10x leuke Airbnb huisjes in de natuur in Nederland

Één van mijn hobby’s is het afspeuren van Airbnb, op zoek naar de leukste en meest bijzondere accommodaties. Huisjes in de natuur zijn mijn favoriet. Ik vind het heerlijk om af en toe samen met Cody richting de bossen te gaan en de drukte van de stad te ontvluchten. Ik heb inmiddels behoorlijk lange favorietenlijsten in binnen- en buitenland opgebouwd in mijn Airbnb-profiel. Steeds vaker kloppen mensen bij me aan met de vraag of ik tips heb voor leuke natuurhuisjes. Daarom deel ik in deze blogpost mijn favoriete Airbnb huisjes in de natuur in Nederland!

Wat ik zo leuk vind aan Airbnb
Airbnb werkt net even wat anders dan het boeken van een hotel, camping of vakantiepark. Via deze site kunnen particulieren hun woning beschikbaar stellen aan anderen. De site heeft daardoor ontzettend veel verschillend aanbod: van mensen die hun appartement in de stad verhuren, tot mensen die een super tof boshuisje hebben en dat beschikbaar stellen. Hierdoor kun je op de meest bijzondere plekken overnachten. Ik heb via deze site onder andere geslapen in: een mooi appartement in Lissabon, een glamping achtertuin in Los Angeles, een typisch Scandinavisch appartement in Stockholm, een appartement met zwembad op het dak in Hollywood en een gedeeld huis aan het strand in Hawaii. Soms is de eigenaar van het appartement zelf ook thuis, soms niet. Dat staat er altijd bij vermeld in de advertentie, dus je kunt zelf kiezen wat je voorkeur heeft. Ik heb beide situaties meegemaakt. In Stockholm, Hawaii en Los Angeles waren de eigenaren thuis en dat vond ik juist heel gezellig. Bij de hutjes hieronder is overal de eigenaar NIET thuis tijdens je verblijf.

Vind je het spannend om te boeken?
Dat snap ik helemaal. Ik vond mijn eerste Airbnb-boeking ook spannend, omdat het natuurlijk net wat anders werkt dan boeken bij een hotel of een vakantiepark. Mijn tip is om gewoon goed naar de reviews te kijken. Ik boek zelf nooit een accommodatie zonder reviews. Airbnb-gebruikers laten veel reviews achter dus vaak kun je uit de reviews hele waardevolle informatie halen. Ik heb eigenlijk nog nooit een vervelende ervaring gehad met Airbnb en heb op plekken over de hele wereld geslapen via deze site.

€34 korting op je eerste reis met Airbnb!
Ga je voor het eerst een accommodatie boeken via Airbnb? Als je je via deze link aanmeldt krijg jij €34 korting op je eerste reis met Airbnb en ik €15 reistegoed. Zo kunnen we elkaar mooi helpen. De code is ook geldig voor accommodaties het buitenland.

10x leuke Airbnb huisjes in de natuur in Nederland

Surfhouse in Schoonhoven

De Zwevende Hemel in Epe

Maja’s Hideaway in Lieren – mijn blogpost hierover lees je hier.

Cottage Bed & Bubbles in Apeldoorn

Knus boshuisje in Emst op 2200 vierkante meter eigen bos

Botanisch vakantiehuis in Ermelo (met té leuke inrichting!)

Romantische vakantiewoning met bad in Vierhouten

Luxe huisje met jacuzzi in Garderen

Treehouse Studio in Vierhouten

Huisje in eigen bos in Epe

24 thoughts on “10x leuke Airbnb huisjes in de natuur in Nederland”

 1. Oooh dankje voor de tips ♡ Ik schrijf deze reactie uit een Airbnb huisje in Noorwegen dus ik kan je niet helpen aan reistegoed ?. Maar ik ga wel deze tips opslaan in mijn favorieten.

 2. Wat een super leuke huisjes! Ik weet bij Airbnb nooit waar ik moet beginnen met zoeken, omdat de bestemming me niet zo uitmaakt, maar ik gewoon een leuk huisje wil vinden. Het lijkt mij ook heel leuk om een keertje met hond naar zo’n huisje te gaan, maar dat maakt het zoeken denk ik nog iets lastiger.

 3. Wat een leuke huisjes! Eerder dit jaar verbleven wij voor het eerst in een Airbnb: een appartementje in Brussel, samen met een vriendin, gedurende een vierdaags festival in twee concertzalen in de stad. Binnen een paar maanden gaan m’n vriend en ik twee nachtjes doorbrengen in een belachelijk gezellig appartementje in Montmartre. Persoonlijk heb ik trouwens liefst dat de eigenaren niet thuis zijn. Ik ben nogal op m’n privacy gesteld. The best of both worlds, op die manier. ?

 4. Ik vind ze allemaal heel erg leuk, maar die in Lieren en Ermelo steken er met kop en schouders bovenuit. Ik ga die even opslaan voor wellicht mijn volgende vakantie.

  x
  Bettie

 5. Wat leuk om te zien dat bijna alle huisjes in de omgeving van mijn ouderlijk huis staan (Nunspeet). Je hebt mooie plekjes uitgekozen! Ik heb helaas geen auto, dus dit soort plekjes zijn altijd lastig te bereiken…

 6. Ik ben echt verlieeefd op het idee van in zo’n huisje zitten met mijn hondjes voor een paar daagjes ?
  Hoe bereid jij je voor wanneer jij naar zo’n huisje gaat? Koop jij al eten enzo of doe je daar boodschappen en dat soort dingen? Ben benieuwd ?

  1. Leuk he!! Ja, ik ga meestal 3 tot 5 dagen en neem dan genoeg boodschappen mee. Soms maak ik ook alvast thuis soep. Dan kun je lekker je auto de dagen daar stil laten staan. Verder neem ik ook altijd fijne wellness spulletjes mee. En dingen die vaak niet aanwezig zijn, zoals lucifers, zout & peper en olijfolie. Veel plezier!

 7. Wat een leuke site! Ik heb een vraagje… hebben jullie gezien dat je via de consumentenbond (www.claimservice.nl/airbnb) je servicekosten van de afgelopen jaren kunt terugkrijgen van AirBnB? Ik ben benieuwd of jullie hier gebruik van gaan maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.