Antwoorden op jullie vragen over Hawaii!

Ik heb al jullie vragen over mijn reis naar Hawaii verzameld! Hierbij de antwoorden. Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze dan gerust onder deze post. Dan zal ik deze ook nog beantwoorden 🙂

Welke eilanden heb je bezocht en hoe reisde je daar naartoe?
Ik ben eerst anderhalve week op Oahu (het eiland waar Honolulu is) geweest en daarna anderhalve week op Maui. Om van Oahu naar Maui te gaan maak je gebruik van een vliegtuig. Hawaiian Airlines verzorgt de vluchten naar de verschillende eilanden. Ik ben ook een dag naar het eiland Lanai geweest met een boot.

Is het een toeristische bestemming?
Ik vond alleen Honolulu/Waikiki beach op Oahu en Kihei op Maui toeristisch, de rest niet. Het is helemaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld een vakantie naar Spanje. De stranden zijn heerlijk rustig en er zijn vrijwel geen souvenirwinkels. Buiten de plekken die ik net noemde zijn ook niet veel hotels te vinden. Er zijn wel veel mensen op reis in Hawaii, maar iedereen is op pad in de natuur. Het was nergens druk en ik heb me nergens gestoord aan toeristen.

Hoe was het weer daar?
Het is daar nu winter en het weer was ideaal, zo tussen de 23 en 26 graden iedere dag. Ik hoorde dat het in de zomer erg warm kan worden, wat mij niet fijn lijkt als je net als ik veel wil hiken en de natuur in wil. Het was warm genoeg om te zwemmen, maar niet zo heet dat je uitgeput raakt tijdens wandelingen in de natuur. Perfect dus!

Naar welke hostels ben je geweest en hoe beviel het?
Op Oahu verbleef ik bij Kalani Private Lodging, wat ik via Airbnb had gevonden. Echt een prachtige accommodatie op een toplocatie. Je gaat de deur uit, steekt een weg over en je bent binnen 2 minuten op het strand. Kalani is een groot huis met privékamers en gedeelde kamers. Ik verbleef in de gedeelde kamers waar je met z’n vieren in stapelbedden slaapt. Iedereen deelt samen de woonkamer, keuken en badkamers. Kalani was heel schoon, niet te druk (ongeveer 20 mensen verblijven er tegelijkertijd) en er was gewoon een hele fijne sfeer.

Op Maui verbleef ik bij de Banana Bungalows, wat bekend staat als een partyhostel. Het is niet het schoonste hostel en het is er erg druk (ongeveer 60 mensen tegelijkertijd). Dat was voor mij de eerste twee dagen even wennen, maar daarna heb ik het zo erg naar mijn zin gehad. Uiteindelijk ben je toch de hele dag buiten op pad en er is een hele gezellige sfeer bij de gedeelde ruimtes van het hostel waardoor je je al snel thuis voelt. Daarnaast worden er vanuit dit hostel iedere dag tours georganiseerd zodat je het eiland kunt leren kennen. Ik heb twee van de tours gedaan en dat was erg leuk! De rest heb ik met de huurauto gedaan, omdat ik het fijner vond om alles op mijn gemakje te bekijken en mijn eigen routes te bepalen. Ik zou zo bij alle twee de hostels zo weer verblijven. Ik mis het zelfs heel erg 🙂

Hoe lang duurde de reis daar naartoe?
Zo, daar had ik me even in vergist. Ik dacht dat Hawaii ergens dicht bij Californië lag, maar dat is niet zo. Vanaf San Francisco vlieg je nog zo’n 5 uur naar Honolulu. Het ligt echt midden in de oceaan. Op de heenweg (Amsterdam – Frankfurt – San Francisco – Honolulu) deed ik er inclusief overstaptijden ongeveer 24 uur over. De terugweg was nog langer omdat ik van Maui af kwam (Maui – Honolulu – San Francisco – New York – Amsterdam) dus toen ben ik 30 uur onderweg geweest. Maaar… het is het waard!!

Had je alles van tevoren gepland en vastgelegd?
Ik had van tevoren mijn heen- en terugvlucht, de binnenlandse vlucht en de overnachtingen vastgelegd. De invulling van de dagen liet ik op me afkomen. Ik kwam ook veel mensen tegen die alleen een heenticket hadden geboekt en daar gewoon keken waar ze zin in hadden. Je kan vrij gemakkelijk extra nachten bijboeken bij de hostels en als je naar een ander eiland wil is een binnenlandse vlucht zo geboekt. Mocht ik nog een keer gaan dan ga ik het ook zo doen. Er is zoveel te zien en je hoort zoveel verhalen, dat het fijn is om daar ter plekke te besluiten wat je doet.

Is het alleen reizen daar te doen?
Ja, juist! De hostels zitten vol met mensen die alleen reizen en iedereen die ik ontmoette ging heel leuk met elkaar om. Wat ik ook leuk vond is dat leeftijd hier niets uitmaakt. Ik ben op een dag gaan hiken met een man van 40 en een man van 55 en we hebben de grootste lol gehad. Het is erg interessant om verhalen van mensen van over de hele wereld te horen.

Wat vond je het minst leuk aan Hawaii?
Ik vond Honolulu/Waikiki beach erg tegenvallen. Ik kan je zeker aanraden om op Oahu niet in de omgeving van Honolulu, maar op de North Shore te verblijven. Daar hangt een hele relaxte sfeer en ben je omringd door mooie natuur.

Kun je ons een idee geven van de kosten?
Natuurlijk! Hawaii is de duurste bestemming die ik tot nu toe bezocht heb dus.. bereid je voor :-). Hierbij een lijstje van de kosten die ik ongeveer gemaakt heb:

Vliegtickets
Voor mijn retourticket Amsterdam – Honolulu betaalde ik €800. Ik was vrij laat met het boeken van mijn reis dus had niet echt de mogelijkheid om te wachten op de super lage prijzen, maar ik vond dit al wel een mooie prijs. Als je geluk hebt kom je nog goedkopere aanbiedingen tegen. Ik zag afgelopen week ergens retourtickets voor €560. Verder had ik nog een binnenlandse vlucht: voor mijn retourticket Oahu – Maui betaalde ik €180.

Hostels
Hostels op Hawaii zijn duur in vergelijking met Europa. Op Oahu betaalde ik 65€ per nacht en op Maui €50 per nacht. Dat betaal je dus voor een kamer die je deelt met drie anderen (stapelbedden).

Auto huren
Hawaii kun je zonder auto eigenlijk niet doen. Supermarkten zitten vaak niet op loopafstand en er is vrijwel geen openbaar vervoer. Op het eerste eiland had ik het geluk dat er veel mensen waren met auto’s, die het geen probleem vonden als ik een dagje met hen meeging. Dus ik ging iedere dag weer met andere mensen op pad, erg gezellig. Dan betaalde ik uiteraard wel mee voor de benzine. Op Maui huurden Pati en ik samen een auto en dat kostte ons omgerekend €70 per dag. Daar komen dan nog benzinekosten bij.

Boodschappen
Omdat veel geïmporteerd moet worden naar de eilanden zijn de prijzen in de supermarkt behoorlijk hoog. Op Oahu betaalde ik 7 dollar voor een bak yoghurt. Diepvriespizza’s waren 10 dollar. Bij foodtrucks haal je een bord avondeten voor ongeveer 14 dollar.

Overige kosten
Amerika is een land waar fooi verwacht wordt. Voor sommige natuurgebieden betaal je entreegeld (zoals de Haleakala vulkaan op Maui).

Hoe kun je op een budget manier naar Hawaii?
Dat is een lastige vraag. Wat je zou kunnen doen is op een plek (bijvoorbeeld bij een hostel of een foodtruck) gaan werken in ruil voor verblijf en eten en drinken. Dat wordt wel veel gedaan daar, maar dan lever je dus wel een stukje vrijheid in. Verder kan je in hostels mensen zoeken met een huurauto en vragen of je met hen mee op pad kan.

Wat verraste je het meest tijdens deze trip?
Ik vond het heel mooi om te zien hoe relaxt en anders mensen van mijn leeftijd hier leven. Veel minder druk om te presteren en niet de hele dag online zijn bijvoorbeeld, maar gewoon lekker overdag bij een kokosnootkraam werken en daarna de natuur in. Verder heb ik buiten mijn zus en Dominga geen enkele Nederlander gezien tijdens mijn reis en hoorde ik van medewerkers bij de hostels dat ze nauwelijks Nederlanders over de vloer krijgen. Dat had ik niet verwacht!

Wat voor dieren heb je gezien daar?
Gekko’s, kippen (die lopen daar overal rond op straat), walvissen, wilde zwijnen, vogels, krabben en katten. Wat ik NIET heb gezien zijn spinnen, muggen en andere insecten.

Wil je nog een keer terug?
Ja! Ik heb nu al heimwee en zou willen dat ik een langere reis had geboekt. Ik heb tijdens mijn reis zoveel mensen ontmoet die enthousiast waren over de andere eilanden dat ik graag terug wil om die ook te gaan bezoeken. Ik zou heel graag nog naar Kauai en Big Island willen. Verder zou ik ook graag terug willen naar Maui, vanwege de fijne sfeer en de ongelofelijk mooie natuur. Ik voelde me daar echt heel gelukkig.

32 thoughts on “Antwoorden op jullie vragen over Hawaii!”

 1. Heel leuk om te lezen! En wel grappig ook. Tijdens mijn reis door Amerika was Hawaii juist het goedkoopste wat betreft qua hostels. 25 dollar per nacht! En inderdaad leuk om niet alles te plannen maar gewoon te kijken wat de rest doet en verhalen en tips te horen 🙂

  1. Oh, echt joh? Misschien waren alle goedkopere opties al volgeboekt toen ik mijn reis plande dan. Welke hostels waren dat? Handig om te delen voor als meiden die dit lezen ook willen gaan!

   1. Het was het seaside hawaiian hostel. Wel bij waikiki beach, maar vanaf daar kom je makkelijk blij plekken zoals Diamond Head, Hanauma Bay, Manoa falls of pak je de bus naar Lanikai beach of north shore. 🙂

    1. Ah, ja daar in de buurt heb ik dus niet gezocht! Wat fijn dat het daar stukken goedkoper is 🙂 Super bedankt voor het delen! De bus van Honolulu naar de North Shore doet er wel 3 uur over hoorde ik van wat mensen in het hostel. Met de auto een uurtje ??

 2. Wat een ontzettend mooie foto’s! Het ziet er echt prachtig uit! Wel jammer dat alles daar zo prijzig is, maar fijn dat je het zo leuk hebt gehad! Persoonlijk vind ik het ook altijd leuk om de wat minder toeristische plekken te bezoeken, op andere plekken is het net wat authentieker.

 3. Dankjewel voor het delen van je ervaringen 🙂 echt super leuk om te horen en heel interessant. Hawai staat op het lijstje voor volgend jaar. :)) Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe trip!

 4. Als kind wilde ik altijd al naar hawaii, later niet meer. Afgelopen tijd is een klasgenoot geweest en jij en nu wil ik ook heel erg graag er eens naartoe. Wat is het prachtig en ik keek telkens weer uit maar je foto’s!

 5. Lijkt me zo’n feeërieke bestemming, maar inderdaad, behoorlijk duur! Ik snap het wel, het ligt zo afgelegen en er moet zo veel geïmporteerd worden, maar dan nog… Toch wil ik er ooit eens geweest zijn. 🙂

 6. Zo leuk om te lezen! Ik was altijd een beetje ‘tegen’ Hawaii omdat het zo’n cliché vakantiebestemming lijkt en ik liever de speciale, onbekende plekken bezoek, maar je hebt mijn visie helemaal verandert. Hawaii lijkt een fantastische plek en ik denk dat als je (zoals jij deed) de juiste plekken kiest en vooral met locals op pad gaat, het iets magisch moet hebben! Hawaii staat zeker op mijn bucketlist vanaf nu! Nog even een vraag: het alleen reizen lijkt me een beetje eng (ik ben nogal verlegen, dus maak niet ontzettend makkelijk en snel nieuwe vrienden). Heb je misschien tips voor mensen die alleen willen reizen (al werd je wel een tijd vergezeld door je zus (: )?

  p.s.: Ik ben verliefd op je jumpsuit! Waar is hij van?

  1. Wat fijn om te lezen dit! Als je alleen wil reizen is Hawaii echt een ideale bestemming, want vrijwel iedereen is daar alleen. Ik ben over het algemeen vrij makkelijk in het leggen van contacten, dus ik ga vandaag even goed nadenken over je vraag en kom er vanavond op terug 🙂 De jumpsuit is van Boohoo!

   1. Hee Kaat! Ik heb hier lang over nagedacht en vind het een lastige vraag om te beantwoorden, maar ga het toch proberen 🙂 Iedereen die ik in de hostels ontmoette kwam daar alleen en als je daar aankomt, dan kom je een soort van ‘anoniem’. Dat vond ik zelf een heel fijn gevoel. Niemand weet je verleden, je minder sterke punten, wat je thuis allemaal doet. Je kan een soort van nieuwe start maken en zelf kiezen welke kanten je van jezelf gaat laten zien. Vrijwel iedereen staat ervoor open om anderen te leren kennen op reis en zoals ik al zei: dingen als leeftijd of hoe je er uit ziet maken hier niet uit. Ik ben met een aantal mensen op pad geweest waarvan ik het vermoeden had dat ze thuis ook erg verlegen zijn en we hebben de grootste lol gehad met z’n allen. Probeer je niet te veel bezig te houden met hoe anderen over je denken daar, hoe lastig dat misschien ook is. Mensen vinden het alleen maar leuk om anderen te leren kennen en te horen over elkaars landen. En voel je je niet op je gemak bij de eerste mensen die je benadert, dan zijn er nog een hele hoop andere mensen bij wie je aan kan sluiten. Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen en ik hoop ook echt dat je zo’n reis gaat maken, want ik denk dat het je heel veel goeds gaat doen <3

    1. Aaaaawh Jennie, wat fijn om te horen! Je hebt me juist erg hard geholpen met je antwoord! Ik denk dat ik me er inderdaad gewoon moet overzetten en genieten van de mooie plekken en momenten. Je hebt me in ieder geval helemaal overtuigd om een mooie reis te maken in mijn eentje en ik denk dat ik dan toch wel voor Hawaii ga kiezen (na nog een poosje geld sparen). Ik hoop dat je nog veel van die prachtige reizen gaat maken, want ik ben al benieuwd naar de volgende verhalen. Hopelijk ontmoeten we elkaar eens als ik in Rotterdam ben x

 7. Dit is echt zó jaloersmakend om te lezen! 😀
  Ik vind het heel gaaf dat je alleen hebt gereisd, zelf zou ik dat denk ik nooit durven. Moest je de eerste keer dat je alleen ging reizen ook echt over een denkbeeldige drempel of is dat gewoon iets dat in je zit of niet? 🙂

  1. Thanks!! Ik ben vrij makkelijk in het leggen van contact met mensen, dus voor mij is het niet echt een drempel geweest om alleen te reizen. Hierboven vroeg Kaat ook al naar tips voor alleen reizen en daar ga ik eens even goed over nadenken 🙂

 8. Wat ontzettend gaaf om je verhalen zo te lezen! Wat een droom die uitkomt!

  Ben van plan om over een jaar ook zo’n reis te maken. Wat langer en op verschillende plekken! Ben nu al aan het denken wat ik allemaal mee zou moeten nemen.. Koffer? Of toch een tas? En wat qua kleding? Ben mij er al een beetje in aan het verdiepen!

  Wat had jij bijvoorbeeld bij je qua koffer/tas/kleding en andere zaken? 🙂

  1. Ah, dat zou zo leuk zijn! Ik ben er naartoe gegaan met een rugzak (geen super grote of zo, deze om precies te zijn: http://www.vanharen.nl/NL/nl/shop/00003001383133/Blauwe*nike*rugzak.prod?submit=Zoeken&imgFmt=&q=nike%20rugzak&fromCategoryDetail=&positionInList=1) en een koffer in handbagage formaat. Ik wilde niet te veel spullen meenemen omdat ik wist dat ik toch veel in bikini rond zou lopen. En ik weet van mezelf dat ik normaal gesproken niet alles draag wat ik meeneem 🙂

   Hier een lijstje van wat ik bij me had. In m’n rugtas:
   – toilettas
   – camera
   – laptop
   – opladers
   En de kleren die ik aanhad waren de enige lange kleren die ik bij me had. Dus een sportbroek, t-shirt, trui en een sjaal. En een paar sneakers aan.

   In m’n koffer zat het volgende:
   – 3 bikini’s, 1 badpak
   – ondergoed
   – strandhanddoek
   – 1 extra paar sneakers
   – 1 paar teenslippers
   – 2 playsuits (handig op reis op een zonnige bestemming)
   – 1 regenjasje
   – 2 jurkjes
   – 4 tops
   – 2 shorts, 1 rokje
   – 1 schoudertasje voor als ik een keer niet met mijn rugzak rond wilde lopen
   – shampoo, bodylotion, zonnebrandcrème, etc. de flessen heb ik daar opgemaakt en de ruimte die daardoor vrijkwam gebruikte ik voor souvenirs

   Meer heb ik ook eigenlijk niet nodig gehad! Badhanddoeken hebben ze bij de hostels en je kan daar gewoon je kleren wassen.

   1. Hoi Jennie,

    Wat fijn dat je een lijstje heb doorgegeven! Als je het zo bekijkt heb je inderdaad niet veel nodig voor zo’n reis? Een kleine koffer meenemen is eigenlijk geen slecht idee.. Eerst zat ik zelf nog te twijfelen aan zo’n grote reis rugzak namelijk. 🙂

    Ik ga alles even noteren en rustig over nadenken wat allemaal handig is om mee te nemen tegen die tijd. Ook een goede tip wat betreft de playsuits overigens! Had ik zelf nog niet over nagedacht, lijken inderdaad handige (en leuke!) kledingstukken.

    Nogmaals bedankt voor je antwoord! De blogpost ga ik even opslaan voor toekomstige referentie 🙂

    Vele groetjes!

 9. Ontzettend gaaf! Snap wel dat het duur is, het is schitterend dus ja dan kunnen ze het vragen. Mocht ik er ooit heen gaan (absoluut een bucketlist dingetje) dan heb ik zeker wat aan je tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.