April 2021 in foto’s

Iedere eerste dag van de nieuwe maand deel ik een fotodagboek van hoe de afgelopen maand is geweest. Klik verder om mee te lezen!

April was een ontzettend leuke maand! Ik begon met het schilderen van het plafond in de keuken. Het schilderen zelf vind ik super leuk om te doen, maar dat schuren van de platen en het afplakken van de balken vind ik zo’n rotwerk. Maar goed, podcast aan en de schouders eronder. En toen het eindelijk tijd was om de kwast erbij te pakken heb ik lekker staan schilderen met mijn favoriete muzieklijst op. Er waren uiteindelijk drie lagen verf nodig. Ik heb in de avond nog staan schilderen met mijn hoofdlampje op. Wat een verschil he? Het ziet er weer lekker fris uit, maakt de ruimte veel lichter en oude lekkagevlekken zijn nu ook mooi weggewerkt. En ik was precies op tijd klaar voordat de nieuwe keuken kwam.

De nieuwe keuken is nu deels geplaatst en ik ben er zó blij mee. Ik moet wel nog even geduld hebben, want de vrachtwagen van het koeriersbedrijf had een ongeluk gehad waarbij het eiland en een bovenkastje verloren zijn gegaan. Dus die zijn opnieuw besteld en worden begin juni geleverd. Gelukkig zijn alle apparaten heel gebleven en kan ik gewoon koken. Het eiland is er voor extra aanrecht- en opbergruimte en daar zitten verder geen apparaten op aangesloten. Het wordt zo mooi straks! Linksboven zie je de accessoires die ik heb geshopt. De keuken is modern qua apparaten, maar door de kastjes en accessoires die ik heb gekozen krijgt het wel dat huiselijke, gezellige sfeertje van vroeger.

Cody en Elsa, samen op een bedje van klimop ♡

Ik ging shoppen bij IKEA en stopte onderweg bij Starbucks. Ik ben niet zo’n koffiedrinker, warme koffie vind ik echt niet lekker… maar als de zon gaat schijnen krijg ik spontaan zin in ijskoffie. Dus ik haalde meteen een fijne beker zodat ik het thuis ook to-go kan maken. Bij IKEA haalde ik een nieuw kleed voor in de woonkamer en de HEMNES schoenenkast voor in mijn hal. Die komt zometeen nog op een foto voorbij.

Als het zonnetje schijnt zet ik de grote schuifdeur open en dan is Cody de hele dag in de tuin te vinden. Soms komt hij wat eten of drinken en dan komt hij zo aanlopen, met een snuit vol zand 😄 Hij heeft allerlei geheime plekjes in de bosjes waar hij kuilen aan het graven is. Afgelopen week vond ik hem heerlijk slapend in de zon in zijn zelfgegraven kuil.

We hebben weer lekker veel gewandeld deze maand ♡

En ik ben aan mijn moestuintje begonnen! Misschien heb je voorheen wel eens gelezen dat ik van plan was om de grote strook naast mijn huisje helemaal om te toveren tot moestuin. Ik wilde dat eigenlijk dit jaar al doen, maar er staat behoorlijk wat op de planning qua klussen in huis waardoor ik het een jaartje opschuif. Als ik dat ga doen wil ik er wel aandacht aan kunnen besteden, en het niet vluchtig tussen het klussen door moeten doen. Ik ga nu oefenen met deze bak en dan kan ik volgend jaar mijn grote moestuin maken. De aardbeitjes zijn al geplant!

De hal heeft een kleine make-over gehad. Ik heb hier ook het plafond geschilderd en ik heb een schoenenkast geplaatst. Het ziet er veel opgeruimder uit zo, want voorheen stonden mijn schoenen op een rekje wat er erg rommelig uitzag. Aan het einde van deze maand wordt de vloer in het hele huis geschuurd dus dan ziet het er al helemaal netjes uit.

Verder heb ik veel ‘terrasje gespeeld’. Uit de wind en in de zon is het al heerlijk buiten. Een vriendin kwam langs voor een wijntje. Als je ooit op zoek bent naar een vegan wijnmerk, dan is Neleman trouwens een aanrader (niet gesponsord 😄). Ze hebben een ruim aanbod aan wijnen en ik vind het ook qua branding zo’n leuk merk.

Mama kwam gezellig ontbijten! Ontbijtjes klaarmaken vind ik nog steeds een van de leukste dingen om te doen. Hopelijk ooit voor gasten in mijn eigen B&B ☺️

Ik probeerde de nieuwe vegan margherita pomodori pizza van Dr. Oetker. Ze hadden er al een in het assortiment en die vond ik wel gewoon lekker, maar ook een beetje saai en ik miste vegan kaas erop. Deze nieuwe versie is ZO goed. Die ga ik vaker halen.

En nog meer eten 🙂 Klussen, wandelen en eten beschrijven mijn coronatijd wel zo’n beetje. Ik maakte dit lekkere gerecht weer eens. Dat is zo’n gerecht wat in mijn basispakket zit en ik maak als ik niet weet wat ik moet eten. Je kunt het warm en koud eten, er zitten veel groenten in en het is in 15 minuutjes klaar. Echt top.

Het is weer aspergeseizoen dus ik maakte soep met asperges van de boer hier om de hoek. Super lekker! Met een broodje vegan grilworst van AH erbij.

Wat er in mei tot nu toe op de planning staat: vloer laten schuren, Cody naar de trimsalon, een workshop smudgesticks maken volgen en kanoën. En verder wat werkdingetjes. Zin in allemaal! Een fijne maand gewenst

16 thoughts on “April 2021 in foto’s”

  1. Een leuke maand dus! Hier ook voor het eerst wat bezig geweest met stekjes en zaaien. Zo benieuwd of het gaat lukken. Bij jou ziet het er al zo gezellig uit! Nog even spannend rondom je keuken. Maar het zal vast super gaaf zijn straks… Fijne nieuwe maand!

  2. Wat een fijne maand zeg, heerlijk dat de lente weer begint. Ik ben erg benieuwd naar je keuken, balen dat het wat langer duurt maar gelukkig wordt het helemaal zoals jij mooi vind. Aardbeien uit eigen tuin zijn zo lekker!! Hopelijk doen ze het goed bij jou dit jaar.

  3. whoop whoop, de keuken komt nu wel heel dichtbij Jennie! Het is al mei 😱 Schrik er soms echt van hoe snel de tijd ineens gaat. Ik ben benieuwd wat Cody z’n nieuwe look wordt 😎

  4. Ik krijg spontaan trek van al dat lekkere eten! Zo te zien heb je een hele fijne maand gehad. Ik ben benieuwd naar het resultaat van de keuken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.