12 dingen die ik jullie nog nooit verteld heb

Foto 22-10-15 12 32 04

1. Toen ik jonger was liep ik altijd op mijn tenen. Ik weet niet waarom ik het deed, dat ging gewoon vanzelf. Ik ben ervoor naar de fysio geweest en nu is het opgelost. Al zeggen mensen wel soms dat ik nog een soort ‘hupsje’ heb als ik loop.

2. In de categorie lifegoals: ooit in mijn leven wil ik met de slee van de Erasmusbrug af.

3. Ik heb nog nooit een volledige aflevering gezien van GTST. De keren dat ik stukjes voorbij zag komen op tv vond ik het slecht geacteerd en ik kan dan ook moeilijk geloven dat mensen het al jaren volgen. Maar ja, anderen snappen waarschijnlijk weer niet dat ik al die jaren Pretty Little Liars volhoud.

4. Als ik iets aan mijn uiterlijk zou mogen veranderen dan zou ik graag van mezelf permanent wat bruiner willen zijn  Oké en ik wil grotere billen, maar dat valt te trainen.

5. Toen ik klein was schreef ik altijd in vriendenboekjes dat ik kassajuffrouw wilde worden als ik groter zou zijn. Dat is er nooit van gekomen.

6. Ik ben bang voor achtbanen. De Vliegende Hollander en Vogelrock in de Efteling zijn voor mij echt het toppunt, verder ga ik niet. Over de kop ben ik nog nooit geweest en je krijgt mij echt niet mee de booster of katapult in op de kermis. En zo’n vrije val attractie al helemaal niet.

7. Ik heb nog nooit een baby vastgehouden.

15 dingen b

8
. Sinds ik in Rotterdam woon is mijn Brabantse accent weg aan het gaan. Als ik weer in Brabant kom dan hoor ik termen waarvan ik denk: heb ik ook zo gepraat? Mensen die zeggen dat ze om “10 uur zijn afgewerkt” (klaar met werken betekent dat dus, afgewerkt klinkt heel raar haha) en dat ze “op tijd zijn aangereden” (vertrokken). Wel is het zo dat mijn accent een beetje terug komt als ik een weekend in Brabant ben. Mensen om me heen merken het meteen als ik weer een weekend in Valkenswaard ben geweest. Gek hoe dat gaat.

9. Mijn eerste e-mailadres was superrrjen@hotmail.com. In plaats van superman dus superjen. Toen was ik al creatief met namen!

10. Ik ben echt een kluns wat betreft salto’s, radslagen, koprollen en de handstand.

11. Voor ik ga slapen check ik iedere avond of het gasfornuis wel uit staat. Veel te bang dat een huisgenoot het per ongeluk niet goed dicht heeft gedraaid tijdens het koken. Ook als ik al in bed lig en er plots aan moet denken stap ik er weer uit om te gaan kijken.

12. Ik heb nog nooit een bot in mijn lichaam gebroken.

En.. hebben we overeenkomsten? 🙂

67 thoughts on “12 dingen die ik jullie nog nooit verteld heb”

 1. Haha, die oude emailadressen: zo herkenbaar! Ik ken er nog heel wat uit mijn hoofd van vrienden, zoals ‘…iscool@live.nl 😀 En wat grappig van je accent! Bizar dat dat langzamerhand verdwijnt, ook al heb je zo lang in Brabant gewoond… Leuk artikeltje!

 2. Van die termen als afgewerkt en aangereden had ik nog nooit gehoord als geboren en getogen Brabantse in de omgeving van Breda. Tot ik in Tilburg een MBO opleiding ging volgen. Ik heb er nooit aan kunnen wennen haha. Verder heb ik gelukkig ook nog nooit iets gebroken, en ik ben ook echt een kluns met turnachtige oefeningen. Leuk artikel!!

 3. Wat grappig ik heb ook altijd op mijn tenen gelopen, tot ik 14 was ongeveer denk ik. Ik heb het ook ‘af moeten leren’ bij een fysio, omdat ik klachten kreeg in mijn benen.

 4. Grappig! Voor mij zijn afgewerkt en aangereden idd de normaalste zaak van de wereld.. Heb er eigenlijk ook nog nooit bij stil gestaan dat dit eigenlijk gekke woorden zijn. Leuk artikel 🙂

  1. Oeps, iets te enthousiast op verzenden gedrukt 😉 Haha, dat van de turnoefeningen herken ik enorm, wat haatte ik dat altijd als we dat op school moesten doen ^^ Verder lijkt me van de Erasmusbrug af sleeën wel redelijk epic ^^

 5. Haha, leuk om te lezen dit! Nummer 10 & 11 zijn precies zo bij mij 😉 Bij het dansen moeten we nu af en toe een koprol doen; na 20 pogingen lukt het mij vaak 1 keer haha. En mijn ouders worden helemaal gek van mij en het checken van het gasfornuis ‘s avonds, ik kan niet slapen als ik het niet heb gecheckt…

 6. Ik heb het ook niet op achtbanen, maar dat komt omdat ik vroeger reisziekte had, en dat nog steeds een beetje heb wanneer ik in zo’n achtbaan of vrije val zit. Brrr!

 7. Hahaha, mijn eerste e-mailadres was ook bizar. Iets van renskuuuhtje@hotmail.com Tja, toen dacht ik niet echt na dat er eigenlijk ‘kutje’ stond… :’) Toen mijn ouders erachter kwamen, hebben ze vriendelijk doch dringend verzocht mijn e-mail te veranderen, haha! Ik heb trouwens ook nog nooit een bot gebroken! En het gasfornuis checkte ik ook altijd toen ik nog in Groningen wonen.

  Grappig trouwens dat jouw Brabantse accent verdwenen is sinds je in Rotterdam woont. Het ‘praatte-ik-ook-zo-moment’ herken ik! Bizar hè! 😉 Ik vind het trouwens bijna vreemd dat jullie ‘aangereden’ zeggen in plaats van vertrokken. Als iemand dat tegen mij zou zeggen, zou ik mij rot schrikken, haha.

 8. Haha ik moest heel hard lachen om dat oude emailadres! Inderdaad al heel creatief met namen toen! En in tegenstelling tot jou, heb ik vroeger helaas zo’n 6 keer mijn pols gebroken..

 9. Het is zo herkenbaar dat je de vliegende hollander echt het toppunt vindt, maar Joris & de draak is veel minder eng! Alleen dat stuk naar beneden vond ik eerst eng, maar nu ook niet meer. In de Vogelrok word ik trouwens altijd misselijk, de enige leuke achtbaan vind ik dus Joris & de draak 🙂

 10. Ohh nummer 8 vind ik zo grappig dat je dat zegt! Ik kom uit Twente en heb vriendinnen uit Brabant en toen zij precies díe dingen zeiden (afgewerkt en aangereden) heb ik ze de eerste keer aangekeken met een blik van: ‘wát zeg je?!’! Haha.

 11. Wat leuk om te lezen! Zeker een aantal overeenkomsten: zo houd ik ook totaal niet van achtbanen en dus nog nooit over de kop gegaan; ben ik ook een grote kluns op gebied van turndingen, & heb ik ook nog nooit iets gebroken. Nu houd ik ook van PLL, maar ook van GTST haha.

 12. Ik ben ook echt een ramp met alles wat te maken heeft met turnen. Ik raak altijd al in paniek wanneer er een trampoline met matten klaar staan 🙂 Ook heb ik nog nooit iets gebroken. Trouwens een heel leuk stukje om te lezen dit !

 13. Sinds ik ben gaan studeren en op kamers ben gaan wonen in het midden van het land, krijg ik vaak te horen dat ik zo lief praat met mijn Brabantse accent haha. Mijn ouders daarentegen zeggen dat mijn accent veel minder is geworden

  Maar dingen als afgewerkt of aangereden zeggen wij nooit hoor :p

 14. Hahah zo leuk om te lezen! Ik ben met GTST en met PLL gestopt haha. Het was me beide veel te langdradig. Al ben ik wel opgebleven om te kijken wie A nou was :’). Ik vind dat brabantse accent zo apart haha. Maarja mensen die daar wonen kijken mij weer raar aan als ik zeg dat het raam nog ‘los’ staat haha. Ooh en je moet echt een keer een baby vasthouden hoor. Zo schattig!

 15. Haha, ik moest wel lachen om het feit dat je altijd op je tenen liep. Waarom ook niet hè? Ik heb verder ook nog nooit een baby vastgehouden en dacht dat ik zo ongeveer de enige persoon van 21 moet zijn die dat nog nooit heeft gedaan haha. En oh, ook nog nooit een bot gebroken! Yay us!

 16. Alleen 12 komt overeen. Ik heb alleen altijd gaten en hechtingen :p
  En bij 2 dacht ik gaaf dat zou ik ook wel eens willen doen! Maar hopen op veel sneeuw dit jaar!

 17. Haha dat van het accent herken ik wel ja! Toen ik nog in Oosterhout woonde, praatte ik ook een beetje met een zachte g en dergelijke. Als ik weer een dag daar heb doorgebracht, merken mensen in Amsterdam dat ik apart praat ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.