Back in time: eerste blogpost, oude layouts en meer

Door Anne werd ik uitgedaagd om de back in time tag in te vullen! Een super leuke tag waarbij we even helemaal teruggaan naar het begin van mijn blog. Wat was mijn eerste post? Hoe zag mijn layout er vroeger uit? En waarom ben ik eigenlijk begonnen met bloggen? Je leest het hier allemaal terug!

backintime
Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Mijn allereerste blogpost schreef ik op vrijdag 12 november 2010, alweer een hele tijd terug dus. Ik maakte mijn blog aan en wist niet zo goed wat ik in mijn eerste post neer moest zetten. Ik postte de foto die je bovenaan deze post ziet en daarbij schreef ik: “Hi! I’m Jennie and today I’m starting my blog. Hope you’ll like it!”. En dat was het. Ik heb een hele tijd in het Engels geschreven en plaatste vaak foto’s met een kort tekstje eronder. Grappig trouwens, ik keek naar de URL van mijn eerste blogpost en daar is iets mis gegaan. Er staat in de url namelijk ‘dit is een test’, lekker slim haha 😀 Hier is de url naar de eerste blogpost: http://jennie-fromtheblog.blogspot.nl/2010/11/dit-is-een-test.html De trui en de dekens die je op de foto ziet heb ik trouwens nog steeds!

Waarom begon je met bloggen?
Ik was altijd erg actief op het Girlscene forum (ook een tijdje als moderator) en daar postte ik vaak foto’s van mijn outfits in het “Wat heb je vandaan aan?-topic”. De meiden daar vroegen of ik het niet leuk zou vinden om een blog aan te maken. Omdat ik zelf ook al graag een online dagboek wilde omdat het me maar niet lukte om het gewoon in een boekje bij te houden, leek het me mooi om deze twee dingen samen te voegen en een blog aan te maken.

Welke layouts heb je allemaal gehad?

oude layout jennie from the blog
Ik ben niet zo vaak van layout gewisseld. Mijn eerste layout zag er zo uit. Met twee ronde foto’s in mijn header, iets wat ik nu echt niet meer zou doen. Ik lachte toen ook nog niet op mijn foto’s 🙂

Oude layout jenniefromtheblog
In 2013 kreeg mijn website wat meer kleur. De oranje menubalk die ik nu nog steeds heb kwam toen tevoorschijn en ook mijn logo heb ik nog steeds. Ik had een hele tijd iedere maandag een winactie, dat weet ik nog wel. Na deze layout stapte ik over op WordPress en kreeg ik de layout die ik nu nog steeds heb.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Ik heb hier lang over nagedacht maar er is eigenlijk niet echt één artikel dat mijn favoriet is. Zelf vind ik de My week in pictures altijd heel leuk om te maken. Iedere zaterdagavond of zondagochtend even terugblikken op de week en kijken wat ik allemaal heb meegemaakt, heerlijk vind ik dat. Ook de jaaroverzichten vind ik heel leuk om te maken omdat ik daarbij echt terug kijk naar de grote dingen die ik in dat jaar heb meegemaakt. De echte dagboek-posts dus!

blauwe blazer
Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Het allereerste echte perspakketje weet ik niet meer, maar ik weet nog wel de eerste keer dat ik kleding mocht uitzoeken bij een webshop. Ik heb toen gekozen voor een navyblauwe blazer met gouden knopen. Volgens mij deed ik dat toen omdat al die Scandinavische meiden die ik volgde er eentje hadden. Sindsdien is donkerblauw mijn favoriete kleur. Bijna heel mijn kast bestaat uit donkerblauwe items. De foto hierboven is de enige die ik nog heb kunnen vinden van de blazer omdat veel foto’s op mijn oude blog het niet meer doen.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Ik kan niet kiezen! Dit is mijn top vier van blogs die ik iedere dag lees en die ik allemaal als voorbeeld zie:
Voe Blogg (ze maakt op dit moment een wereldreis, heel leuk om te volgen!)
Mariannan
Kenzas
My Blomquist

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Ik zou denk ik eerder zijn overgestapt naar het schrijven in het Nederlands. Sinds ik dat ben gaan doen is het allemaal zo snel gegaan en vind ik het ook echt veel leuker om te schrijven. In het Engels kan ik bijvoorbeeld op één, misschien twee manieren zeggen dat ik ‘happy’ ben terwijl ik dat in het Nederlands op meer manieren en uitgebreider kan doen.

Dit was een hele leuke tag om in te vullen! Leuk om weer door mijn oude blog te bladeren en dingen te lezen die ik toen geschreven heb. Mocht je mijn vorige blog willen zien dan kun je hem vinden op www.jennie-fromtheblog.blogspot.com. Ik wil graag Lotte en Nicole taggen omdat ik vooral erg benieuwd ben naar hun oude layouts.

48 thoughts on “Back in time: eerste blogpost, oude layouts en meer”

  1. Ik ken beide layouts nog! Ik weet nog wel dat ik toen ik jouw blog ontdekte, helemaal fan van je blog was. Ik heb je dus echt zien groeien, je naar New York zien gaan en alles. Echt super leuk om jou zo te zien groeien van een afstandje. Stiekem ben ik ook een beetje trots, als trouwe volger!

  2. Ik volg je al sinds het Girlscene forum waar ik ook actief outfits deelde in het ‘wat draag je vandaag’-topic. En ik vond het echt leuk dat je toen der tijd een blog ben begonnen!
    Ik heb zelf pas een half jaar geleden besloten te gaan bloggen, ik weet eigenlijk niet waarom ik zo lang gewacht heb want ik wilde het in het Girlscene tijd perk ook al.
    Maar goed beter later dan nooit! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.