Dé formule voor een succesvolle blog

Jennie, kun je mij asjeblieft uitleggen hoe ik aan meer lezers kom? Heb je tips over hoe ik een grote blogger kan worden? Dat zijn de twee meest voorkomende vragen in mijn mailbox. Iedere keer weer zit ik ontzettend lange antwoorden te typen die gaan over mijn visie met betrekking tot dit onderwerp. Daarom heb ik besloten om er eens een artikeltje over te schrijven: de formule voor een succesvolle blog! Succesvol kan voor iedereen iets anders betekenen natuurlijk. In dit artikel doel ik op het hebben van veel bezoekers.

Oké, ik zal het verklappen, dé formule voor een succesvolle blog… Zit je er klaar voor? Die is er niet. Ik kan jou niet stapsgewijs uitleggen hoe je snel aan lezers komt en ik denk niet dat er iemand is die dat wel kan. Er is niet in een plan of een schema vast te leggen hoe je dit aan moet pakken, iedere blogger heeft zijn (of, in de meeste gevallen haar) eigen formule ontwikkeld. Natuurlijk zijn er hulpmiddelen als SEO en social media maar ook daarvoor geldt dat deze bij iedere blog op een andere manier zullen moeten worden ingezet. Dé formule voor een succesvolle blog zul je naar mijn mening dus zelf in elkaar moeten zetten. En dat is nu juist ook het leuke aan bloggen!

formule_succesvolle_blog
Snel een succesvolle blog oprichten, dat kunnen er maar weinig. Eigenlijk zijn vrijwel alle succesvolle bloggers die ik ken al jaren bezig. Logisch, want je hebt ook even de tijd nodig om je draai te vinden. Zelf blog ik alweer bijna vier jaar maar ik heb pas sinds een maandje of drie -sinds ik mijn blog heb omgedoopt tot lifeblog– écht mijn draai gevonden. Neem gewoon rustig de tijd om het bloggen te leren kennen en om in het ritme te komen. Op het moment dat je je draai gevonden hebt zul je merken dat het vanzelf beter en beter gaat. En je lezers merken dat ook! Doe het vanuit een passie, blijf volhouden, heb plezier en ook heel belangrijk: durf! Alleen door verschillende dingen te proberen kom je erachter wat wel en niet werkt. Wat voor de ene blog juist heel goed werkt, werkt voor jouw blog misschien totaal niet. En dat is niet erg, want op deze manier kom je steeds weer een stapje dichter bij het ontdekken van jouw ideale formule.

Focus niet op de getalletjes maar op dat wat je uit wil stralen en over wil brengen. Wat is uniek aan jouw blog en welke elementen zouden dit kunnen versterken? Waarin onderscheid jij je van de rest? Wat zorgt ervoor dat mensen de link naar jóúw blog intypen in de adresbalk? Als jij voor jezelf je concept duidelijk hebt en er 100 procent achter staat dan komen die getalletjes vanzelf wel. Wanneer jij jouw content met passie en plezier maakt dan merken jouw lezers dat. Jouw lezers die jouw toffe blog vervolgens gaan delen met hun vriendinnen, die het vervolgens weer delen met hun zus en de zus weer met haar klasgenoten. Dit gaat allemaal nu eenmaal niet van de ene op de andere dag en als je je teveel richt op het succes dat je wil behalen dan heb je al snel minder plezier van het bloggen, wat af kan doen aan de kwaliteit van je blog. Als jij eenmaal jouw ideale formule hebt gevonden kun je lekker gemotiveerd en vol inspiratie aan het werk. En van tegenzin zul je nooit last hebben want jouw formule is natuurlijk helemaal aangepast naar jouw wensen. En dat is precies waarom bloggen zo leuk is 🙂

Dit is hoe ik erover denk! Ben jij het met me eens? Of heb je een hele andere mening? Laat het me weten in de reacties, ik ben erg benieuwd!

57 thoughts on “Dé formule voor een succesvolle blog”

  1. Je hebt helemaal gelijk! Ik denk ook vooral dat sommige mensen iets té veel bezig zijn met hoeveel bezoekers en volgers ze hebben terwijl, als jij er lol in hebt komt dat echt vanzelf wel. Uiteindelijk is het voor mij gewoon een hobby en hoewel ik het super leuk vind als mensen mijn blog leuk vinden, ik ben voor mezelf er mee begonnen en zal dat ook altijd als uitgangspunt houden ! x

  2. Goed artikel! Ik heb zelf een blog gehad, maar ik werd zo beïnvloed van buitenaf, voelde me ook niet echt een blog-persoon en ik ben snel nerveus wanneer ik interactie moet hebben met mensen, daardoor ben ik gestopt met bloggen, maar gelukkig kan ik nog genieten van het lezen van andere blogs! 🙂

  3. Ik vind dat 10 volgers die je echt geweldig vinden en altijd lieve reacties achterlaten en zo leuker is dan 100 volgers die niet eens geinspireerd zijn door wat jij ze probeert bij te brengen.
    Liefs

  4. Ik ben het helemaal met je eens. Ik begon ooit (toen ik nog een irritant 14-jarig meisje was) een modeblog, maar uiteindelijk bleek dat helemaal niets voor mij. Ik deed het meer omdat mijn vriendinnen het ook deden. Nu blog ik gewoon over alles wat ik leuk vind en ik hoef niet eens moeite te doen om onderwerpen te vinden waar ik over wil schrijven. Het is zo een stuk leuker en die volgers, die komen vanzelf wel.

  5. Leuk artikel 🙂 Was het maar zo eenvoudig dat er een succesformule bestaat. Ik blog zelf al jaren maar van duizenden bezoekers per dag kan ik nog steeds alleen maar dromen 🙂

  6. Handige tips! Hier ga ik even over denken. Ik heb nu nog niet zo veel “verkeer” op mijn blog maar ik hoop dat dat snel komt. Neem gerust een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.