Boshutje in de Belgische Ardennen: Les Cabanes de Rensiwez, hutje Gaspard

Groetjes uit de Belgische Ardennen! Ik ben voor de tweede keer bij Les Cabanes de Rensiwez. De vorige keer verbleef ik in hutje Le Norvégienne (mijn blogpost daarover vind je hier) en dit keer verblijf ik in hutje Gaspard. Ik laat je zien hoe dit hutje eruit ziet!

Soms heb je van die plekken die je vaker wil bezoeken omdat je dan gewoon 100% zeker weet dat je een fijne tijd gaat hebben. Toen ik voor het eerst bij Les Cabanes de Rensiwez was, wist ik dat dat met deze plek voor mij het geval zou gaan zijn. Dit is een bospark dat tussen Achouffe en Houffalize in ligt. Vanuit Rotterdam reed ik er in ongeveer 3 uur naartoe. Op het park staan een stuk of 20 van deze houten huisjes, met allemaal genoeg eigen ruimte en privacy. Het is ook zo leuk om door het park te lopen, naar de andere hutjes te kijken en alvast te bedenken in welke je allemaal nog zou willen verblijven.

De hutjes zijn klein, maar wel allemaal vrij luxe. Hutje Norvégienne waar ik de vorige keer was heeft een Noorse hottub en hutje Gaspard waar ik nu in verblijf heeft een eigen mini-sauna die je zelf warm kunt stoken. Dit huisje heeft een verwarming, een houten bad, een houtkachel, een lekker ruime bank waar je heerlijk op kunt liggen lezen en een keukentje met fornuis en combimagnetron. Ik vind het fijn dat dit huisje uitzicht heeft op de rivier. Als je in het huisje zit hoor je de rivier ook stromen. Heerlijk rustgevend! 100 meter bij de ingang van Les Cabanes de Rensiwez vandaan begint een mooie wandelroute door de bossen. Allemaal bij elkaar de perfecte omstandigheden voor een paar dagen wandelen en tot rust komen.

Dingen die ik zelf heb meegenomen voor een nóg fijner verblijf: kaarsjes, een speaker om muziek te luisteren, spelletjes, een melkopschuimer, blender, wat boeken en boodschappen.

Je kunt de accommodatie hier boeken. Hutje Gaspard staat onder het kopje “De hutten aan de rivier – 2 personen”.

De indeling van de hut: links een zithoek met daarachter het bed, rechts de keuken en een klein tafeltje om aan te eten, rechts achterin het bad en links achterin een wastafel en klein wc-hokje.
Het bed ligt heerlijk! Echt van goede kwaliteit.
Het keukentje: klein maar fijn!
Wanneer je een nieuwe Rummikub steen wil pakken maar je tegenstander te lang aan de beurt is 😀
Heerlijk relaxen in het houten bad!
In het huisje is een gewone verwarming en een houtkachel.
De kleine sauna grenst aan het huisje. Je kunt hem in 2 uurtjes warmstoken.
Het uitzicht vanuit de sauna.
Het huisje kijkt uit op de rivier.

18 thoughts on “Boshutje in de Belgische Ardennen: Les Cabanes de Rensiwez, hutje Gaspard”

  1. Ik ben daar vorig jaar ook geweest met mijn vriend. Wij hebben toen zo fijn gewandeld en zo genoten van de rust. Op onze laatste dag ging het ook nog sneeuwen en wij zaten toen heerlijk binnen met een kacheltje spelletjes te doen. Ik moet hier echt snel weer naartoe gaan!

  2. Ik heb me voorgenomen wat vaker op je blogs te reageren aangezien ik je echt al 5 jaar met super veel plezier volg ( ik baal dat jij een van de enige bent die nog consistent blogt want lezen is zoveel leuker dan youtube ). Jaloers op dit mooie huisje, hopelijk heb je er heerlijk van genoten:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.