Another blogging tag

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Mijn layout wil ik zeker zo houden, de kleurtjes vind ik super leuk en het is gewoon een fijne layout. Verder vind ik dat het eigenlijk gewoon goed gaat. Het schrijven gaat de laatste tijd heel lekker en ik zit vol inspiratie. Grote dingen zou ik er dan ook niet aan willen veranderen want ik vind het leuk hoe het nu allemaal gaat. Wel zou ik wat kleine dingetjes willen aanpassen zoals een nieuwe foto in de sidebar en de kleuren van mijn menubalk kloppen niet helemaal wanneer je een menuutje uitklapt. Daar ga ik binnenkort eens wat aan doen! Ook zou ik weer verder willen met het maken van video’s maar dat is erg lastig voor mij. Ik heb er nu al weinig tijd voor omdat ik het druk heb met mijn blog, school en Fashionista magazine, maar vanaf september ga ik ook nog eens stage lopen dus dat betekent dat ik vier volle dagen daar druk mee bezig ben. Dan ga ik al helemaal geen tijd meer hebben voor video’s. Heel erg jammer, want ik zou het echt graag willen doen.

2. Doe je alles voor je blog alleen?
Het meeste wel. Mijn artikelen schrijf ik natuurlijk zelf en de foto’s zijn meestal ook door mijzelf gemaakt. Bij mijn outfitfoto’s krijg ik hulp van een vriendin of van een huisgenoot. Social media, mails beantwoorden, naar afspraken gaan en events bezoeken doe ik natuurlijk ook zelf. De advertenties en samenwerkingen met bedrijven worden geregeld door Blogtoday van Sanoma. Ook als er technisch wat mis is met mijn site helpt iemand van Sanoma mij.

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Een 8! Zoals ik al eerder schreef gaat het nu gewoon heel goed. Ik ben tevreden met mijn layout, met de artikelen die ik schrijf, de foto’s die ik maak: ik heb m’n draai helemaal gevonden. Waarom geen 10? Nou, omdat ik dus graag meer video’s zou willen plaatsen.

4. Verdien je geld met bloggen?
Ja, sinds een half jaartje. Ik verdien geld met de advertenties die op mijn websites staan en af en toe schrijf ik een advertorial voor een opdrachtgever. Mijn blog is mijn werk, ik heb verder geen bijbaantje.

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?
Aan het bloggen zelf, dus het bedenken, schrijven en maken van de artikelen vind ik eigenlijk niets vervelend. Ik werk dan ook nooit met tegenzin aan een artikel. Wat ik wel vervelend vind is dat sommige mensen niet inzien dat bloggen echt hard werken is. Ik krijg best vaak van mensen om me heen te horen dat het hen “wel chill lijkt, een beetje fotootjes maken en een tekstje er bij schrijven voor geld”. Dan kom ik altijd aanzetten met mijn betoog 😀

6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik wil graag binnen drie seconden kunnen zien wie het gezicht is achter het blog en wat voor persoon het is. Dat laatste kun je bijvoorbeeld zien aan een opvallende header of leuke kleurtjes op de website. Bepaalde kleuren en de keuze van de layout zeggen al veel over een persoon. Verder vind ik het ook leuk om artikelen op blogs tegen te komen die je nergens anders ziet. Ik klik dan ook vaak weg wanneer een blog een standaard thema heeft waar niets persoonlijks aan te zien is.


7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen?
Ik heb in de afgelopen jaren ontzettend veel mensen leren kennen, waaronder natuurlijk andere bloggers maar ook veel eigenaren van (kleding)merken, vertegenwoordigers bij PR bureaus en een hele hoop ‘zakenmensen’. Super interessant allemaal, want je leert zoveel verschillende mensen kennen.. en daar leer je echt een hoop van! Andere bloggers beter leren kennen blijft heel leuk. Ik vind het altijd zo grappig als ik iemand voor het eerst tegenkom tijdens een event. Je ‘kent’ elkaar aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook weer niet. Een aantal meiden zie ik al twee jaar lang vaak op events en dat is altijd erg gezellig. Soms spreken we voor een event af om samen te gaan eten of om foto’s te gaan maken.

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
I love it! Zelf blog ik heel persoonlijk en dat vind ik gewoon super leuk om te doen.

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Het liefst wil ik zo snel mogelijk mijn diploma halen en daarna fulltime aan de slag met mijn blog. Ik zou het nu ook echt graag fulltime willen doen maar mijn diploma vind ik ook erg belangrijk, die moet ik van mezelf gewoon eerst halen. Hoe mijn blog zich gaat ontwikkelen de komende tijd? Dat weet ik echt niet. De blog-wereld kan zo onvoorspelbaar zijn. Wanneer ik zou stoppen weet ik niet. Hoe cool zou het zijn als ik op mijn 80e nog steeds aan het bloggen ben? Hoeveel artikelen zou ik dan al wel niet geschreven hebben??

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Nee, natuurlijk niet. Dan heb ik die 50.000 euro, en dan? Dan ga ik er allemaal leuke dingen van doen en kopen en dan kan ik het niet eens aan jullie laten zien omdat mijn blog dan weg is! Dat lijkt me gek.. Ik deel al 3,5 jaar alles hier. Ik zou niet zo goed weten hoe ik mijn dagen zou moeten vullen als ik mijn blog niet meer zou hebben.

11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Ik gebruik mijn Macbook Pro voor het schrijven van mijn artikelen en het bewerken van mijn foto’s. Mijn iPad mini met toetsenbord gebruik ik bij afspraken en om onderweg wat dingetjes te schrijven. Mails beantwoorden probeer ik ook zoveel mogelijk via mijn iPad te doen. Mijn foto’s maak ik met de Canon EOS 600D met 50mm lens en soms ook met mijn iPhone. Verder heb ik ook gewoon een notitieboek waar ik mijn planningen inzet en daar schrijf ik ook mijn ideeën voor nieuwe artikelen in op.

33 thoughts on “Another blogging tag”

 1. Leuke tag. En de 8 die je je blog geeft, daar ben ik het helemaal mee eens. Ook erg leuk om te lezen dat je zoveel mensen hebt leren kennen door het bloggen, dat lijkt me echt een van de mooiste dingen aan het bloggen. Gaaf ook dat je van het bloggen je fulltime baan wil maken. Nog even succes met je studie, maar dat komt vast helemaal goed <3

 2. Aaah wat een heerlijk artikel en leuk ingevuld! Pfieew gelukkig ga je je blog niet verkopen, zou niet zonder kunnen je kunnen hoort echt bij mijn dagelijkse routine haha <3 Goed dat je eerst ook voor je diploma gaat, dat papiertje gaat deuren voor je openen topper! Goed bezig!

 3. Ik denk dat ik als blogger lekker amateuristisch blijf, maar bij jou weet ik zeker dat je er heel veel mee gaat kunnen en dat je echt altijd de leuke, goede, enthousiaste blogger blijft die je nu al bent! Zo leuk dat je zo blij ermee bent en dat je ook ziet van jezelf hoe knap het is en dat je trots bent (: Dat is denk ik echt belangrijk! Als jij als 80-jarig omaatje nog schrijft, zal ik het als 80-jarig omaatje nog lezen! Liefs, Stella.

 4. Leuk om via deze tag wat meer over je te lezen! Ik ben het helemaal eens met de 8 die je jezelf voor deze blog geeft. Je hebt het dubbel en dwars verdiend!

 5. Jeej, eindelijk deze TAG haha! Ik verbaasde me er trouwens over dat je pas een half jaartje geld verdiend, ik dacht veel langer haha. Wel super fijn dat je nu zo tevreden bent over je blog en hem gewoon een dikke 8 geeft (en dat is ie ook zeker waard)!

 6. Heel leuk om te lezen deze tag, wil hem zelf ook een keertje doen! Vind ook echt dat je je blog zo moet houden, hij is echt hartstikke leuk, ook de lay-out ervan 🙂

 7. Leuke tag vind ik dit! Vind het ook leuk om te lezen dat je helemaal je draai hebt gevonden in je blog, ik vind dat het ook terug te zien is in je artikelen! Je ziet echt dat je het met plezier doet.

 8. Ik vind dit echt heel leuk om te lezen, en je blog is sowieso super! Ik ben, denk ik, ook een beetje een “life blogger” en vind het dus altijd leuk om soortgelijke blogs te lezen.

 9. Leuke tag!
  Idd, bloggen neemt veel tijd in beslag! Al denken veel mensen van niet, maar ach… Ik denk dat elke blogger daar met veel plezier zijn tijd in steekt! 🙂
  En een 8 is zeker en vast een goed cijfer voor je blog, je doet het super! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.