Cadeautip: maak een winter-overlevingspakket

De andere meiden in ons studentenhuisje en ik zijn helaas alweer te oud voor een bezoekje van de sint dus we besloten dit jaar zelf voor sint te spelen. Iedere week zetten drie van ons onze schoen neer met een leuk gedichtje of een tekening er in en de vierde persoon stopt er dan een leuk cadeautje in ter waarde van €5. Ik was deze week aan de beurt en ik merkte dat het nogal lastig kan zijn om een geschikt cadeautje te vinden voor dit bedrag. Je wil graag iets leuks, maar het moet ook weer geen rommel zijn. Ik zocht naar iets leuks waar de meiden toch nog iets aan zouden hebben. Ik ging de winkels in om inspiratie op te doen en toen bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn om een soort winter-overlevingspakket te maken. Ik ging eventjes nadenken over welke producten ik zelf onmisbaar vind in de winter en na een tijdje had ik de perfecte combi, namelijk:

Dit! Kaarsjes horen gewoon bij de winter vind ik. Ik heb eigenlijk iedere avond wel kaarsjes aan staan in mijn huisje. Verder vond ik dat een goede lippenbalsem, een haarmasker, zakdoekjes, chocolade en handwarmers ook perfect bij het pakket pasten. En chocolade, ja dat hoort gewoon bij een schoencadeau toch? 🙂 De spulletjes zijn stuk voor stuk niet alleen functioneel maar naar mijn mening ook leuk om te krijgen! En dat vonden mijn huisgenootjes gelukkig ook 🙂

HaarmaskerKruidvat €1,50 (was in de aanbieding, normaal €1,75)
Handwarmer – Xenos €1,00
LippenbalsemKruidvat €1,50
ZakdoekjesThe Flying Tiger €1,00 per twee
Chocolade letterXenos €0,25

De bakjes met bloemetjesprint had ik al. Die heb ik ooit bij de HEMA gekocht. De theelichtjes heb ik er gewoon als extra bij gedaan, die had ik zelf ook al thuis liggen.


Je kunt het pakketje natuurlijk op verschillende manieren inpakken, maar dit is hoe ik het heb gedaan. Ik deed de theelichtjes in het bakje en daar bovenop deed ik het haarmasker. De andere dingetjes (behalve de chocoladeletter) heb ik er gewoon boven op gestapeld.

Daarna heb ik het ingepakt met doorzichtig folie, een strik er om heen gedaan en met een plakbandje de chocoladeletter er op geplakt. Één zo’n pakketje is dus €5 waard. Wat vind je van dit pakketje? Zou je zelf zoiets maken? Laat het me weten! 🙂

58 thoughts on “Cadeautip: maak een winter-overlevingspakket”

  1. Komt ie; Leuk bedacht, leuk idee, leuk ingepakt, leuke inhoud, leuk om te geven, leuk om in elkaar te frutselen. Dit was mijn leuk-aanval. Veel liefs, Stella. Ps; die flamingo maakt die tissues zelfs leuk om los te geven! (Nog een leuk, oops).

  2. Ohhh echt een heel leuk idee en misschien gaat dit ook mijn cadeautje worden!
    Mijn 6e reactie over het kerstpakket komt hier toch ook weer eventjes terug! IK WIL HEK ZOOOO GRAAAG! and i know now, wie vraagt wordt overgeslagen, maar dit is enthousiasme! Ik wil zo graaaag dat kerstpakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.