10 dingen die ik gedaan heb die jij ook écht moet doen

Ik heb echt zo’n leuk leven! Laatst zat ik eens na te denken over alle leuke en mooie dingen die ik al heb mogen meemaken en dat zijn er behoorlijk wat. De kleine dingen als etentjes, bioscoopbezoekjes en kanotochten met familie, maar ook grotere dingen zoals een reis naar New York en het meedoen aan Lingo. Ik besloot alles eens op te schrijven en eindigde met een enorm lange lijst vol leuke en mooie momenten. Schrappen voor dit artikel was dan ook erg lastig! Ik heb gekozen voor momenten die voor mij belangrijk zijn geweest of die gewoon ontzettend leuk waren. Stuk voor stuk dingen die ik jou en eigenlijk iedereen op de wereld kan aanraden om ook eens te doen. Hier dus een kleine selectie van mijn leuke belevenissen:

jenniefromtheblog_lingo2
1. Meedoen aan Lingo
Het is dat ik een contract heb getekend waarin staat dat ik pas drie jaar na de opnames weer mee mag doen, maar anders had ik al lang weer een keer (of twee) in de studio gestaan. Wat was dát leuk zeg. Het leek me al een hele tijd leuk om mee te doen met het programma en toen ik eindelijk achttien werd schreef ik me meteen in samen met mijn zus Ingrid. We waren niet eens super goed op de selectiedag maar toch waren we door: we mochten meedoen met de echte Lingo op tv! Met een aantal auto’s vol vrienden en familie gingen we richting de studio. Door de zenuwen weet ik echt bijna niets meer van de opnames.. Het ene moment liepen mijn zus en ik de trap af terwijl we high-fives gaven aan het publiek en het andere moment hadden we ineens een cheque ter waarde van 4000 euro in onze handen. Ongelofelijk. Ik moet nog steeds iedere keer lachen als ik er aan terug denk.

2. Heel veel kleding verkopen
Het was een enorme rotklus en ik ben er nog steeds niet helemaal mee klaar, maar uiteindelijk geeft het zoveel rust en ruimte. Zoek een keer écht al je kleding uit en verkoop alles wat je niet meer draagt. Ook dingen waarbij je twijfelt gewoon weg doen want waarschijnlijk doe je het toch nooit aan. Van het geld dat je er mee verdient kun je een aantal prachtige nieuwe items kopen die je wel gaat dragen. Resultaat: geen rommel meer en een perfecte garderobe.

jenniefromtheblog_pizzainbad
3. Pizza eten in bad

Een warm bad met schuim, een filmpje aan en een pizza er bij. Perfect! Ik zet in mijn badkamer altijd de strijkplank neer met mijn laptop en wat kaarsen er bovenop. Ik had al wel eens chocomousse met aardbeien in bad gegeten en een bak ijs maar laatst dook ik er in met een pizza. Heerlijk was het en zeker voor herhaling vatbaar. Pizza eten in bad gaat trouwens prima. Bij mij is het maar 1 keertje fout gegaan toen er een stukje ham in bad viel 😀

jenniefromtheblog_newyork
4. Naar New York gaan
Dat gevoel dat je krijgt wanneer het vliegtuig gaat landen en je het vrijheidsbeeld kunt zien vanuit je kleine raampje is echt onbeschrijfelijk. Net als de eerste keer wanneer je onder de grond (de metro) vandaan komt en je midden in de stad staat. Lopen over Times Square, de Brooklyn Bridge, losgaan tijdens de sale bij Victoria’s Secret. Ik wil zo graag nog een keer gaan!

jenniefromtheblog_pleinbioscoop
5. De pleinbioscoop in Rotterdam bezoeken

Ik weet niet of je dit in meerdere steden kunt doen maar in Rotterdam kun je ieder jaar in de zomer naar de pleinbioscoop bij Museumpark. Je kunt een stoel meenemen of huren en een plaatsje uitzoeken op het plein. Lekker onder een dekentje naar een film kijken met de sterren boven je en een groot bioscoopscherm voor je. De sfeer is er echt super en ik vind het echt iets wat je gewoon een keer meegemaakt moet hebben.

jenniefromtheblog_gezondleven
6. Gezonder gaan leven

Van een luie, pasta etende niet-sporter ben ik veranderd in iemand die gezond eet en soms wel 4 keer per week in de sportschool te vinden is. Ik voel me daardoor zo goed. Zo heb ik veel meer energie, zit ik lekkerder in mijn vel en ik ben veel meer tevreden met mezelf en mijn lichaam. Het is even een flinke stap om te zetten en het is misschien wat lastig om er in te komen maar als je er eenmaal in zit dan voelt het zo goed. Ik kan het iedereen aanraden!

7. Een longboard kopen
Of er een keer eentje lenen van iemand en een dag op pad gaan. Het is zo leuk en het geeft zo’n fijn gevoel om op die plank te staan en lekker te cruisen. Het gewone rijden heb je zo onder de knie en je kan bijna niet vallen omdat de plank zo breed en lang is. Vooral in de zomer is het fijn. In de zon met een korte broek aan cruisen door de stad of bij een mooi natuurgebied, heerlijk.

8. Naar een concert van Gavin Degraw gaan
Ik heb redelijk wat concerten bezocht maar die van Gavin Degraw was echt het mooiste van allemaal. Gavin is ontzettend goed live en daarnaast was de sfeer bij het concert waar ik was ook gewoon ontzettend fijn. Mensen stonden niet op elkaar gepropt en te duwen maar iedereen gaf elkaar de ruimte. Er werd meegezongen met alle nummers en Gavin vertelde tussen de liedjes door ook een aantal grappige en mooie verhalen. In september komt hij weer naar Nederland en dan wil ik nog een keer gaan.

jenniefromtheblog_kerstdiner
9. Een kerstdiner organiseren

In ons studentenhuis organiseren we ieder jaar een uitgebreid kerstdiner met een driegangenmenu, een thema en mannen in pak. Ieder jaar is het voor mij weer een ramp om een date te vinden en iedere keer als ik er dan een heb gevonden blijkt hij rare gewoontes te hebben (ik hoop niet dat de mannen dit lezen) waardoor de avond anders loopt dan verwacht. Hoe dan ook is het iedere keer weer een onvergetelijke avond en ik vind het helemaal niet erg om vervolgens een jaar lang de grappige verhalen over mij en mijn rare dates aan te moeten horen. Als je geen huisgenoten hebt dan kan het natuurlijk ook gewoon met vriendinnen!

10. Een blog aanmaken
Deze mag natuurlijk niet missen in het rijtje. Dankzij mijn blog heb ik zoveel leuke dingen kunnen doen en ik heb er zo ontzettend veel van geleerd, leuke mensen ontmoet en mooie kansen gekregen.. Ik kan me echt niet voorstellen hoe mijn leven er uit zou hebben gezien als ik geen blog zou hebben aangemaakt. Mijn blog betekent zo ontzettend veel voor mij. Ik krijg vaak mails van meiden die twijfelen of ze wel of niet een blog aan moeten maken: gewoon doen meiden, het levert alleen maar leuke dingen op!

Wat heb jij gedaan in je leven wat je echt iedereen kan aanraden?

71 thoughts on “10 dingen die ik gedaan heb die jij ook écht moet doen”

 1. Lingo lijkt me best wel eens leuk! En new york kan ik alleen maar volmondig ja op zeggen. Wat ik aan zou raden? Met een groep vrienden op vakantie gaan, ik ging naar Curaçao…. onvergetelijk!

 2. Wat een toffe lijst! Echt grappig dat je mee hebt gedaan aan Lingo! En pizza in bad hihi! Die foto van het kerstdinner is zo mooi! Echt een tumblr foto 😀

 3. Ah wat een tof lijstje! Een pleinbioscoop lijkt me zo gaaf, en New York natuurlijk! Ik kan het laatste puntje al wel van de lijst afstrepen, nu maar wachten op de rest haha.

 4. Leuk lijstje! Ik heb een blog, een longboard en ik leef ook vrij gezond, maar de rest ‘moet’ ik dus nog doen haha 🙂 waarvan New York toch wel hoog op mijn prioriteits-lijstje komt te staan!

 5. Waahh supertoevallig, ik heb gisteren echt een artikel geplaatst dat hier heeel erg op lijkt haha! Ook met allerlei gave dingen die ik al gedaan heb 🙂 Wat cool trouwens dat je aan Lingo hebt meegedaan!

 6. Wat een mooie lijst, heel belangrijk dat je af en toe stil staat bij alle leuke en mooie dingen die je hebt meegemaakt in je leven. Wat grappig dat je hebt meegedaan aan Lingo! Lijkt me moeilijker dan dat het er op tv uit ziet haha.

 7. Waauw wat een heerlijk artikel voor te gekke momenten, leuk dat je er met zoveel plezier op terug kunt kijken en goed om zo’n lijstje aan te maken <3 Even bewust nadenken wat je allemaal voor moois is overkomen, want stiekem is dat zoveel! Echt een fijn artikel!

 8. Wat een leuk en inspirerend artikel! Ik heb ook mee gedaan met de Lingo selectiedag, maar ging niet door helaas. Was wel een erg leuke ervaring.

  Verder is mijn reis naar Ibiza wel een van de dingen die ik iedereen zou aanraden! En een seizoenskaart die ik vorig jaar voor PSV kocht en dit seizoen weer behoud is iets wat ik echt een goede keuze van mezelf vond.

 9. Dat je mee hebt gedaan aan Lingo, super gaaf! Ik moest echt lachen om die pizza, ham in het bad laten vallen was ook echt het eerste waar ik aan dacht :’)

 10. Wat vet allemaal! Wil ook zó graag naar New York 😀 Ik ben blij dat ik fotograaf ben voor een studentenblad, hierdoor ontmoet ik zulke leuke en/of bekende mensen. En het concert van m’n favoriete band, dat was ook heeeul vet!

 11. Wat een leuk lijstje! Ik ben een tijdje geleden gestart met een blog, en New York bezoeken en pizza eten in bad (vind ik fantastisch klinken! :D) doe ik zeker ook eens!

 12. Wat een super leuke dingen zeg! Wel suf, woon in Rotterdam maar ben nog nooit naar de pleinbioscoop geweest! Dat kerstdiner ziet er ook erg gezellig uit en New York, Love New York!!

 13. Goed lijstje! Sommige dingen heb ik gedaan, sommige dingen stonden al op mijn wishlist, en sommige dingen heb je me nu tot geïnspireerd 🙂 Vooral het kerst diner lijkt me ontzettend tof om uit te voeren!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.