Canarische eilanden – Puerto de la Cruz

Jenniefromtheblog - Canarische eilanden1

Jenniefromtheblog - Canarische eilanden2

Sinds woensdagavond ben ik op Tenerife! Ik verblijf hier in het plaatsje Puerto de la Cruz in een super mooi hotel. Het is echt ongelofelijk wat ze hier allemaal hebben: drie zwembaden, een stuk of 10 tennisbanen, een fitness, masseurs, een hele grote tuin, heel luxe allemaal. Vorige week heb ik dit last minute geboekt omdat ik er echt even tussenuit moest na alle drukte. Ik vond dit en checkte wat sites met weersverwachtingen en die zeiden allemaal dat het de hele week 30 graden zou worden met 0 wolken aan de lucht.

Toen we woensdagavond met de transferbus Puerto de la Cruz binnen reden dachten ik en nog wat mensen in de bus dat er een grote brand in de stad was (geen grap dit). Uiteindelijk kwam ik er donderdag achter dat het geen brand was, maar dat het dus bewolking was. Gek, ik keek al anderhalve dag tegen een grijze lucht aan terwijl er constant op verschillende sites stond dat de zon volop zou moeten schijnen en dat het +28 graden zou moeten zijn. Dus ik ging aan het meisje bij de receptie vragen hoe dit kan en ze zei: “Weet je het dan niet? De zon schijnt hier nooit in Puerto de la Cruz. Zon is echt zeldzaam. Er hangt een eeuwige wolk tussen de bergen van deze stad. Wij noemen het ook wel Puerto de la Cloud. Voor zon moet je aan de andere kant van het eiland zijn.” Ik baal ontzettend want de zon was eigenlijk zo’n beetje waar ik voor kwam. Nu is het helaas soms ook niet warm genoeg om in bikini rond te lopen.

Ik lijk niet de enige te zijn die hier niet van af wist: de mensen met wie ik spreek beginnen er allemaal over. Onthouden dus voor als je een vakantie naar Tenerife wil gaan boeken: als je zonzekerheid wil is dit niet de juiste plek. Het is wel echt een mooie plek, met een mooie kust vooral. Ik ga er nu het beste van maken met mijn lading Lush producten die ik heb meegenomen, mooie wandelingen en tripjes naar de andere kant van het eiland waar de zon wel schijnt. Sowieso fijn om er even tussenuit te zijn <3

14 thoughts on “Canarische eilanden – Puerto de la Cruz”

 1. Lekker! Even ertussenuit 🙂

  Een tip voor zon: Lanzarote en dan de kant van Famara (surfen!!) of Fuerte Ventura, het noorden van dat eiland is ook heel leuk.

  Tenerife heeft mij nooit zo getrokken, iets te toeristisch eerlijk gezegd.

  1. Thanks voor de tips! Ga ik naar kijken als ik weer toe ben aan last minute zon! Toeristisch/actief maakte me dit keer niets uit, ik moest even naar een zonnige plek waar ik gewoon op m’n handdoek kon liggen en relaxen. Dit leek de ideale plek te zijn met de weersverwachtingen, maar tegenvaller dus.. gelukkig heb ik nog meer leuke trips op de planning staan 🙂

 2. Ik ben er afgelopen zomer geweest en toen was er veel zon, misschien lag het aan de tijd van het jaar maar erg balen natuurlijk!! Een echte aanrader is het Loro Parque in Puerto en de kleding winkel Encuentro. De lasagne bij restaurant Columbus, op het kleine pleintje in het centrum van de stad, is de beste lasagne die ik ooit gegeten heb! Hopelijk heb je wat aan m’n tips. Een hele fijne vakantie nog! 🙂

 3. Ah wat balen Jennie! Wel goed om te weten, wilde deze week voor het einde van augustus tenerife boeken met m’n mama! Hoop voor je dat het nog wel lekker warm wordt deze dagen. En super tof dat je er lekker alleen tussenuit bent gegaan! Enjoy the last days!

 4. Nooit geweten dat er zoiets bestond als een eeuwige wolk.. Wat bijzonder. Toch jammer dat je hier van te voren niet van af wist, maar alsnog veel plezier daar! Ziet er erg mooi uit.

 5. Tenerife is echt zo mooi! Ik denk dat ik daar wel de fijnste vakantie ever heb gehad. Lekker wandelen op de boulevard en gewoon een prachtig eiland. wij zaten niet in Puerto de la Cruz dus geen last van de wolk

 6. Wat zonde want normaal gesproken is het toch altijd super lekker weer. Ik heb op Tenerife altijd wel goed genoten. De sfeer, levensstijl en omgeving vullen elkaar ook echt goed op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.