd voor andere dingen in de middag. Je kan ook hot yoga proberen! Wil ik al heel lang een keer doen maar never tried… Schijnt enorm goed te zijn om langere spieren te krijgen en het is lekker zen zo na werk. En geen computer 😉 x

 7. Een echte wekker kopen ipv van je telefoon te gebruiken zou ook iets goed zijn voor mij. Dit ga ik denk ik ook doen. Anders blijf ik maar op mijn telefoon zitten. Ik wou dat ik kortere werkdagen kon doen maar spijtig genoeg sta ik in de horeca en doe ik super lange dagen. Het verschil is dan wel weer dat ik een extra vrije dag heb.

 8. Normaal ben ik eigenlijk niet zo van de goede voornemens, maar nu ik die van jou lees word ik wel een soort enthousiast. Ik ben wel van plan dit jaar het sporten weer op te pakken (in augustus ga ik trouwen dus het moet ook wel).
  Ik ben super benieuwd hoe die werkdagen van 5 uur je gaan bevallen, het lijkt me ook echt ideaal!
  En wat stoer om in real life op mensen af te stappen. Daar kun je sowieso iemands dag mee goed maken. En het is gewoon 1000 x leuker dan tinder! You go girl ?

 9. Ik lees voor het eerst je blog en heb besloten dat vaker te doen. Zit een lekkere flow in! Over goede voornemens.. Ik stel mijzelf doelen per jaar, wat onegeer hetzelfde idee is. Echter is het een werkbaar document, waar ik altijd weer in kan blijven aanpassen (dit kan een valkuil zijn) en kan wegstrepen. Het boek zen habits is hiervoor ideaal. Keep it up en veel succes

 10. Ik probeer zelf ook al een tijdje korter en meer gefocust te werken. Wat ik me wel afvraag: hoe doe je het bijvoorbeeld met mensen die je ‘s middags mailen? Dat vind ik zelf nog een lastige. Tussen 13.00 en 17.30 wordt – in mijn geval althans – toch door mensen verwacht dat je bereikbaar bent. Zelf probeer ik het te beperken door alleen om 15.00 en om 17.00 uur kort nog even te checken wat er voor nieuws binnen is gekomen en dan alleen dringende mails te beantwoorden, maar ik blijf dan in mijn hoofd nog wel de hele middag met werk bezig, wat ik eigenlijk juist probeer te voorkomen…

 11. Mijn goede voornemen is dat ik alleen nog maar energie in dingen stop die ik het waard vind! Momenteel houd dat in, heel hard werken aan mijn blog want die groeit en daar krijg ik mega veel energie uit. Super leuk dat je besloten heb om je tijd goed in te delen en de middagen vrij te houden voor jezelf. Mijn blog is momenteel nog mijn hobby en daarnaast sport ik graag. Yoga ben ik onlangs mee begonnen, super chill!

 12. Toffe plannen Jennie! Ik ga de app van de meiden van how2spendit meteen downloaden, want meer inzicht is precies wat ik nodig heb! Ben heel benieuwd hoe je dit jaar gaat vinden als niet-student. Vind het echt leuk dat het zo goed met je gaat, heel inspirerend om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.