Gembershots

Altijd als ik hier wat over post op Instagram dan wordt er naar het recept gevraagd. Ik heb het over… gembershots! Gember heeft een hele heftige smaak natuurlijk. De één vindt gembershots ranzig en de ander kan er geen genoeg van krijgen. Je kunt een gembershot puur drinken, of een scheutje aan een glas warm water (gemberthee!) of koud water (gemberlimonade!) toevoegen met een citroentje erbij. Voor dit recept heb je naast een blender ook een zeef nodig. Je kunt nu eenmaal niet puur sap maken met een blender helaas. De vezels moeten er nog even uitgezeefd worden. Maar… alsnog is het in een handomdraai gemaakt! De flesjes heb ik bij Dille & Kamille gekocht. Onderstaande ingrediënten moet je goed lang doorblenden en daarna dus even zeven. Het is in de koelkast zo’n 6 dagen houdbaar.

In de blender (voor 3 shotjes)
150 gram gember, ongeschild
1 limoen of 1 citroen (zonder schil)
1 appel, kan gewoon met schil
200 ml koud water

2 thoughts on “Gembershots”

  1. Hoi Jennie, je maakt mij echt hebberig om die blender tóch te kopen met alle lekkere recepten van de afgelopen week?. Ik vind de blender wel echt te duur. Ik vroeg mij af of je wellicht een goedkoper alternatief weet?
    Dankje xx

    1. Hee Debbie! Snap ik helemaal. Ik heb heel wat blenders geprobeerd maar er zijn er ook heel wat gesneuveld helaas omdat ze de bevroren bananen niet aankonden. Ik heb helaas nog geen goedkope variant gevonden die dat aankan en de bevroren bananen zijn de basis van al mijn bowls eigenlijk… De andere recepten (smoothies, tapenades) kan een goedkopere blender wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.