Back in time: eerste blogpost, oude layouts en meer

Door Anne werd ik uitgedaagd om de back in time tag in te vullen! Een super leuke tag waarbij we even helemaal teruggaan naar het begin van mijn blog. Wat was mijn eerste post? Hoe zag mijn layout er vroeger uit? En waarom ben ik eigenlijk begonnen met bloggen? Je leest het hier allemaal terug!

backintime
Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Mijn allereerste blogpost schreef ik op vrijdag 12 november 2010, alweer een hele tijd terug dus. Ik maakte mijn blog aan en wist niet zo goed wat ik in mijn eerste post neer moest zetten. Ik postte de foto die je bovenaan deze post ziet en daarbij schreef ik: “Hi! I’m Jennie and today I’m starting my blog. Hope you’ll like it!”. En dat was het. Ik heb een hele tijd in het Engels geschreven en plaatste vaak foto’s met een kort tekstje eronder. Grappig trouwens, ik keek naar de URL van mijn eerste blogpost en daar is iets mis gegaan. Er staat in de url namelijk ‘dit is een test’, lekker slim haha 😀 Hier is de url naar de eerste blogpost: http://jennie-fromtheblog.blogspot.nl/2010/11/dit-is-een-test.html De trui en de dekens die je op de foto ziet heb ik trouwens nog steeds!

Waarom begon je met bloggen?
Ik was altijd erg actief op het Girlscene forum (ook een tijdje als moderator) en daar postte ik vaak foto’s van mijn outfits in het “Wat heb je vandaan aan?-topic”. De meiden daar vroegen of ik het niet leuk zou vinden om een blog aan te maken. Omdat ik zelf ook al graag een online dagboek wilde omdat het me maar niet lukte om het gewoon in een boekje bij te houden, leek het me mooi om deze twee dingen samen te voegen en een blog aan te maken.

Welke layouts heb je allemaal gehad?

oude layout jennie from the blog
Ik ben niet zo vaak van layout gewisseld. Mijn eerste layout zag er zo uit. Met twee ronde foto’s in mijn header, iets wat ik nu echt niet meer zou doen. Ik lachte toen ook nog niet op mijn foto’s 🙂

Oude layout jenniefromtheblog
In 2013 kreeg mijn website wat meer kleur. De oranje menubalk die ik nu nog steeds heb kwam toen tevoorschijn en ook mijn logo heb ik nog steeds. Ik had een hele tijd iedere maandag een winactie, dat weet ik nog wel. Na deze layout stapte ik over op WordPress en kreeg ik de layout die ik nu nog steeds heb.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Ik heb hier lang over nagedacht maar er is eigenlijk niet echt één artikel dat mijn favoriet is. Zelf vind ik de My week in pictures altijd heel leuk om te maken. Iedere zaterdagavond of zondagochtend even terugblikken op de week en kijken wat ik allemaal heb meegemaakt, heerlijk vind ik dat. Ook de jaaroverzichten vind ik heel leuk om te maken omdat ik daarbij echt terug kijk naar de grote dingen die ik in dat jaar heb meegemaakt. De echte dagboek-posts dus!

blauwe blazer
Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Het allereerste echte perspakketje weet ik niet meer, maar ik weet nog wel de eerste keer dat ik kleding mocht uitzoeken bij een webshop. Ik heb toen gekozen voor een navyblauwe blazer met gouden knopen. Volgens mij deed ik dat toen omdat al die Scandinavische meiden die ik volgde er eentje hadden. Sindsdien is donkerblauw mijn favoriete kleur. Bijna heel mijn kast bestaat uit donkerblauwe items. De foto hierboven is de enige die ik nog heb kunnen vinden van de blazer omdat veel foto’s op mijn oude blog het niet meer doen.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Ik kan niet kiezen! Dit is mijn top vier van blogs die ik iedere dag lees en die ik allemaal als voorbeeld zie:
Voe Blogg (ze maakt op dit moment een wereldreis, heel leuk om te volgen!)
Mariannan
Kenzas
My Blomquist

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Ik zou denk ik eerder zijn overgestapt naar het schrijven in het Nederlands. Sinds ik dat ben gaan doen is het allemaal zo snel gegaan en vind ik het ook echt veel leuker om te schrijven. In het Engels kan ik bijvoorbeeld op één, misschien twee manieren zeggen dat ik ‘happy’ ben terwijl ik dat in het Nederlands op meer manieren en uitgebreider kan doen.

Dit was een hele leuke tag om in te vullen! Leuk om weer door mijn oude blog te bladeren en dingen te lezen die ik toen geschreven heb. Mocht je mijn vorige blog willen zien dan kun je hem vinden op www.jennie-fromtheblog.blogspot.com. Ik wil graag Lotte en Nicole taggen omdat ik vooral erg benieuwd ben naar hun oude layouts.

48 thoughts on “Back in time: eerste blogpost, oude layouts en meer”

  1. Jaaa zo leuk! Wat lijkt het lang geleden… Ik startte namelijk rond dezelfde tijd een blog, maar ben een lange tijd gestopt geweest. Leuk om te zien hoe jij bent door gegaan en wat het je allemaal heeft gebracht. En wat een tof rijtje met bloggers trouwens 🙂

  2. Heel leuk om te lezen! Grappig om alle groei en veranderingen eens op een rijtje te zien. Viel me overigens ook op, dat je inderdaad nooit lachte op foto’s! Nu vind ik je foto’s juist extra leuk en mooi, omdat je helemaal straalt. 🙂

  3. Wat ontzettend leuk om te zien hoe je bent begonnen met bloggen en wat voor prachtige groei je hebt doorgemaakt. Ook vind ik dat het plezier echt van je artikel afspat en dat is echt mooi om te zien (uhm lezen in dit geval hihi). Liefs, Deisy

  4. Wat een leuke blogpost!! Ik hou er altijd van om terug in de tijd te gaan. Ik vind het zelf vooral hilarisch om oude outfitposts te zien: wat zag ik er soms vreemd uit, haha! Ik kwam laatst ook weer veel foto’s tegen van een bloggermeeting die we een hele tijd geleden hadden in Rotterdam, haha! Weet je dat nog? Te leuk!

    ♥♥♥ Saskia

  5. Dit is echt zo’n leuke tag! Haha, hilarisch je eerste post, en dan ‘dit is een test’ hahaha 😀 Ook gek dat je eigenlijk maar 3 layouts hebt gehad op 4 jaar tijd. Op zich vind ik het wel fijn, zo blijft je blog altijd herkenbaar. En als je tevreden bent, waarom zou je dan veranderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.