60 Leuke Dingen Om Te Doen In De Vakantie

Het is vakantie en je verveelt je…. We kennen het allemaal. Omdat je waarschijnlijk zoekt naar inspiratie voor leuke dingen om te doen in de vakantie heb ik voor jou een lijst van maar liefst 60 leuke dingen die je kunt doen tijdens je vakantie.

Als fervent reiziger en levensgenieter ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om te genieten van mijn vakanties. Ik vind het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. En ik heb geleerd dat er zoveel mogelijkheden zijn om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken.

Met deze lijst van 60 activiteiten hoop ik je te inspireren om het meeste uit je vakantie te halen. Of je nu alleen reist, met vrienden of met familie, er is voor ieder wat wils. Dus lees snel verder en ontdek mijn persoonlijke tips voor een geweldige vakantie!

10 Buitenactiviteiten die je kan doen in de Vakantie

1 Wandelen in de natuur:

Wandelen in de natuur is een uitstekende manier om even helemaal tot rust te komen. Je kunt genieten van de prachtige omgeving en hebt de mogelijkheid om wildlife te spotten.

Bekijk de 10 mooiste wandelingen van Nederland

wandelen in de natuur

2 Fietsen door het landschap:

Fietsen door het landschap is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de frisse lucht. Je kunt op je eigen tempo fietsen en onderweg stoppen voor een lekker hapje of drankje.

Bekijk de mooiste fietstochten van Nederland

3 Picknicken in het park:

Een picknick in het park is perfect voor een ontspannen middag. Je kunt lekker genieten van het zonnetje en van het lekkere eten dat je hebt meegenomen.

picknicken in het park

4 Kamperen in de bossen:

Kamperen in de bossen geeft je het gevoel dat je even helemaal weg bent van de drukte van alledag. Je kunt ‘s avonds genieten van een kampvuur en ‘s ochtends wakker worden met het geluid van vogels.

5 Zwemmen in een meer:

Zwemmen in een meer is een verfrissende manier om af te koelen tijdens warme zomerdagen. Je kunt lekker zwemmen, snorkelen of duiken in het heldere water.

zwemmen in een meer

6 Zeilen op zee:

Zeilen op zee is een avontuurlijke activiteit die je het gevoel geeft dat je echt even weg bent. Je kunt genieten van de frisse zeelucht en het mooie uitzicht op de kust.

7 Vissen bij een rivier:

Vissen bij een rivier is een rustgevende activiteit waarbij je even helemaal tot rust kunt komen. Je kunt genieten van de omgeving en proberen een vis te vangen.

8 Paardrijden in de duinen:

Paardrijden in de duinen is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de natuur. Je kunt genieten van het gevoel van vrijheid en de frisse lucht.

9 Kajakken op een rivier:

Kajakken op een rivier is een leuke manier om de omgeving te verkennen. Je kunt genieten van het kabbelende water en de mooie natuur om je heen.

Bekijk de beste Kajak plekken in Nederland

kajakken op een rivier

10 Skaten op een fietspad:

Skaten op een fietspad is een sportieve activiteit waarbij je lekker kunt bewegen en genieten van de omgeving. Je kunt op je eigen tempo skaten en onderweg stoppen voor een pauze.

10 Culturele dingen die je kan doen in de vakantie

11 Bezoek een museum:

Een museumbezoek is perfect voor een regenachtige dag en een geweldige manier om iets nieuws te leren. Er zijn talloze musea die verschillende onderwerpen behandelen, van kunst tot wetenschap en geschiedenis.

Bekijk de 100 leukste musea van Nederland

12 Ga naar het theater:

Een avondje uit in het theater is een geweldige manier om te genieten van live-entertainment. Je kunt kiezen uit verschillende genres, zoals drama, musicals of cabaret.

Bekijk de mooiste theaters van Nederland

Ga naar het theater

13 Ga naar een concert:

Een concertbezoek is perfect voor muziekliefhebbers. Je kunt genieten van de sfeer en de energie van live-muziek, en natuurlijk van je favoriete artiest of band.

Bekijk welke concerten er nu zijn in Nederland en Belgie

14 Maak een stadswandeling:

Een stadswandeling is een geweldige manier om een nieuwe stad te verkennen en de lokale cultuur en geschiedenis te ontdekken. Je kunt genieten van de mooie architectuur en leuke winkels en cafés onderweg.

Bekijk de mooiste stadswandelingen in Nederland

Maak een stadswandeling

15 Bekijk een kunsttentoonstelling:

Een bezoek aan een kunsttentoonstelling is perfect voor kunstliefhebbers. Je kunt genieten van de prachtige kunstwerken en nieuwe inspiratie opdoen voor je eigen creatieve projecten.

16 Bezoek historische bezienswaardigheden:

Een bezoek aan historische bezienswaardigheden is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van een land of stad. Je kunt genieten van de architectuur en de verhalen die deze plekken te vertellen hebben.

Bekijk de 9 mooiste Historische plekken in Nederland

17 Ga naar een filmfestival:

Een filmfestival is perfect voor filmliefhebbers. Je kunt genieten van de nieuwste films en genieten van de speciale sfeer van een festival.

bezoek een filmfestival

18 Bezoek een kasteel:

Een kasteelbezoek is een geweldige manier om te genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis van een land. Je kunt genieten van de sfeer en de verhalen die deze plekken te vertellen hebben.

Bekijk de 17 mooiste kastelen van Nederland

19 Ga naar een opera:

Een operavoorstelling is perfect voor liefhebbers van klassieke muziek en theater. Je kunt genieten van de prachtige zang en de indrukwekkende decors en kostuums.

20 Ga naar een balletvoorstelling:

Een balletvoorstelling is perfect voor liefhebbers van dans en theater. Je kunt genieten van de elegante bewegingen en de mooie muziek.

ga naar een ballet voorstelling

10 Leuke Creatieve activiteiten die je kan doen in de vakantie

21 Schilder een portret:

Het schilderen van een portret is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een blijvende herinnering te creëren. Je kunt zelf kiezen wie je wilt schilderen en op welke manier.

22 Maak een mozaïek:

Het maken van een mozaïek is een creatieve manier om een kunstwerk te creëren. Je kunt verschillende kleuren en vormen combineren om een uniek kunstwerk te maken.

Maak een Mosaic

23 Schrijf een gedicht:

Het schrijven van een gedicht is een geweldige manier om je emoties en gevoelens te uiten. Je kunt inspiratie vinden in de natuur, de mensen om je heen of je eigen ervaringen.

24 Maak een fotoalbum:

Het maken van een fotoalbum is een leuke manier om herinneringen vast te leggen. Je kunt je mooiste foto’s verzamelen en ze creatief inplakken.

25 Leer een nieuw muziekinstrument spelen:

Het leren bespelen van een nieuw muziekinstrument is een uitdaging en een geweldige manier om je muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Je kunt een instrument kiezen dat je altijd al hebt willen leren spelen.

26 Maak je eigen kledingstuk:

Het maken van je eigen kledingstuk is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en een uniek kledingstuk te creëren dat helemaal bij jou past.

Maak je eigen kleding

27 Bak een taart:

Het bakken van een taart is een leuke manier om iets lekkers te maken en te delen met vrienden en familie. Je kunt experimenteren met verschillende smaken en decoraties.

28 Maak een keramiekstuk:

Het maken van een keramiekstuk is een creatieve activiteit waarbij je je eigen decoratieve of functionele objecten kunt maken, zoals vazen, beeldjes of borden.

29 Maak een Collage:

Het maken van een collage is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen en creatief bezig te zijn. Je kunt foto’s, kaartjes en andere souvenirs verzamelen en ze op een leuke manier inplakken.

30 Maak je eigen sieraad:

Het maken van je eigen sieraad is een creatieve activiteit waarbij je unieke en persoonlijke accessoires kunt maken, zoals oorbellen, kettingen of armbanden. Je kunt experimenteren met verschillende materialen en technieken.

Maak je eigen sieraden

10 Sportieve Activiteiten Die je kan doen in de vakantie

31 Ga naar de sportschool:

Een bezoek aan de sportschool is een geweldige manier om te werken aan je lichaam en je gezondheid. Je kunt er verschillende fitnessapparaten en gewichten gebruiken om jezelf uit te dagen.

32 Speel een potje voetbal:

Een potje voetbal spelen is een leuke manier om buiten te sporten en samen te werken als team. Je kunt je uitleven op het veld en genieten van de competitie.

33 Ga joggen in het park:

Joggen in het park is een leuke manier om te genieten van de buitenlucht en aan je conditie te werken. Je kunt op je eigen tempo joggen en onderweg genieten van de mooie omgeving.

joggen in het park

34 Doe een bootcamp in de natuur:

Een bootcamp in de natuur is een intensieve en leuke manier om aan je conditie te werken. Je kunt je laten uitdagen door verschillende oefeningen en genieten van de frisse buitenlucht.

35 Ga tennissen:

Tennissen is een leuke en uitdagende sport waarbij je je snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie kunt verbeteren. Je kunt het alleen of met vrienden spelen op een baan in de buurt.

36 Ga golfen:

Golfen is een rustige en ontspannende sport waarbij je je concentratie en precisie kunt verbeteren. Je kunt genieten van de mooie omgeving en de uitdaging van het spel.

37 Doe aan yoga op het strand:

Yoga op het strand is een ontspannende manier om te genieten van de buitenlucht en je innerlijke rust te vinden. Je kunt de zachte bewegingen van yoga combineren met het geluid van de golven en de frisse zeelucht.

Bekijk de beste Yoga retreats in Nederland

Yoga op Het Strand

38 Ga klimmen in de bergen:

Klimmen in de bergen is een uitdagende en avontuurlijke activiteit waarbij je jezelf kunt uitdagen en genieten van het prachtige uitzicht op de top. Natuurlijk heeft Nederland zelf geen bergen, maar je vindt goede klim activiteiten in de Ardennen en in Duitsland.

39 Speel beachvolleybal:

Beachvolleybal is een leuke en uitdagende sport waarbij je op het strand kunt spelen en genieten van de frisse zeelucht. Je kunt het alleen of met vrienden spelen en je snelheid en reactievermogen verbeteren.

Beach Volleybal

40 Doe aan waterskiën op een meer:

Waterskiën op een meer is een leuke en uitdagende manier om van het water te genieten. Je kunt de uitdaging aangaan om op je ski’s te blijven staan en genieten van de snelheid en de adrenaline.

10 Avontuurlijke Activiteiten om te toen in de vakantie

41 Ga bungeejumpen:

Bungeejumpen is een extreme activiteit waarbij je een enorme adrenalinekick krijgt. Je kunt jezelf uitdagen door van grote hoogtes te springen en te genieten van de vrije val.

De enige plek in Nederland om te bungee jumpen is in Scheveningen.

42 Ga skydiven:

Skydiven is een extreme activiteit waarbij je uit een vliegtuig springt en met hoge snelheid naar beneden valt. Je kunt genieten van het uitzicht en de sensatie van het vliegen door de lucht.

43 Maak een ballonvaart:

Een ballonvaart is een rustige en ontspannende manier om van het uitzicht te genieten. Je kunt zweven door de lucht en genieten van het landschap onder je.

Een ballonvaart

44 Maak een helikoptervlucht:

Een helikoptervlucht is een leuke manier om van het uitzicht te genieten en de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken. Je kunt genieten van de snelheid en de wendbaarheid van de helikopter.

45 Ga op een quadsafari:

Een quadsafari is een avontuurlijke manier om de natuur te verkennen. Je kunt over ruig terrein rijden en genieten van de snelheid en de sensatie.

46 Ga abseilen in de bergen:

Abseilen in de bergen is een uitdagende activiteit waarbij je jezelf van grote hoogtes naar beneden laat zakken. Je kunt genieten van het uitzicht en de adrenalinekick.

47 Maak een kano-avontuur:

Een kano-avontuur is een leuke manier om de natuur te verkennen. Je kunt rustig over het water peddelen en genieten van de omgeving en het wildlife.

48 Ga paragliden van een berg:

Paragliden van een berg is een geweldige manier om de natuur vanuit een ander perspectief te bekijken. Je kunt genieten van de sensatie van het vliegen en het uitzicht op de omgeving.

Je kan leren paragliden op het strand in Scheveningen en als je het al wat beter kan dan zijn Belgie en Duitsland goede plekken om dit te doen.

49 Maak een survivaltocht in de natuur:

Een survivaltocht in de natuur is een uitdagende activiteit waarbij je jezelf kunt testen en je vaardigheden kunt verbeteren. Je kunt genieten van de prachtige omgeving en jezelf uitdagen om te overleven.

50 Maak een hondensledetocht in de sneeuw:

Een hondensledetocht in de sneeuw is een leuke manier om de natuur te verkennen. Je kunt genieten van de snelheid en de sensatie van het rijden op een slee, voortgetrokken door een team van honden. Je moet er wel even voor naar Lapland reizen ;).

Hondensledetocht in Lapland

10 Ontspanndende Activiteiten om te doen in de vakantie

51 Boek een massage:

Een massage is een ontspannende manier om te genieten van je vakantie. Je kunt je spieren ontspannen en tot rust komen terwijl je geniet van de zachte aanrakingen van een professionele masseur.

52 Neem een warm bad:

Een warm bad is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte. Je kunt kalmeren terwijl het warme water je spieren ontspant.

53 Ga naar de sauna:

De sauna is een ontspannende manier om te genieten van de warmte en de stilte. Je kunt je spieren ontspannen terwijl je zweet en tot rust komt.

Bekijk de beste Sauna’s in Nederland

Ga naar de Sauna

54 Mediteer in de natuur:

Mediteren in de natuur is een geweldige manier om te ontspannen en je geest te verhelderen. Je kunt genieten van de rustige omgeving terwijl je je geest tot rust brengt.

Mediteren in de natuur

55 Doe een yogales:

Yoga is een geweldige manier om te ontspannen en in vorm te blijven. Je kunt genieten van de rustige bewegingen terwijl je je lichaam en geest tot rust brengt.

56 Ga naar een wellnesscentrum:

Een wellnesscentrum is een geweldige manier om te genieten van een ontspannende dag. Je kunt genieten van verschillende spa-behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen en aromatherapie.

57 Maak een strandwandeling:

Een strandwandeling is een leuke manier om van de buitenlucht te genieten. Je kunt genieten van het zand tussen je tenen en het geluid van de golven terwijl je je hoofd leegmaakt.

Bekijk de mooiste strandwandelingen in Nederland

Maak een strandwandeling

58 Lees een boek in het park:

Lezen in het park is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Je kunt genieten van het zonlicht en de rustige omgeving terwijl je je verliest in een goed boek.

59 Neem een powernap:

Een powernap is een geweldige manier om te ontspannen en energie op te doen voor de rest van de dag. Je kunt een korte dutje doen en je energieker voelen wanneer je wakker wordt.

60 Ga naar de film:

Naar de film gaan is een leuke manier om te ontspannen en te genieten van een goede film. Je kunt jezelf onderdompelen in een andere wereld terwijl je geniet van de airconditioning.

Wat is jou leukste activiteit?

Ik hoop dat deze lijst met 60 leuke activiteiten voor in de vakantie je heeft geïnspireerd! Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen, er is voor ieder wat wils.

Zelf vind ik het altijd leuk om de natuur in te trekken en te gaan wandelen of fietsen. Ook een bezoek aan een museum of theater kan een geweldige ervaring zijn. Maar ik ben ook erg benieuwd naar jouw favoriete activiteit in de vakantie. Laat het me weten in de comments!

En als je nog andere leuke activiteiten hebt die je aan deze lijst wilt toevoegen, laat het dan ook gerust weten. Laten we elkaar inspireren en elkaar helpen om van onze vakanties de beste tijd van het jaar te maken!

1 thought on “60 Leuke Dingen Om Te Doen In De Vakantie”

  1. Een potje voetbal spelen is een leuke manier om buiten te sporten en samen te werken als team. Je kunt je uitleven op het veld en genieten van de competitie.

    Reply

Leave a Comment