Dag, Rotterdam

Ik kan me de dag dat mijn moeder me vanuit Brabant naar Rotterdam bracht nog goed herinneren. Dat was acht jaar geleden. Mijn studentenkamer had ik helemaal mooi ingericht met meubels die ik gekocht had met het geld dat ik won bij Lingo. Mijn moeder gaf me heel lief een pakket met EHBO-spulletjes, snacks en een foto van haar en Sjef (onze hond van toen) en toen namen we afscheid. Ik weet nog dat ik daarna naar de supermarkt wilde om boodschappen voor avondeten te halen en dat ik geen flauw idee had waar ik naartoe moest. Ik kwam net vanuit een dorp in de grote stad en wist niet van het bestaan van Google Maps af. Een paar dagen daarna ben ik ook nog verdwaald in de stad en is mijn huisgenootje me met de fiets komen ophalen. De stad leek toen nog zo groot. Wat is er sindsdien een hoop gebeurd. En nu is het weer tijd om te gaan.

Ik kwam in Rotterdam terecht door mijn studie. In mijn tienerjaren bracht ik veel tijd op forums door en een aantal meiden naar wie ik online erg opkeek studeerden Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning academie. Dat wilde ik ook! Twee jaar lang werkte ik aan een portfolio, maar ik werd niet aangenomen. Ik had me er al helemaal op voorbereid dat ik naar Rotterdam zou verhuizen en daarom koos ik maar voor een andere studie in dezelfde stad. Vier jaar later haalde ik mijn bachelor diploma Communicatie. Ik ben ooit nog eens op een expositie van Lifestyle & Design studenten geweest en toen ik daar tennisballen in netpanty’s zag hangen was ik heel blij dat ik destijds niet aangenomen was. Dat was niet mijn ding geweest. Na mijn studie was het tijd voor een plekje voor mezelf en verliet ik het studentenhuis waar ik een leuke tijd heb gehad. De vier jaar daarna bracht ik in mijn eigen appartement door. Eerst alleen, daarna samen met mijn hond Cody.

In Rotterdam werd ik mezelf. Ik ging erheen als een onzekere tiener die totaal niet wist wie ze was en ga er weg als iemand met een eigen persoonlijkheid en met een eigen mening. Daar heeft de stad met al zijn mogelijkheden me enorm bij geholpen. Ik kon er alles doen en ontdekken wat ik wilde. Ieder willekeurig moment de deur uitstappen om iets te gaan doen. Als ik last-minute met een vriend wilde ontbijten konden we een kwartier later ergens aanschuiven. Als ik qua werk behoefte had aan een periode mensen om me heen sloot ik me tijdelijk aan bij een co-workingspace. Met mijn Onefit abonnement kon ik allerlei sporten uitproberen en met de elektrische deelscooter reed ik in een paar minuutjes de stad in als ik wat nodig had. De stad is goed geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling, vriendschappen, zelfstandigheid en carrière.

Als ik terugdenk aan Rotterdam dan denk ik aan mijn fijne appartement, suppen op de Kralingse Plas, wandelen en uit eten gaan met vrienden, fietsen over de Erasmusbrug (de ene keer vrolijk zingend, de andere keer jankend), gezellige dates, illegaal zwemmen in de fontein op Hofplein tijdens een warme zomeravond, pubquizen, de openluchtbioscoop in de zomer, die ene keer dat ik een bekende Rotterdammer op een feestje mee uitvroeg en een blauwtje liep, mijn longboardtochten door de stad en al die keren dat ik weer eens iets veel te zwaars had gekocht wat ik in mijn eentje naar de derde verdieping moest sjouwen.

Wat ik het meest ga missen aan Rotterdam zijn niet per se plekken of dingen, maar de mensen. Mijn vrienden die ineens niet meer op fietsafstand te bezoeken zijn, de groenteboer die iedere keer een mango opensnijdt om te laten zien dat ze écht niet bruin zijn vanbinnen en de diversiteit aan mensen op straat. In één wandeling door de stad zie je zoveel culturen, kledingstijlen en manieren van doen voorbijkomen. Ja, dat ga ik missen. Ik ontmoette mijn lieve vrienden op allerlei verschillende plekken. Eerst tijdens mijn studie, maar later ook via een bijbaantje in een sapbar, via social media, via werk en gewoon op straat tijdens het uitlaten van Cody. Tijdens mijn eerste weken in Rotterdam twijfelde ik nog om me misschien aan te sluiten bij een vereniging om mensen te leren kennen maar dat bleek gelukkig niet nodig te zijn. Ik kan niet wachten tot mijn gastenkamer straks klaar is zodat mijn vrienden kunnen komen logeren. En ik heb ook enorm veel zin om in de weekenden af en toe richting Rotterdam te gaan. Ik denk dat ik de stad ook weer wat meer ga waarderen als ik er dan weer een dag of weekend ben. Dat buiten de deur eten bijvoorbeeld dan weer bijzonder wordt in plaats van de standaard.

Ik ga Rotterdam gelukkig niet uit met een verdrietig gevoel. Het is mooi geweest en ik ben dankbaar voor alles wat ik hier meegemaakt heb, maar het is ook tijd voor een nieuw hoofdstuk. Toen de klep van de verhuiswagen dicht ging zei mijn vriendin “ah, zo sad”, terwijl ik juist dacht “yes, daar gaan we!”. De stad past op dit moment niet meer bij mij. Ik ga lekker in de rust leven. Niet meer de stad ontvluchten om de rust op te zoeken, maar juist in rust leven en de drukte opzoeken wanneer ik dat wil. Dag, Rotterdam!

Ik vond op mijn blog nog wat foto’s terug van de woningen waarin ik heb gewoond ♡

Mijn eerste studentenkamer, zo leuk om terug te zien! Wat was ik hier trots op.
Ik vond het helemaal fantastisch om een soort van bedstee te hebben.
Mijn kledingrek puilde altijd uit. Ik was toen nog “fashionblogger” en shopte zoveel.
Toen mijn huisgenootje wegging verhuisde ik naar haar kamer, aan de tuinkant waar in de avond het zonnetje naar binnen scheen. Wat was ik daar blij mee.
Ik bouwde toen ook mijn eerste homeoffice om lekker “professioneel” te kunnen bloggen.
Het was de grootste kamer in het huis en degene die daar woonde was ieder jaar de host van het kerstdiner. Die avonden waren zo gezellig altijd, maar ook heel apart hahaha. We hadden de regel dat je een date mee moest nemen. Mijn huisgenoten die een vriend hadden waren altijd weer erg benieuwd naar wie ik dit jaar weer als date mee zou nemen.
Na vier jaar in het studentenhuis verhuisde ik voor vier jaar naar mijn eigen appartement, twee straten verderop. Ik heb altijd in Rotterdam-West gewoond en vond het zo’n leuke buurt. In dit appartement durfde ik naar verloop van tijd wat meer los te gaan met accessoires en kleuren. Voorheen wilde ik altijd alles wit en clean.
Al mijn mooie spulletjes staan nu bij mijn vader opgeslagen. Ik ben de hele tijd aan het dromen hoe mooi die eruit gaan zien in mijn boshuisje.

Op dit soort momenten ben ik zo blij dat ik een blog heb. Ik kan eindeloos terugbladeren en al mijn herinneringen uit Rotterdam terugzien in mijn weekoverzichten. Liefs!

70 thoughts on “Dag, Rotterdam”

 1. Leuk om terug te zien! Ik volg je al sinds je eerste studentenkamer toen nog via girlscene geloof ik Haha! En je was echt inspiratie voor mijn witte studentenkamer.

 2. Wat omschrijf je dat mooi, stukje herkenning ook wel. En je zin over tennisballen in een panty deed me hard op lachen. Ik heb wel op de WdKA mogen studeren (geen Lifestyle & Design overigens haha), dus ik heb die gekheid het van dichtbij mee mogen maken. Ben heel benieuwd waar je nu naar toe gaat, ik volg je pas kort en kijk uit naar je verhalen uit je nieuwe omgeving!

 3. Wat gek om te zien allemaal, ik volg je denk ik al sinds je naar Rotterdam verhuisde! Ik woon in België maar mijn vriend komt oorspronkelijk van vlakbij Valkenswaard. Als we zijn ouders gaan bezoeken gaan we dus best vaak wandelen in de buurt. Ik hoop dan altijd een klein beetje elkaar eens tegen het lijf te lopen tijdens een wandeling zodat ik Cody eens kan aaien.

 4. Wat een bijzondere blogpost Jennie! Heel erg leuk om op terug te kijken, ook met de foto’s. Maar nog het meest voor jezelf denk ik! Mooi hè, hoe je van net student uitgroeid tot wie je nu bent, te danken aan zo’n stad. Hopelijk kan ik dat ook over een paar jaar bij mijn eigen stad doen.

 5. Wow ik was helemaal vergeten dat ik je blog al zo lang volg! Ik heb een beetje het idee dat we samen volwassen zijn geworden 😀
  Wat leuk om dit allemaal nog eens terug te zien! 🙂

 6. Fijn dat het je goed doet, ik ken genoeg mensen die kruipend terug naar de stad zouden willen. Jouw zin ‘ik zoek liever de drukte op, dan dat ik de rust op moet zoeken’, daar herken ik mij in. Ik woon nu dan in het centrum van Leeuwarden, maar dat vind ik echt druk genoeg. Ik kan niet wachten tot ik dat witte huisje met groentetuin weet te bemachtigen 😬

 7. Wat een fijn tripje door je herinneringen is dit. En mooi dat je er zo positief in staat. Dit nieuwe pad in je leven. Ben benieuwd naar je boshuisje als het helemaal af is!

 8. Heel mooi geschreven! Ik woon nu zelf in de stad, terwijl ik ben opgegroeid in een dorp. Het is een nadeel dat je niet even het bos in kunt lopen, maar aan de andere kant waardeer ik het nu juist extra om buiten te zijn. Ons balkon is mijn favoriete plek en ik wil hierna graag een huis met tuin in een rustige wijk.

 9. Wat een mooie terugblik op de afgelopen jaren. Gek eigenlijk dat ik je in dit alles allemaal gevolgd heb en dat straks het cirkeltje weer rond is en je de stad weer uit bent. Ben heel benieuwd hoe je boshuisje eruit ziet als het straks helemaal ingericht is.

 10. Super leuk! Ik volgde jou ook al sinds Girlscene, en ben een hele stille lezer want ik reageer eigenlijk nooit, maar ik lees alles 🙃

 11. Wat grappig dat je aan Lingo mee hebt gedaan haha! En wat zien al je kamers er mooi uit, echt een mooie eerste studentenkamer! Mijne was een stuk kleiner haha. Jammer dat je Rotterdam gaat verlaten, maar gelukkig ben je er niet heel rouwig om. Ik ben heel benieuwd naar je boshuisje!!

 12. Die foto’s van je eerste studentenkamer kan ik mij nog herinneren. Wat grappig om terug te zien. En wat een heerlijk idee dat je nu naar de rust toegaat😍🌲🌱🌞

 13. Mooi geschreven! En heel herkenbaar, ik woon inmiddels 8 jaar in Amsterdam (ook destijds vanwege studie en nu blijven “plakken”) en het begint steeds meer te kriebelen om weer terug naar het platteland te gaan.

  En grappig trouwens, ik herken je oude studentenkamer nog! Zo lang volg ik je blijkbaar al, was ik niet eens van bewust. 🙂

  1. Leuk dat je al zo lang meeleest! Ik ben soms over dingen aan het terugdenken waarvan ik dan denk: oh dat zal wel een jaar of twee geleden zijn. En als ik het dan opzoek op mijn blog blijkt het ineens nog veel langer terug te zijn gebeurd. Heel gek hoe snel de tijd voorbij gaat!

 14. Ik volg je nog maar net, dus ik vind het echt super leuk om te lezen over waar je vandaan komt en waar je allemaal hebt gewoond voor je boshuisjes avontuur!

 15. Wat een mooie ode aan Rotterdam! Klinkt echt alsof het een heel goede keuze en een goed moment is om te verhuizen. Ben heel benieuwd naar je boshuisje!
  En ik weet nog dat je van je studentenhuis met huisgenootjes naar je eigen appartement verhuisde, dus eigenlijk volg ik je al best een tijd. Zo leuk!

 16. Hele bijzondere post Jennie! Ook leuk om zo terug te kijken naar het begin in Rotterdam en de groei die je hebt gemaakt met jezelf. Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe avontuur in je boshuisje!! 🙂

 17. Wat leuk om zo met je terug te blikken. Lijkt me een mooie, waardevolle tijd geweest! Op naar nieuwe avonturen in de bossen. Ben heel benieuwd naar alles wat nog gaat komen!

 18. Cliché maar waar, de tijd gaat zo snel! Ik volgde jou ook al toen je fashionblogger was in je studentenkamer haha 😊 Heel erg benieuwd naar je boshuisje! Het gaat zeker een succes worden

 19. Wat een ontzettend leuk verhaal! Bizar mooie stappen gezet met als mooiste denk ik dat je nu goed weet wie je bent en wat je wil. Heel veel succes en geluk gewenst.. En welcome back to the sunny south. 😋🌞

 20. Jeetje, wat volg ik jou al lang! Ik kan de studentenkamer nog als de dag van gisteren herinneren en dat ik je bedstee zo gaaf vond om te zien! Ik ontdekte je kamer toen ook via Girlscene. Bizar hoe lang ik je al volg! Ik heb je daarna een keer op het BFF Event ontmoet wat onderdeel was van de Huishoudbeurs (foto heb ik nog steeds, haha). Je bent zo’n lief mens! Ik wens je alle geluk en plezier toe in je prachtige boshuisje samen met je lieve, mooie hond Cody en ik ben erg benieuwd naar je nieuwe avonturen!

  1. Ik vind het zo leuk om al die jaren je berichtjes voorbij te zien komen. Dankjewel daarvoor, ook voor dit mega lieve bericht weer ♡ En dat weet ik nog, dat ik je toen heb ontmoet! Die foto heb ik ook nog 🙂

 21. Wat heb je dit leuk geschreven! Ik besef me nu dat ik je eigenlijk al heel wat jaartjes volg. Knap en onwijs fijn dat je in een nieuwe stad op die manier je vrienden hebt leren kennen. Ik ben 7 jaar geleden verhuisd naar een andere stad (alleen), maar toch is dat lastig. Heel veel plezier gewenst met je nieuwe avontuur! X

 22. ‘De stad’ lijkt me inderdaad nog overweldigender zonder Google Maps, haha! Kan me dat al niet meer voorstellen. Superleuk om je studentenkamers te zien, vooral die tweede kamer in je studentenhuis met die ramen ziet er echt mega chill uit. Ik had dat bij mijn eerste kamer maar die was helaas heel klein haha. Volgens mij heb je het stadse leven wel echt redelijk uitgespeeld en er alles uitgehaald wat je eruit wilde halen, dus snap dat het goed voelt om nu naar de rust te verhuizen 🙂

  1. Hahaha ja ik kan me dat nu echt niet meer voorstellen. Ik ging volgens mij steeds thuis op mijn laptop mijn routes alvast uitzoeken. En ja, het voelt inderdaad alsof ik het heb uitgespeeld. Dankjewel! ♡

 23. Een hele leuke pos Jennie. Mooi voor nu én voor later. Uit het oog is niet uit het hart. Rotterdam blijft wel. Je gaat nu echt iets vets doen, een nieuw hoofdstuk in je leven aanbreken: in het boshuisje! Ik ben helemaal blij voor je 🙂

 24. Ik vind het jammer dat je uit Rotterdam weggaat want ik vond het altijd leuk om foto’s uit mijn geboorteplaats voorbij te zien komen. Maar voor jou ben ik blij dat je nu lekker naar je boshuisje kunt verhuizen.
  En jeetje, ik geloof dat ik je echt al meer dan 7 jaar volg! Ik kan me nog goed herinneren dat je naar Rotterdam verhuisde. Schrik er bijna van hoe snel de tijd is gegaan.

 25. Zo mooi om te lezen dit! Voelde even alsof ik ook in Rotterdam woonde 🙂 je schreef ‘t op een manier die zó makkelijk in te beelden was. Echt leuk. Ik ben zooo ontzettend benieuwd maar wat de komende maanden je gaan brengen, en om erover te lezen. Heel veel succes met alles Jennie, ik ben constant voor je aan het duimen <3

 26. Zo leuk om terug te zien! Ik besef helemaal niet dat ik je al zo lang volg!

  Je studententijd heb ik ook meegekregen en nu ben ik zelf ook een student haha. Ik ben ook van Brabant naar Rotterdam verhuisd, en heb het gevoel dat je zo dichtbij me woont! Jammer dat ik je nooit ben tegengekomen 🙁

  Ik wens je veel succes en plezier in je nieuwe hoofdstuk!

  X

 27. Zo leuk om te lezen Jennie! Fijn dat je zoveel hebt geleerd en jezelf hebt kunnen ontwikkelen in Rotterdam. Nu ik die foto’s zie van je studentenkamer besef ik me hoe lang ik je al volg, haha! Zo grappig 🙂 Heel veel plezier en geluk in je boshuisje, ik weet zeker dat je het prachtig gaat hebben daar. Ik vond het super gezellig en leuk om je een aantal keer te zien/spreken en samen met Sabine te suppen op de Kralingse plas! Wie weet zie ik je nog keer als je weer eens in Rotterdam bent. Take care en veel liefs!!

 28. Jennie ik ben zo blij voor je dat je je droomhuis hebt gevonden en zo’n ontwikkeling al hebt doorgemaakt. Ik volg je al enorm lang (sinds Girlscene denk ik) en je voelt als een vriendin voor mij (klinkt wellicht wat raar haha).

  Ik wens je enorm veel plezier en succes in je nieuwe woning met Cody <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.